background img
banner
banner

Στην Κουνινά για τον Άγιο Αθανάσιο

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ ΚΑΙ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ ΧΕΙΡΟΤΟΝΗΣΕ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ ΤΟΝ ΕΦΗΜΕΡΙΟ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ π. ΣΩΤΗΡΙΟ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΙΑ

Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Κουνινάς, λειτούργησε το πρωί της Τρίτης 18 Ιανουαρίου, ο προκαθήμενος της τοπικής μας Εκκλησίας, Μητροπολίτης Ιερώνυμος, ανήμερα της εορτής του Αγίου. Συνεπίκουρούμενος από τον Πρωτοσύγκελο της Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, π. Ιωακείμ Βενιανάκη και τον π. Σωτήριο Καραγκούνια, εφημέριο του ναού, κήρυξαν το λόγο του Θεού, με τον κ. Ιερώνυμο να δίνει δύναμη στους πιστούς να συνεχίσουν με αγάπη στο δρόμο της αλληλεγγύης, για να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που έφερε η πανδημία.
Ο Μητροπολίτης μίλησε για τον Άγιο Αθανάσιο τον Μεγάλο, εξέχουσα μορφή του Χριστιανισμού, που διακρίθηκε για τους μακροχρόνιους και σκληρούς αγώνες του υπέρ της ορθής πίστης και εναντίον της αίρεσης του Αρειανισμού.

Ο Μέγας Αθανάσιος διετέλεσε Πατριάρχης Αλεξανδρείας επί 46 έτη, 16 από τα οποία τα πέρασε στην εξορία, πότε στη Δύση (Ρώμη, Ακηλυία, Νύσσα κλπ) και πότε στην έρημο.
Πριν ολοκληρωθεί η Θεία Λειτουργία, ο κ. Ιερώνυμος επεφύλασσε μία έκπληξη για τον εφημέριο του Ναού, θέλοντας να τον τιμήσει για τις ακατάβλητες προσπάθειές του, για την ολοκλήρωση της εκκλησίας του Αγίου Λουκά εντός του περιβάλλοντα χώρου του Νοσοκομείου Αιγίου.

Τον χειροτόνησε Πρωτοπρεσβύτερο και όλοι αναφώνησαν Άξιος! Άξιος!

Οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τον πολιούχο της Κουνινάς, Άγιο Αθανάσιο, έγιναν στο νέο Ιερό Ναό και όχι στο παλαιό όπως συνηθιζόταν και η γιορτή ήταν λιτή, αφού τα μέτρα για την πανδημία δεν άφηναν και πολλά περιθώρια.

Παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βασιλική Ψυχράμη με τον σύζυγό της διευθυντή της ΠΕΣ, Μίλτο Σταυρόπουλο, ο αντιδήμαρχος Τουρισμού του δήμου, Στράτος Βαρδάκης και το μέλος της Κοινότητας Αιγίου, Σωκράτης Μαυρίδης.

 


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr