background img
banner
banner

Στον Θ. Πλεύρη η υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Αιγίου

ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΑΝΑΦΟΡΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ

Αναφορά προς τον υπουργό Υγείας Θανάση Πλεύρη σχετικά με την υποστελέχωση της Χειρουργικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Ανατολικής Αχαΐας (Αιγίου), κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, μεταφέροντας το περιεχόμενο της ανακοίνωσης των ιατρών της κλινικής, οι οποίοι – ως γνωστόν – έχουν προχωρήσει από τις 4 Ιανουαρίου, σε αναστολή λειτουργίας ως προς τα τακτικά ιατρεία και χειρουργεία.

Όπως τονίζουν οι δύο Αχαιοί βουλευτές, ΄΄είναι πλέον αμέτρητες οι φορές, που τα τελευταία δυόμισι χρόνια έχουμε παρέμβει για να αναδείξουμε τα πολύ σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι νοσοκομειακές μονάδες της Δυτικής Ελλάδας. Προβλήματα που δείχνουν την διοικητική ανεπάρκεια και τις αδιαμφισβήτητες ευθύνες όλης της ιεραρχίας, κυρίως όμως του Υπουργείου Υγείας, τα οποία έχουν οδηγήσει μια σειρά από νοσοκομεία της ευρύτερης περιοχής μας σε διάλυση. Αυτή τη φορά στο προσκήνιο βρίσκεται το ΓΝ Αιγίου, με την ολοένα και επιδεινούμενη υποστελέχωση, η οποία υποχρέωσε τους Ιατρούς της Χειρουργικής Κλινικής σε διακοπή κάθε τακτικού ιατρείου και προγραμματισμένου χειρουργείου και την εξυπηρέτηση μόνο έκτακτων περιστατικών, καταγγέλλοντας απειλές και εξαναγκασμό εκτέλεσης επισφαλών εφημεριών με μόνο στόχο να φαίνεται το νοσοκομείο ανοικτό, άσχετα εάν πληροί τους κανόνες ασφαλούς λειτουργίας΄΄.

Και καταλήγουν με νόημα οι δύο βουλευτές: ΄΄Ας χειροκροτήσουμε λοιπόν όλοι μαζί τους Ιατρούς, ενθυμούμενοι την από 20/10/2021 δήλωση του Υπουργού Υγείας περί του ότι «Δε θα κοπούν χειρουργεία, δεν θα κοπεί τίποτα. Είναι επιλογή του πρωθυπουργού». Ιδού οι επιλογές τους λοιπόν, ιδού και τα αποτελέσματά τους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr