background img
banner
banner

Συνεδρίαση για θέματα που «καίνε» με πρώτο την πλατεία

ΣΗΜΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, που θα λάβει χώρα στο Πολύκεντρο Συνεδριακό Κέντρο ώστε να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις. Από τα τέσσερα θέματα της ημερήσιας διάταξης, ξεχωρίζει αυτό της πλατείας Αγίας Λαύρας, που έρχεται προς συζήτηση μετά από αίτημα των επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται πέριξ αυτής, αλλά και το αίτημα κατάργησης της άμεσης εφαρμογής του τέλους ταφής στερεών αποβλήτων.

Στην «πρώτη» ουσιαστικά της Μαρίας Γιδά στην προεδρία του Σώματος, θα ληφθούν αποφάσεις και για αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου, οικονομικού έτους 2021 αλλά και για το θέμα της τυπικής αντικατάστασης τακτικού αναπληρωματικού μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου με την επωνυμία: «Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Αιγιαλείας (Δ.Ε.Υ.Α.Α.)», λόγω παραίτησης.

Επαγγελματίες και εργαζόμενοι ζητούν απαντήσεις

Σε ό,τι αφορά το «φλέγον» θέμα της πλατείας που έχει εξελιχθεί σε… κόντρα δημοτικής αρχής – αντιπολίτευσης, ύστερα και από την καταγγελία της τελευταίας για τον ορισμό συμβούλου του δήμου στελέχους της εταιρείας που πήρε τη «σκυτάλη» για τη συνέχιση του πολύπαθου έργου αλλά και την απάντηση του δημάρχου, αναμένεται να μονοπωλήσει το ενδιαφέρον. Η συζήτηση πραγματοποιείται επί της αιτήσεως των ιδιοκτητών-εργαζομένων, των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται πέριξ της πλατείας Αγίας Λαύρας οι οποίοι ζητούν ενημέρωση σχετικά με το πότε θα γίνει η επανέναρξη των εργασιών. Η μεν δημοτική αρχή κατηγορεί την μείζονα αντιπολίτευση για την καθυστέρηση λόγω των ενστάσεων στις οποίες προέβησαν πέντε σύμβουλοί της, οι οποίες ακόμη δεν έχουν εξεταστεί από την Αποκεντρωμένη, η δε παράταξη του Χρήστου Γούτου κατηγορεί τη δημοτική αρχή και για την καθυστέρηση καταλογίζοντάς της και μη τήρηση της νομιμότητας και για την ανάκληση της σύμβασης και για την υποκατάσταση του εργολάβου.

Τι είχαν υποστηρίξει στις 21 Δεκεμβρίου

Υπενθυμίζεται ότι στο Δημοτικό Συμβούλιο (21 Δεκεμβρίου) που είχε συγκληθεί για το θέμα, εκεί όπου ενημερώθηκαν οι παρατάξεις για τις προθέσεις της δημοτικής αρχής σχετικά με τον τρόπο που σκοπεύει να συνεχίσει το έργο, η παράταξη του κ. Γούτου είχε ψηφίσει «λευκό» δίνοντας τη δυνατότητα στη δημοτική αρχή «να λειτουργήσει με την ευθύνη που της αναλογεί» όπως χαρακτηριστικά είχε αναφέρει ο επικεφαλής. Η παράταξη της Βάσως Ψυχράμη είχε ψηφίσει υπέρ της εισήγησης της δημοτικής αρχής με την επικεφαλής ωστόσο να ζητά εγγυήσεις για τη νομιμότητα και την ορθή τέλεση του έργου. «Λευκό» είχε ψηφίσει και η παράταξη του Τ. Παπακωνσταντινόπουλου.

Τα νέα δεδομένα

Από τότε ωστόσο προέκυψαν νέα δεδομένα. Και μόνο η δήλωση του αντιδημάρχου Τεχνικών Έργων ότι εντός της εβδομάδας, εάν δεν είχαν προκύψει οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης θα υπογραφόταν η σύμβαση και πως η ΙΝΤΡΑΚΑΤ θα ξεκινούσε άμεσα τις εργασίες, δημιούργησε σκέψεις στους επαγγελματίες που έχουν αγανακτήσει πληττόμενοι οικονομικά από τη στασιμότητα του έργου. Μάλιστα, όπως έχουν δηλώσει, βγήκε το καλοκαίρι με 40% πτώση των εσόδων των επιχειρήσεων της πλατείας κι αν συνεχιστεί αυτό και την υπόλοιπη χρονιά, τότε θα αναγκαστούν να κλείσουν…

Επιπλέον, η καταγγελία της αντιπολίτευσης για τον ορισμό συμβούλου στον δήμο, στελέχους της εν λόγω εταιρείας, η οποία κατασκευάζει και το έργο της αποχέτευσης, ήρθε να ρίξει νέο… λάδι στη φωτιά και δεν αποκλείεται να τεθεί κι αυτό στη σημερινή συζήτηση, παρότι ο δήμαρχος έχει ήδη δώσει την απάντησή του για αμισθία του εν λόγω συμβούλου.

Συνεχίζει ρωτώντας για τον Σύμβουλο του δημάρχου ο Γούτος

Πάντως με αφορμή σχετική απάντηση του δημάρχου, από τη Δημοτική Παράταξη “Αιγιάλεια Αύριο” του Χρήστου Γούτου, δόθηκε χθες στη δημοσιότητα νέα ανακοίνωση:
“Ρωτήσαμε ευθέως τον κ. Καλογερόπουλο αν είναι ηθικό εκ μέρους του, να επιλέξει ως Ειδικό Σύμβουλό του, στέλεχος συμβαλλόμενης με τον Δήμο κατασκευαστικής εταιρείας για έργο εκατομμυρίων. Αντί αυτού, ο δήμαρχος σε ένα ακόμα παραλήρημά του, εξαπέλυσε ύβρεις κατά του κ. Γούτου για “πολιτική μικροπρέπεια, επικοινωνιακά τρικ και απαράμιλλο κυνισμό”.
Αντιπαρερχόμαστε τους παραπάνω χαρακτηρισμούς, γιατί απλά δεν απαντούν στο ένα και μοναδικό μας ερώτημα.

Επανερχόμαστε στο ερώτημα: Είναι ηθικό ο δήμαρχος να επιλέγει ως Σύμβουλό του για έργα, στέλεχος Κατασκευαστικής Εταιρείας που εκτελεί μεγάλο έργο στη ΔΕΥΑΑ και η οποία δέχθηκε να αναλάβει και την κατασκευή της Πλατείας Αγίας Λαύρας “χάρισμα” στον Δήμο, όπως θέλει να το παρουσιάζει.
Γι’ αυτό ο Δήμος ελέγχεται ήδη ως προς τη νομιμότητα.

Για την ηθική επιλογή του Συμβούλου ελέγχεται όμως ο ίδιος ο δήμαρχος.
Θα απαντήσει ουσιαστικά;
Τον καλούμε και πάλι να το κάνει, χωρίς υπεκφυγές και φθηνές ύβρεις, αυτή τη φορά”!


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr