background img
banner
banner

Τα σελφ τεστ των σχολείων «φρενάρουν» των κορωνοϊό

Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΧΟΥΣ 

Νέα κρούσματα covid-19 «αποκάλυψαν» τα σελφ τεστ των μαθητών των σχολείων της περιοχής, την Τρίτη 18 Ιανουαρίου, με τη διασπορά να είναι υπολογίσιμη χωρίς ωστόσο να δικαιώνει όσους εξ αρχής πίστευαν ότι τα σχολεία θα μετατραπούν σε εστίες μετάδοσης του κορωνοϊού. Η κατάσταση όπως φαίνεται είναι ελεγχόμενη, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να παρουσιάζεται στην κάλυψη των νοσούντων εκπαιδευτικών που, για την ώρα, πραγματοποιείται εκ των έσω.

Την Τρίτη έλειψαν από τις σχολικές αίθουσες της Αχαΐας 510 παιδιά εκ των οποίων 129 βρέθηκαν θετικά στον κορωνοϊό. Επίσης, από τα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης βρέθηκαν και εννέα εκπαιδευτικοί θετικοί. Οι νοσούντες συνολικά μαθητές ήταν 485 και οι νοσούντες εκπαιδευτικοί 45. Επίσης απουσίαζαν και 15 άτομα ως στενές επαφές νοσούντων. Οι απουσίες που καταγράφονται πολλαπλασιάζονται, καθώς οι γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο, φοβούμενοι την έξαρση των κρουσμάτων και την διασπορά στην εκπαιδευτική κοινότητα.

Ο διευθυντής της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας Ανδρέας Ζέρβας τόνισε πως η διασπορά που γίνεται στα σχολεία είναι η μικρότερη από οποιονδήποτε άλλο χώρο, επισημαίνοντας πως αν τα σχολεία είναι κλειστά, δεν γίνονται self tests άρα οι νοσούντες δεν γνωρίζουν ότι νοσούν και σίγουρα θα βρίσκονται σε χώρους που σίγουρα δεν λαμβάνονται τα υγειονομικά μέτρα που λαμβάνονται στα σχολεία όπου υπάρχει η μικρότερη διασπορά.

Ειδικά στην Αχαΐα τα κρούσματα αναλογικά με τον αριθμό των μαθητών, είναι χαμηλά. Σημείωσε ακόμη πως τα κενά των καθηγητών που προκύπτουν από νόσηση είναι λίγα και διαχειρίσιμα και ότι η διαχείριση γίνεται μέσα από τις ίδιες τις σχολικές μονάδες με αλλαγές στα προγράμματα. Επίσης, έκανε γνωστό πως προσελήφθησαν 2.500 αναπληρωτές.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr