background img
banner
banner

Τι ζήτησαν Γούτος – Ψυχράμη – Παπακωνσταντινόπουλος

ΑΠΟ ΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΜΑΡΙΑ ΓΙΔΑ

Οι δημαιρεσίες της Κυριακής 9 Ιανουαρίου στο «Πολύκεντρο» Συνεδριακό Κέντρο της πρώην Χαρτοποιϊας, ανέδειξαν νέο προεδρείο δημοτικού συμβουλίου, με τη Μαρία Γιδά, σύμβουλο της παράταξης του δημάρχου, να γίνεται πρόεδρος παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τον απερχόμενο Γιώργο Ντίνο, επίσης σύμβουλο της δημοτικής αρχής.

Με αφορμή το γεγονός οι επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο» Χρήστος Γούτος, «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη και «ΜΠΡΟΣΤΑ» Τάκη Παπακωνσταντινόπουλο, ζήτησαν να μιλήσουν αξιολογώντας την έως τώρα θητεία και προσδοκώντας «καλύτερες μέρες» στο δημοτικό συμβούλιο.

Λαμβάνοντας τον λόγο, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Γούτος είπε πως δεν είναι ικανοποιημένος για τη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου αυτά τα δυόμισι χρόνια σε ό,τι αφορά την τήρηση των κανόνων Δημοκρατίας, υπενθυμίζοντας την αποστολή εξωδίκων σε δημοτικούς συμβούλους κ.ά. Παρακάλεσε δε τη νέα πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου να λειτουργήσει ως πρόεδρος του Σώματος και όχι μόνο ως τροχός της δημοτικής αρχής, τονίζοντας πως ο πρόεδρος δεν μπορεί να εξυπηρετεί στο Δημοτικό Συμβούλιο μόνο τη βούληση της δημοτικής αρχής. ΄΄Θέλω μετά το τέλος της διετίας να φτάσω σε σημείο να πω ότι κάναμε λάθος που ψηφίσαμε «λευκό»΄΄, σημείωσε ακόμη, θέτοντας εαυτόν αλλά και την παράταξή του στη διάθεση του προεδρείου για άψογη συνεργασία στο υπόλοιπο της δημοτικής θητείας.

Η κ. Ψυχράμη αφού ευχήθηκε στο νέο προεδρείο, ευχαρίστησε τους δημοτικούς συμβούλους που στήριξαν την πρόταση της παράταξής της, υπενθυμίζοντας πως στην προηγούμενη θητεία είχε στηρίξει το προεδρείο, ευχόμενη να επιτελέσει τον ρόλο του σωστά κάτι που έπραξε και στην παρούσα φάση. ΄΄Είναι γεγονός ότι στην προηγούμενη δημοτική θητεία ζήσαμε στιγμές που αν δεν ήταν αντιδημοκρατικές, ήταν στις παρυφές της Δημοκρατίας. Αυτό είναι το ανώτατο θεσμικό όργανο του δήμου και οφείλετε ως προεδρείο να το υπηρετήσετε σωστά΄΄, υπογράμμισε η κ. Ψυχράμη.

Ο επικεφαλής της παράταξης «Μπροστά για την Αιγάλεια» Τάκης Παπακωνσταντινόπουλος είπε πως οι αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο σε καμία περίπτωση δεν είναι επί του προσωπικού, τονίζοντας ότι η λέξη συναίνεση έχει λίγο παρεξηγηθεί δεδομένου ότι δεν μπορούν να συμφωνούν όλοι σε μία πολιτική που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με τα πιστεύω τους.

 

Τι ευχήθηκαν απερχόμενος και νέα πρόεδρος

Προηγουμένως είχαν τοποθετηθεί ο απερχόμενος πρόεδρος Γιώργος Ντίνος και η διάδοχός του Μαρία Γιδά.

Μιλώντας στο Σώμα, ο κ. Ντίνος είπε: ΄΄Εύχομαι σε όλους καλή επιτυχία στα νέα καθήκοντά τους. Εύχομαι και προσωπικά καλή δύναμη και επιτυχία στην κ. Γιδά,. η οποία αναλαμβάνει σε μια δύσκολη φάση για την αυτοδιοίκηση. Πρέπει όλοι μαζί να συμβάλλουμε όχι μόνο στην επιτυχία του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου αλλά και σε όλους τους τομείς, ανεξαιρέτως. Θέλω να σας ευχαριστήσω πραγματικά για τα δυόμιση χρόνια που περάσαμε μαζί. Ήταν ένα διάστημα που είχε δυσκολίες, αντιπαραθέσεις, είχε γεγονότα, αλλά στο τέλος, σίγουρα είχε αποτέλεσμα. Θεωρώ ότι όλοι χρειαστήκαμε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να αποκτήσουμε τα “πατήματά μας” και καταφέραμε να συνεργαστούμε σε κάθε επίπεδο. Ο λόγος του καθενός είναι απόλυτα σεβαστός και θεωρώ ότι οι όποιες διαφωνίες ήταν ένα υγιές κομμάτι του Συμβουλίου. Δημοκρατία είναι οι διαφορετικές απόψεις. Να θυμίσω ότι καμία πλειοψηφία δεν μπορεί να χάσει από οποιαδήποτε μειοψηφία, πάρα μόνο από τον εαυτό της. Χαίρομαι πραγματικά γιατί σε αυτή την πορεία γνώρισα εξαιρετικούς συναδέλφους και πολύ αξιόλογους ανθρώπους. Χαίρομαι που η όποια αντιπαράθεση με μερικούς είχε μόνο πολιτικό “χρώμα” και δεν μας συνόδευσε και στην προσωπική μας ζωή. Πιστεύω πως ένα δύσκολο εγχείρημα, πέτυχε. Φεύγοντας, ξέρω ότι επί των ημερών μου ο δήμος προχώρησε, δεν έμεινε με εκκρεμότητες, δεν υπήρξαν άλυτα και απροσπέλαστα προβλήματα΄΄.

Η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μαρία Γιδά σημείωσε: ΄΄Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους όσους με στήριξαν σε αυτή την προσπάθεια και όσους με εμπιστεύτηκαν. Και οφείλω ένα μεγάλο και ξεχωριστό ευχαριστώ στον δήμαρχο για την τιμητική πρόταση που μου έκανε, σε αυτή την τόσο σημαντική θέση. Θέλω να σας διαβεβαιώσω ότι θα καταβάλω το σύνολο των προσπαθειών μου και ότι θα κάνω το καλύτερο δυνατόν, ώστε να ανταποκριθώ στα καθήκοντά μου. Θα προσπαθήσω να στηρίζω την ελεύθερη έκφραση της κάθε άποψης και το μόνο που σας ζητάω, είναι μέσα από διάλογο και αλληλοκατανόηση, να βρίσκονται λύσεις και πάντα, το κάθε Συμβούλιο να διακρίνεται από ευπρέπεια και ευγένεια. Σας ζητώ να ακολουθήσουμε όλοι τον δημοκρατικό λόγο. Το συμβούλιο αυτό έχει ανθρώπους ικανούς, γεμάτους θέληση. Αυτό που σας ζητώ είναι να παράγουμε έργο και να φανούμε αντάξιοι όλοι σε όλους όσους μας εξέλεξαν για αυτές τις θέσεις. Με συνέπεια και συνεργασία μπορούμε να πετύχουμε. Θα ζητήσω από όλους σας βοήθεια και να κινούμαστε σε πνεύμα κατανόησης και συνεργασίας. Ας αφοσιωθούμε όλοι μας σε αυτό που έχουμε να κάνουμε και να πορευόμαστε με σύμπνοια. Σας ευχαριστώ πολύ και καλή χρονιά σε όλους΄΄


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr