background img
banner
banner

Χειροτονία εις Διάκονο από τον Μητροπολίτη

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΡΚΟΥ ΣΤΑ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ

Λίγο πριν την είσοδο του νέου έτους και συγκεκριμένα την 27η Δεκεμβρίου, εορτή του Πρωτομάρτυρος Στεφάνου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καλαβρύτων, τελέσθηκε από τον Μητροπολίτη κ. Ιερώνυμο, η χειροτονία εις Διάκονο του εγγάμου νέου Ανδρέα Μάρκου, κατοίκου Καλαβρύτων και προερχομένου από την τοπική Εκκλησία.

Μέσα σε ευφρόσυνο Χριστουγεννιάτικο κλίμα, χοροστατούντος του Σεπτού Ποιμενάρχου κατά την ακολουθία του Όρθρου και της Θείας Λετουργίας, μετά την ανάγνωση της συμμαρτυρίας του Πρωτοπρεσβυτέρου Κωνσταντίνου Μητρόπουλου, Γενικού Αρχιερατικού Επαρχίας Καλαβρύτων και πνευματικού πατρός του χειροτονουμένου καθώς και την παραινετική υποθήκη του Μητροπολίτου, κ. Ιερωνύμου ακολούθησε η εις Διάκονο χειροτονία του ευσεβούς και πνευματικού τέκνου Ανδρέα Μάρκου.

Ο Μητροπολίτης, απευθυνόμενος στον χειροτονούμενο, μεταξύ άλλων ανέφερε: «Να αγαπάς ως κληρικός όλους τους αμαρτωλούς, αλλά να είσαι ασυμβίβαστος με την αμαρτία» και προέτρεψε τον νέο Διάκονο να συμπαρίσταται, «ως καλός ποιμένας, στα προβλήματα, τις χαρές και τις θλίψεις των ανθρώπων της τοπικής Εκκλησίας, την οποία πρόκειται να διακονήσει».

Παρευρέθησαν ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Αθανάσιος Παπαδόπουλος η οικογένεια, οι φίλοι και συγγενείς του χειροτονουμένου και αρκετοί πιστοί, οι οποίοι τον συνεχάρησαν και του ευχήθηκαν καλή διακονία.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr