background img
banner
banner

«Σας ενοχλεί ο έλεγχος της νομιμότητας κ. Καλογερόπουλε;»

ΜΕ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥΣ ΟΙ ΠΕΝΤΕ ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΑΝΤΟΥΝ ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ…

Απάντηση σε όσα τους καταλογίζει ο δήμαρχος Αιγιαλείας, για την ένσταση στην απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής για την υποκατάσταση του εργολάβου για το έργο της πλατείας, δίνουν οι δημοτικοί σύμβουλοι Αιγιαλείας Περικλής Παπαγιαννακόπουλος, Παναγιώτης Γιαννούλης, Βασίλης Τομαράς, Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος, Θανάσης Χρυσανθόπουλος, αναφέροντας:

«Με πολύ μεγάλη έκπληξη, διαβάσαμε την ανακοίνωση του κ. Καλογερόπουλου για την προσφυγή μας, επί των αποφάσεων ανάκλησης έκπτωσης και υποκατάστασης αναδόχου που πήρε η δημοτική αρχή Καλογερόπουλου, σχετικά με το πολύπαθο έργο της πλατείας Αγίας Λαύρας.

Η θεσμική μας θέση είναι ο έλεγχος της νομιμότητας των αποφάσεων της δημοτικής αρχής, κάτι που όπως φαίνεται δεν αρέσει στον κ. Καλογερόπουλο…

Δυστυχώς γι αυτόν δεν είμαστε στο 1998 που έκανε ότι ήθελε στον πάλε ποτέ δήμο Συμπολιτείας…

Στον δήμο Αιγιαλείας, θα πρέπει επιτέλους να προσαρμοστεί στις σύγχρονες συνθήκες και θα πρέπει να μάθει ότι αποφάσεις του θα ελέγχονται…

Για να έρθουμε στην ουσία του θέματος όμως, θυμίζουμε τις επανειλημμένες οχλήσεις και δελτία Τύπου της παράταξής μας για το έργο της πλατείας Αγίας Λαύρας, σχετικά με την πλήρης αδιαφορία σας, όταν η ανάδοχος εταιρεία δεν εμφανιζόταν στο έργο όπως είχε υποχρέωση ή όταν «δούλευε» με έναν εργάτη για τα μάτια του κόσμου.

«ΦΩΝΑΖΑΜΕ» ότι υπάρχει πρόβλημα κι εσείς σφυρίζατε αδιάφορα, γιατί άραγε;

Δύο χρόνια που όλο το Αίγιο βλέπει τη μηδενική πρόοδο εσείς από ανικανότητα ή για άλλους λόγους κάνετε ότι δε βλέπετε;

Φτάσατε το έργο στο και πέντε και τώρα σας ενοχλεί η αυτονόητη υποχρέωσή μας για έλεγχο νομιμότητας, γιατί άραγε;

Μήπως πρέπει να πείτε στον κόσμο του Αιγίου ότι με αυτή την απόφασή σας «σώζετε» την εταιρεία που διέλυσε την καρδιά της πόλης από την κατάπτωση της εγγυητικής και των ποινικών ρητρών που προβλέπονται, αξίας δεκάδων χιλιάδων ευρώ;

Αλλά και επί της ουσίας η πρόταση για υποκατάσταση με την ΙΝΤΡΑΚΑΤ πως διασφαλίζει την ομαλή και γρήγορη εκτέλεση όταν η ίδια η εταιρεία με τα Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης επί τρεισήμισι μήνες έχει εκτελέσει το 5% της συμβατικής της υποχρέωσης;

Ήδη στο μεγάλο έργο της αποχέτευσης μέχρι τώρα, μας έμεινε η πανάκριβη φιέστα με λεφτά των συμπολιτών μας για να φάτε ευμεγέθη ψάρια, αλλά η πρόοδος του έργου και εδώ είναι αμελητέα σε σχέση με τις υποχρεώσεις της εταιρίας και εσείς απλώς βγάζετε φωτογραφίες, όπως κάνατε και στην πλατεία.

Αλήθεια, με αυτό τον τρόπο θα γίνει και η πλατεία;

Τελικά σας νοιάζει το καλό της πόλης, γιατί σε αυτή την περίπτωση θα είχατε κάνει ενέργειες εδώ και δύο χρόνια ή απλώς να σώσετε το εγώ σας και όχι μόνο;”

Αποφάσεις της δημοτικής αρχής που απορρίφθηκαν

Και συνεχίζουν οι σύμβουλοι υπενθυμίζοντας ότι: “Δυστυχώς για εσάς, η τήρηση των νόμων δεν είναι δικαίωμά σας αλλά υποχρέωσή σας, και όπως αποδεικνύεται δεν έχετε και την καλύτερη σχέση με την νομιμότητα.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:

Απόρριψη της απόφασης σας για μονοδρόμηση της Μητροπόλεως (μετά από αρκετό καιρό είναι αλήθεια) το πρωί και το μεσημέρι αποξήλωση  του εκτρώματος που εσείς ονομάσατε μονοδρόμηση, αλλά το Αίγιο θα το θυμάται για καιρό ως «κολονάκια».

Απόρριψη της απόφασης μη έγκρισης του Κανονισμού Λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου, προσφυγή σας στην Αποκεντρωμένη, εκ νέου απόρριψη και όλως περιέργως κοινοποίηση μετά από τέσσερις μήνες στις αρμόδιες υπηρεσίες του δήμου.

Απόρριψη της προσφυγής σας επί των τελών του 2021 με τη γνωστή σε όλους μας καθυστέρηση, βλάπτοντας τη λειτουργία του δήμου επί μακρόν.

Σε όλα αυτά και πολλά άλλα, για τα οποία θα επανέλθουμε αν χρειαστεί, απαντάτε μη έχοντας ουσιώδη επιχειρήματα, με ύβρεις και λασπολογία.

Σας τα επιστρέφουμε…

Εμείς είμαστε περήφανοι που δε σας αφήνουμε να ισοπεδώσετε την ΠΟΛΗ ΜΑΣ και σας προειδοποιούμε ότι σε αυτό ή τους επόμενους βαθμούς ελέγχου της νομιμότητας των αποφάσεών σας θα αποδειχθεί η μη νομιμότητα των αποφάσεων σας για την ΠΛΑΤΕΙΑ…

Επιφυλασσόμενοι παντός νόμιμου δικαιώματός μας.»


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr