background img
banner
banner

Ανταλλαγή ευχών με λίγο κόσμο αλλά σε ζεστή ατμόσφαιρα

ΣΤΗ ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΤΟ «ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΕΪΚΟ»

Η ανάγκη της επικοινωνίας και της ανθρώπινης επαφής, όλα δηλαδή όσα στέρησε η πανδημία και πήρε μαζί της η χρονιά που πέρασε, διεφάνη στις εκδηλώσεις του δήμου Αιγιαλείας για την υποδοχή του 2022. Μπορεί ο κόσμος στη Δοξολογία που τελέσθηκε το πρωί της Πρωτοχρονιάς στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης και στη δεξίωση που παρέθεσε ο δήμος στο αρχοντικό Παναγιωτόπουλου, να ήταν λιγότερος, ωστόσο καταδείχθηκε η ανάγκη για αλληλοϋποστήριξη, δοτικότητα και αγάπη, «υλικά» που μπορούν να ενισχύσουν την βαλλόμενη εκ των συνθηκών, κοινωνία.

Η Δοξολογία τελέσθηκε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης Αιγίου από τον Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμο. Παρέστησαν ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος μετά της συζύγου του Σοφίας Αντωνάτου, η νέα πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας Μαρία Γιδά, ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του Δημοτικού Συμβουλίου Χρήστος Γούτος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ντίνος, Βασίλης Χριστόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, ο πρόεδρος της Κοινότητας Αιγίου Γιώργος Γκιώνης, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος, ο διοικητής του Γ΄ Λιμενικού Τμήματος Αιγίου Μιχάλης Κωστάκης κ.ά.

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: «Αν κάνουμε τον Χριστό οδοδείκτη της ζωής μας, όλα θα αλλάξουν»

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης εστίασε στην αναγκαιότητα τη νέα χρονιά ο Χριστός να πλημμυρίσει με φως τις καρδιές των ανθρώπων, τονίζοντας: ΄΄Με καθαρές καρδιές και πολλή διάθεση να είναι ένα έτος παραγωγικό κι ευλογημένο. Έτος που θα επικρατήσει το φως του Χριστού μας, το οποίο θα έρθει να διώξει το σκοτάδι που έχει φωλιάσει στις ψυχές μας καθώς έχει επισκιάσει τη ζωή μας αυτή η πανδημία. Το φως του Χριστού μας να έρθει να διώξει την αβεβαιότητα, την κατάχρηση, τη φιλονικία, τις ακραίες τάσεις και τον φανατισμό. Διότι σε όποιο χώρο και να υπάρχει φανατισμός υπάρχει σκοτάδι. Άρα το φως του Χριστού μας είναι αυτό που θα μας ενώσει ως Έλληνες, ως χριστιανούς, ως όμορφους ανθρώπους που ζούμε στην ευλογημένη πατρίδα μας. Αν αυτό το καταλάβουμε κι αν ο Χριστός έρθει να κατοικήσει μέσα στη ζωή μας, αν Τον κάνουμε οδοδείκτης στη ζήση μας, τότε τα πράγματα θα είναι διαφορετικά. Αλλά ο άνθρωπος όμως έστρεψε τα νότα του εις τον Θεόν και έχει βάλει περισσότερο την ύλη στη ζωή του απ’ ό,τι τον Χριστό. Ας αποτελέσει λοιπόν αυτή η νέα χρονιά την αφετηρία, να είναι η χρονιά που θα κάνουμε στην άκρη τον φόβο, διότι ο άνθρωπος που είναι μακριά από τον Θεό βιώνει την αβεβαιότητα και τον φόβο και εκεί παρεμβαίνει ο διάβολος και μας κρύπτει τον ήλιο και το φως. Εύχομαι να είναι το 2022, χρονιά αγάπης και αλληλεγγύης, όπου ο καθένας από εμάς θα κοιτάξει τον διπλανό του, τον συνάνθρωπό του, τον έχοντα ανάγκη. Διότι είναι κι αυτοί δικά μας παιδιά, δικοί μας φίλοι, οφείλουμε να τους πλησιάσουμε και να τους πούμε πως δεν είναι μόνοι, μεταδίδοντας έτσι το μήνυμα της αγάπης που πρεσβεύει ο Χριστός μας΄΄.

Δημ. Καλογερόπουλος: «Τη νέα χρονιά τα πράγματα θα έρθουν σε μία θετική ροή για τον δήμο Αιγιαλείας»

Ο δήμαρχος, στην ομιλία του στον ναό, σημείωσε: ΄΄Το 2022, εύχομαι να έχουμε πίστη στον στόχο κι εμπιστοσύνη στον Θεό. Φέτος ήταν μία εξαιρετικά δύσκολη χρονιά για εμάς, όμως με πίστη στους εαυτούς μας, με την εργατικότητά μας και τη βοήθεια του Θεού ξεπεράσαμε τα εμπόδια. Εύχομαι ο νέος χρόνος να σταθεροποιήσει τα πράγματα στην πατρίδα μας και θα δώσει τη δυνατότητα μίας ομαλής καθημερινότητας και διαβίωσης, να τροφοδοτήσει με δύναμη ό,τι πιο ρωμαλέο και πνευματικά και βιολογικά έχουμε, δηλαδή τα νέα μας παιδιά, το αίμα της πατρίδας, της πίστης και της κοινωνίας μας να σταματήσουν να φεύγουν στο εξωτερικό και να αιμοδοτούν άλλες χώρες. Είμαστε υπεύθυνοι να αγωνιστούμε γι’ αυτό, οφείλουμε να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας, υιοθετώντας μία άλλη αρχή, αυτή της καλοσύνης. Να προσπαθήσουμε όλοι να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι γιατί έτσι μπορούμε ατομικά να εξασφαλίσουμε την ευτυχία. Ο δρόμος προς την ευτυχία περνά μέσα από την καλοσύνη. Μόνο μέσα από τη ματιά της αγάπης μπορούμε να δούμε τον συνάνθρωπο, λειτουργώντας με κατανόηση, ομαδικότητα και συνεργατικότητα. Εύχομαι κάθε προσωπική και συλλογική επιτυχία στον τόπο μας΄΄.

Στη δεξίωση στο Παναγιωτοπουλέικο, την Ιερά Μητρόπολη εκπροσώπησαν ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Ιωακείμ Βενιανάκης και Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Μυλωνάς, ενώ αρκετοί εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων έδωσαν το «παρών» για ευχές. Δεν παρέστησαν ωστόσο εκπρόσωποι της αντιπολίτευσης από τον δήμο. Ο δήμαρχος, στον σύντομο χαιρετισμό του ευχαρίστησε τους φίλους και συνεργάτες του και τους πολίτες που παρίσταντο, εκτιμώντας πως «τη νέα χρονιά, τα πράγματα θα έρθουν σε μία θετική ροή για τον δήμο Αιγιαλείας». Προσφέρθηκε κεράσματα σε πλούσιο μπουφέ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr