background img
banner
banner

Παρέμβαση Ιατρικού Συλλόγου για τα περιστατικά βίας στο Νοσοκομείο

ΖΗΤΑ ΝΑ ΑΣΚΟΥΝΤΑΙ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ

Την παρέμβαση της διοίκησης του Νοσοκομείου αλλά και της 6ης ΥΠΕ σε περίπτωση που υπάρχουν περιστατικά προπηλακισμού και απρόκλητης βίας στον χώρο του, έτσι ώστε οι υπεύθυνοι να οδηγούνται στη δικαιοσύνη, ζητά η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου. Αφορμή στάθηκε η πολύ ανησυχητική κατάσταση που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο Νοσοκομείο, όπου διαδραματίζονται πολύ συχνά τέτοιου είδους περιστατικά, εναντίον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, καθώς και προσωπικού ασφαλείας.

Όπως τονίζει η διοίκηση του Ιατρικού Συλλόγου Αιγίου, ΄΄ολοι οι εργαζόμενοι του νοσοκομείου κάτω από αντίξοες συνθήκες (χωρίς άδειες και ρεπό, με απλήρωτες εφημερίες, με απαράδεκτα και παράνομα εντέλλεστε, αρκετοί με ορισμένου χρόνου εργασιακές σχέσεις) δίνουν νυχθημερόν το είναι τους για την αντιμετώπιση των λίαν αυξημένων αναγκών υγειονομικής περίθαλψης των συμπολιτών μας της Αιγιάλειας. Η υποστελέχωση όλων των τμημάτων (ιδιαίτερα αυτών που έχουν επιφορτιστεί με την αντιμετώπιση της πανδημίας) είναι εμφανέστατη και γνωστή στις προϊστάμενες υπηρεσίες εδώ και πολύ καιρό. Το ιατρικό προσωπικό όλο και μειώνεται, γιατί αρκετοί συνάδελφοι μην αντέχοντας άλλο την εξαντλητική, υπεύθυνη και αξιοζήλευτη προσπάθεια που καταβάλουν για την αντιμετώπιση κάθε περιστατικού με τον πιο κατάλληλο και επιστημονικό τρόπο, αναγκάζονται είτε να διεκδικήσουν μια καλύτερη θέση εργασίας ή ακόμα και να παραιτηθούν΄΄.

Να ληφθούν μέτρα και για την ενίσχυση τμημάτων και υπηρεσιών

΄΄Η κατάσταση έχει φτάσει πλέον σε οριακό σημείο, κάποιοι δε -ευτυχώς ελάχιστοι- αχαρακτήριστοι πολίτες, ξεσπούν με προπηλακισμούς, ακόμα και σωματική βία στους λειτουργούς της υγείας, για όλες τις ανεπάρκειες του συστήματος υγείας. Η Διοίκηση του Nοσοκομείου σε αυτές τις περιπτώσεις άμεσα θα έπρεπε να κινεί διαδικασίες ποινικής δίωξης, προστατεύοντας τους εργαζομένους του΄΄, προσθέτει και καταλήγει: ΄΄Καλούμε την διοίκηση του Νοσοκομείου, την 6η Υγειονομική Περιφέρεια και το Υπουργείο Υγείας να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη και απρόσκοπτη λειτουργία κύρια του τμήματος επειγόντων. Όλοι όσοι πολίτες παρουσιάζουν απρεπή, προκλητική και βίαιη συμπεριφορά να απομονώνονται και να οδηγούνται πάραυτα στη δικαιοσύνη. Επίσης να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να φροντίσουν για την πληρέστερη στελέχωση όλων των τμημάτων και υπηρεσιών. Εάν δεν παρθούν άμεσα μέτρα η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για χειρότερες εξελίξεις΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr