background img
banner
banner

Το Διακοπτό τίμησε τον Πολιούχο του | ΦΩΤΟ

ΜΕ ΤΙΣ ΛΑΤΡΕΥΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓ. ΤΡΥΦΩΝΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ ΕΥΧΩΝ ΣΕ ΟΜΟΡΦΟ ΚΛΙΜΑ

Παρουσία πολλών πιστών, ντόπιων και επισκεπτών εόρτασε ο Ιερός Ναός Αγίου Τρύφωνος Διακοπτού, τιμώντας έτσι τον πολιούχο του Διακοπτού αλλά και τον προστάτη των αμπελουργών που δίνει δύναμη και πίστη στους ανθρώπους της υπαίθρου. Οι λατρευτικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν από το απόγευμα της παραμονής της εορτής του, 31 Ιανουαρίου, με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και κορυφώθηκαν, ανήμερα της εορτής (1/2). Σε κλίμα κατάνυξης τελέσθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμου, ο οποίος μίλησε για το ήθος του νέου προκαθήμενου του Ιερού Ναού, π. Δημήτριου Γεωργακόπουλου.

Μητροπολίτης Ιερώνυμος: «Ο κόσμος αλλάζει κι εμείς οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε»

Απευθυνόμενος στους πιστούς εντός του Ιερού Ναού μετά την Θεία Λειτουργία, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας και αφού έκανε μια εκτενή αναφορά στην ζωή και το θεάρεστο έργο του Αγίου, επισήμανε: «Η θρησκεία μας είναι ο “φάρος” της αγάπης των ανθρώπων. Πρέπει να δει και να νιώσει κάθε άνθρωπος, πόσο όμορφο, πόσο ιλαρό, πόσο γαλήνιο και πόσο σημαντικό είναι να πιστεύουμε και να ακολουθούμε τον λόγο του Θεού, όπως ακριβώς έκανε και ο Άγιος που σήμερα τιμούμε με όλη μας την αγάπη. Πρέπει να μένουμε ενωμένοι με τον Ιησού Χριστό και να πορευόμαστε για το καλύτερο δυνατό, παρά τα τόσα καθημερινά προβλήματα που όλοι μας βιώνουμε και αντιμετωπίζουμε, παρά την δύσκολη κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία τα τελευταία δύο χρόνια. Ο κόσμος αλλάζει και εμείς οφείλουμε να τον ακολουθήσουμε. Ζούμε σε μια εποχή που συναντάται μία αποστασιοποίηση του ανθρώπου από τον Θεό. Όμως η ελπίδα όλων μας, υπάρχει μόνο μέσα από την αγάπη του κόσμου στον Ιησού Χριστό και τον Πατέρα Του. Αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την Αιώνια Αγάπη και Ζωή. Χρόνια πολλά σε όλους!».

Ποιοι παρέστησαν ανήμερα της γιορτής

Στην όμορφη και εξέχουσα θρησκευτική τελετή, μεταξύ άλλων παραβρέθηκαν οι βουλευτές Αχαΐας Άγγελος Τσιγκρής, Ιάσονας Φωτήλας και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Νίκος Καραΐσκος, Βασίλης Χριστόπουλος, Γιώργος Φραγκονικολόπουλος, Στράτος Βαρδάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Παναγιώτης Μαρινόπουλος, ο διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου Βασίλης Ροδόπουλος, ο πρόεδρος της κοινότητας Διακοπτού Σπήλιος Ρουφογάλης, το μέλος Άννα Παπακανέλλου, πλήθος ιερωμένων κ.α.

Στη συνέχεια προσφέρθηκε κέρασμα – καφές, σε καφενείο του χωριού, με την… κουβεντούλα να κινείται σε μια ευρεία γκάμα και για όλα τα ζητήματα που αφορούν την καθημερινότητα του κόσμου, αλλά κυρίαρχο θέμα την πανδημία.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr