background img
banner
banner

Χριστόπουλος: «Θέλει να μείνει ο Δήμος στα σκοτάδια;»

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΡΓΩΝ ΑΠΑΝΤΑ ΣΤΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΨΥΧΡΑΜΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΤΙΣΜΟ

Από το γραφείο του αρμόδιου αντιδημάρχου έργων του δήμου Αιγιαλείας κ. Βασίλη Χριστόπουλου, δίνεται στη δημοσιότητα η εξής απάντηση σε ανακοίνωση της παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» και της επικεφαλής κας Βασιλικής Ψυχράμη:

«Η κα Ψυχράμη, μάλλον δεν θυμάται πως η δημοτική αρχή έχει εγκαίρως ενημερώσει τους δημότες για την ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού, με δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε στον Αχαϊκό -και όχι μόνο- Τύπο στις 24/12/2021. Θα πρέπει επίσης να της θυμίσουμε ότι, η πρώτη απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής “περί σκοπιμότητας και βιωσιμότητας της ενεργειακής αναβάθμισης του συστήματος ηλεκτροφωτισμού κοινόχρηστων χώρων” ελήφθη στις 15 Δεκεμβρίου 2020 και η δεύτερη “περί έγκρισης μελέτης και όρων διακήρυξης για τη διεξαγωγή του ανοιχτού διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού” ελήφθη στις 20 Δεκεμβρίου 2021, ενώ ο διαγωνισμός λήγει την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022.

Έχουμε λοιπόν εγκαίρως ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για το έργο με πολλές λεπτομέρειες -και όχι με αποσπάσματα και επιλεγμένες πληροφορίες, ώστε να δημιουργηθεί στους δημότες λανθασμένη εντύπωση περί… δυσβάστακτης σύμβασης και απεχθούς (!) διαγωνισμού.

Όψιμος ο προβληματισμός της κα Ψυχράμη για τον διαγωνισμό της ενεργειακής αναβάθμισης του δημοτικού ηλεκτροφωτισμού

Στο πρόσφατο αίτημα της κας Ψυχράμη για ευρεία και διεξοδική συζήτηση του θέματος σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας, η δημοτική αρχή ανταποκρίθηκε θετικά, δείχνοντας τη διάθεση να υπάρξουν σαφείς απαντήσεις σε οποιοδήποτε ερώτημα υπάρχει. Προτού όμως γίνει καν η συζήτηση, που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Τετάρτης 2 Φεβρουαρίου 2022, η κα Ψυχράμη προτρέχει, θέλοντας προφανώς να καλλιεργήσει ένα κλίμα αρνητικό για ένα μεγαλόπνοο έργο, που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα όλων των δημοτών, σε κάθε γωνιά της Αιγιάλειας και με όρους φανερούς και ξεκάθαρους.

Τι θα την ικανοποιούσε, άραγε, την κα Ψυχράμη; Να σταματήσει μια διαδικασία που έχει αποφασιστεί και εγκριθεί όπως προβλέπει ο νόμος, με τις σχετικές αποφάσεις της αρμόδιας Οικονομικής Επιτροπής, επειδή η ίδια, τόσον καιρό μετά, ένιωσε όψιμο «προβληματισμό»; Θα ζήσουμε τα ίδια με την Πλατεία Αγίας Λαύρας, που το έργο άρχισε να χορταριάζει επειδή πέντε σύμβουλοι της μείζονος αντιπολίτευσης επίσης «προβληματίζονται» και προσέφυγαν κατά της πιο σύντομης και συμφέρουσας διαδικασίας; Τι ακριβώς θέλουν να πετύχουν τέτοιες κινήσεις; Θέλουν να συνεχίσουν τα αστικά κέντρα και τα χωριά να παραμείνουν στη μιζέρια και στο σκοτάδι για πολλά χρόνια ακόμα; Ποιον επιτέλους εξυπηρετούν όλα αυτά;

Η ανησυχία που μπορεί να νιώθει η κα Ψυχράμη δεν μπορεί και δεν πρέπει να σταματήσει έναν διαγωνισμό που γίνεται με απόλυτη διαφάνεια και προς το συμφέρον του δημότη, όχι για τη φετινή ή επόμενη χρονιά αλλά πολύ πιο μακροπρόθεσμα. Εξάλλου, δεν ορκίστηκε μόνη της να υπηρετεί το συλλογικό καλό. Ήμασταν κι εμείς εκεί.»

Το σχετικό δελτίο τύπου της 24ης Δεκεμβρίου 2021 βρίσκεται στην ιστοσελίδα του Δήμου Αιγιαλείας: https://bit.ly/3rih6gt


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr