background img
banner
banner

Άκυρη η απόφαση του Συμβουλίου για τα ανταποδοτικά τέλη

ΕΚΑΝΕ ΔΕΚΤΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΩΝ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ Η ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ

Με απόφαση του, την Τρίτη 8 Φεβρουαρίου, ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, Νίκος Παπαθεοδώρου, κάνει δεκτή την προσφυγή των 4 δημοτικών συμβούλων της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», Περικλή Παπαγιαννακόπουλου, Γιώργου Γιοβά, Παναγιώτη Γιαννούλη και Βασίλη Τομαρά κατά της 19/2021 απόφασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αιγιαλείας περί καθορισμού τέλους Καθαριότητας και Φωτισμού εντός των διοικητικών ορίων του δήμου έτους 2022 και ακυρώνει τη σχετική απόφαση. Οι σύμβουλοι είχαν προσφύγει για την απόφαση που έδινε τη δυνατότητα στην Παναιγιάλεια Ένωση Συνεταιρισμών ως την επιχείρηση με τις μεγαλύτερες εγκαταστάσεις βάση τ.μ. στην Αιγιάλεια, να πληρώσει μειωμένο ανταποδοτικό τέλος.

Το σκεπτικό εκείνης της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου, ήταν ότι η ΠΕΣ ως συνεταιριστικός φορέας που δηλώνει όλα τα τετραγωνικά, χρειάζεται στήριξη σε μία περίοδο που οι 6.000 αγρότες μέλη της πλήττονται λόγω και των αποθεμάτων της σταφίδας. Η ΠΕΣ θα πλήρωνε εξάλλου τα διπλάσια το 2022 σε σχέση με το 2021, ενώ θα έπρεπε βάση της προσφυγής να πληρώσει τετραπλάσια τέλη βάση της αρχής της ίσης μεταχείρισης.

Ο Συντονιστής, δεν έλαβε υπόψη του τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που επικαλέστηκε η ΠΕΣ και υιοθέτησε κατά πλειοψηφία το Δ.Σ. Αιγιαλείας, έκανε δεκτή την προσφυγή και για έναν ακόμα λόγο, στην ψηφοφορία συμμετείχαν σύμβουλοι με στενή σχέση (συγγενική – υπαλληλική) με την ΠΕΣ.

Δεν είχε προβλεφθεί συντελεστής για συνεταιριστικές οργανώσεις

Εδώ όμως αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατάρτιση των τελών δεν είχε προβλεφθεί συντελεστής για συνεταιριστικές επιχειρήσεις, κάτι που βάρυνε στην απόφαση της Αποκεντρωμένης. Η ΠΕΣ δηλαδή εντάχθηκε στις μεγάλες επιχειρήσεις της Αιγιάλειας ενώ αποτελεί μία κατηγορία από μόνη της. Εάν υπήρχε δηλαδή συντελεστής, ούτε άνιση μεταχείριση θα υπήρχε ούτε θα έπαιζε ρόλο η όποια σχέση των συμβούλων. Με αυτά τα δεδομένα, το Δ.Σ. Αιγιαλείας καλείται να λάβει νέα απόφαση για τα τέλη, προκειμένου έτσι να ανοίξει ο δρόμος και για την ψήφιση του νέου προϋπολογισμού, αφού η ένσταση των τεσσάρων λειτουργούσε ως τροχοπέδη για την κατάρτισή του.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr