background img
banner
banner

«Ένεση» συσπείρωσης στη βάση της Ν.Δ. στο Αίγιο

ΑΠΟ ΤΑ ΥΨΗΛΟΒΑΘΜΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΠΑΥΛΟ ΜΑΡΙΝΑΚΗ ΚΑΙ ΣΤΥΛΙΑΝΟ ΚΟΝΤΑΔΑΚΗ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΤΗ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Την αναγκαιότητα συσπείρωσης στη βάση της Νέας Δημοκρατίας, δηλαδή στις Τοπικές Οργανώσεις, ούτως ώστε και το κόμμα να γίνει ακόμη πιο ισχυρό και στελέχη του να αναλάβουν τα ηνία στην τοπική αυτοδιοίκηση, εξέφρασαν ο Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής Παύλος Μαρινάκης και ο Γραμματέας Οργανωτικού, Αναπληρωτής Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής και Διευθυντής του γραφείου του Προέδρου του κόμματος, Στυλιανός Κονταδάκης. Τα δύο υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. επισκέφθηκαν το πρωί της Τρίτης 8 Φεβρουαρίου, τα γραφεία της ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας, δείχνοντας την πρόθεση να οργανώσουν ακόμη καλύτερα τους κατά τόπους πυρήνες του κόμματος, βρισκόμενοι μάλιστα, όπως είπαν, εν μέσω προεκλογικής περιόδου.

Τους δύο επισκέπτες υποδέχθηκε στα γραφεία της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης, ο πρόεδρός της Βασίλης Σταθακάρος καθώς και τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., αλλά και τοπικά στελέχη. Επίσης, στη σύσκεψη συμμετείχαν και οι βουλευτές Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου και Ιάσονας Φωτήλας, καθώς επίσης και ο πρόεδρος της Πρόεδρος της ΔΕΕΠ Ν.Δ. Αχαΐας Αντώνης Κουνάβης.

Απολογισμός δράσης και πρόγραμμα εξειδικευμένων παρεμβάσεων από τον Β. Σταθακάρο

Ο κ. Σταθακάρος αφού ευχαρίστησε τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής κ. Μαρινάκη και τον Γραμματέα Οργανωτικού κ. Κονταδάκη για την ουσιαστική τους στήριξη στην οργάνωση και τον τόπο, παρουσίασε τον απολογισμό δράσης και το πρόγραμμα των εξειδικευμένων παρεμβάσεων και εκδηλώσεων για το επόμενο εξάμηνο ενώ ανέδειξε και τα προβλήματα της Αιγιάλειας. Ειδική μνεία έγινε στην αναγκαιότητα στήριξης των αιτημάτων της περιοχής που έχουν να κάνουν με τη διατήρηση του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Πατρών στο Αίγιο, την ενίσχυση του Νοσοκομείου Αιγίου αλλά και της αστυνόμευσης της περιοχής.

Διαβεβαίωση ότι θα μεταφερθούν στον πρωθυπουργό τα θέματα που τέθηκαν

Εγκωμιάζοντας τη ΔΗΜ.Τ.Ο. Αιγιαλείας και το έργο της, ο κ. Μαρινάκης είπε μεταξύ άλλων: ΄΄Αυτό που έχετε επιτύχει για την περιοχή οφείλεται σε έναν αγώνα ιερό γιατί βασίζεται στην προσπάθεια ανθρώπων κόντρα στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα και στην κοινή γνώμη. Μετά από κάθε επίσκεψη υπάρχει ένα συγκεκριμένο σημείωμα το οποίο καταφθάνει στον πρωθυπουργό. Μέσα σε αυτό το σημείωμα δεν αναφέρονται μόνο τα πολλά θετικά που έχει κάνει η κυβέρνηση, αυτά τα ξέρουμε, αλλά κυρίως αναφέρονται τα τοπικά θέματα. Σήμερα, για παράδειγμα, το πρώτο που ξεχωρίσαμε, αν και το γνωρίζαμε, είναι το θέμα της Σχολής Φυσικοθεραπείας. Αυτά τα προβλήματα επιθυμούμε να επιλύσουμε για το συμφέρον του κάθε τόπου. Δεν λέμε ότι είμαστε μάγοι και ό,τι μας πείτε θα γίνει. Σας διαβεβαιώνουμε όμως ότι θα τα μεταφέρουμε και θα κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση. Στη συνέχεια όταν έρθει η ώρα θα ληφθούν αποφάσεις τις οποίες ο καθένας οφείλει να σεβαστεί΄΄.

Στ. Κονταδάκης: «Ενωμένοι σαν μία γροθιά να αντιμετωπίσουμε με το έργο μας αυτούς που θα μας πολεμούν»

Ο κ. Κονταδάκης σημείωσε πως ΄΄το 2022 είναι μία κομβική χρονιά, βρισκόμαστε εν μέσω προεκλογικής περιόδου, πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι, να μην έχουμε εφησυχασμό, ενωμένοι όσο ποτέ άλλοτε. Να είσαστε σίγουροι πως όσο πλησιάζουμε προς την ώρα των εκλογών θα υποστούμε έναν ανηλεή πόλεμο. Οι άνθρωποι οι οποίοι χάνουν δια παντός την εξουσία και δεν θα μπορέσουν να επανέλθουν ποτέ στη διακυβέρνηση της χώρας, θα κάνουν ό,τι είναι δυνατόν να μας δημιουργήσουν προβλήματα. Εμείς λοιπόν πρέπει να είμαστε ενωμένοι σαν μία γροθιά για να μπορέσουμε να τους αντιμετωπίσουμε προβάλλοντας το έργο της Ν.Δ. που, δόξα τον Θεό, είναι τεράστιο. Η κυβέρνησή μας έχει επιτελέσει γιγάντιο έργο αυτά τα δυόμισι χρόνια, έργο δεκαετίας, σε κάθε τομέα ξεχωριστά. Δίνουμε έμφαση στις τοπικές οργανώσεις, επιτελείτε σπουδαίο έργο. Θεωρούμε ότι είσαστε η ραχοκοκαλιά του κόμματος και βέβαια το κόμμα είναι το θεμέλιο της κυβέρνησης. Δεν θα ήμασταν κυβέρνηση αν δεν υπήρχε μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Θέλω να συνεχίσετε με τον ίδιο ζήλο που επιδεικνύετε όλα αυτά τα χρόνια, είμαστε δίπλα σας, συμπαραστάτες σας σε κάθε πρόβλημα και θα συνεχίσουμε να εμπλουτίζουμε το έργο της Ν.Δ., διότι μία ισχυρή Ν.Δ. ισούται με μία ισχυρή Ελλάδα΄΄.

Έμφαση στην παράταξη που εκπροσωπεί τη Ν.Δ. στο Δημοτικό Συμβούλιο από τη Χρ. Αλεξοπούλου

Ο Ιάσονας Φωτήλας προέτρεψε τους ανθρώπους της Τοπικής να… αξιοποιήσουν την παρουσία του Αχαιού Γραμματέα του κόμματος σημειώνοντας πως ήρθε η ώρα η Ν.Δ. να αλλάξει σελίδα.

Η Χριστίνα Αλεξοπούλου αναφέρθηκε και στον ρόλο της Ν.Δ. στα δημοτικά της Αιγιάλειας, μιλώντας για την παράταξη του Χρήστου Γούτου, ο οποίος ήταν παρών, λέγοντας: ΄΄Η Δημοτική Τοπική Ομάδα της Ν.Δ. είναι πίσω και μπροστά και πλάι από μία άλλη ομάδα, τη δημοτική ομάδα που στην Αιγιάλεια στις δημοτικές εκλογές αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, άλλο που συσπειρώθηκαν άλλοι απέναντί τους και πήραν τις εκλογές. Στις πρώτες εκλογές κερδίσαμε σε αυτό τον δήμο και είναι η δημοτική ομάδα του Χρήστου Γούτου. Αυτοί οι άνθρωποι έχουν βάλει τα δυνατά τους για να κάνουν τα καλύτερα και σε επίπεδο δήμου γιατί η Αιγιάλεια είναι ένας ευλογημένος τόπος που έχει πονέσει πάρα πολύ. Μακάρι, το ευχόμαστε και το ελπίζουμε, στις επόμενες δημοτικές εκλογές να έχει τα ηνία για να φτάσει επιτέλους η περιοχή εκεί που της αξίζει΄΄.

΄΄Αυτό ισχύει και για το Αίγιο και για την Πάτρα, να ασχοληθούμε εγκαίρως να μην περιμένουμε τις εξελίξεις, να διαμορφώσουμε εμείς τις εξελίξεις αλλά και σε ό,τι αφορά την Αιγιάλεια εκτιμώ ότι την επόμενη φορά θα κερδίσουμε γιατί θα είμαστε ενωμένοι΄΄, σχολίασε ο κ. Κουνάβης.

«Ενδεχόμενη μεταφορά της Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα θα είναι καταστροφή και για το κόμμα» είπε ο Γρ. Τριανταφυλλόπουλος

Ωστόσο ο αντιδήμαρχος Γρηγόρης Τριανταφυλλόπουλος θεώρησε ως μομφή την τοποθέτηση της κ. Αλεξοπούλου, λέγοντας πως ΄΄στο Δημοτικό Συμβούλιο υπάρχουν τέσσερις παρατάξεις στις οποίες είναι μοιρασμένα στελέχη της Ν.Δ.΄΄, αναφέροντας παράλληλα πως ΄΄η κ. Αλεξοπούλου είναι από την Πάτρα, είναι επισκέπτρια στο Αίγιο και δεν γνωρίζει τα της περιοχής΄΄… Παράλληλα, έκανε αναφορά στη σοβαρότητα του θέματος μεταφοράς του Τμήματος Φυσικοθεραπείας στην Πάτρα, ζητώντας από τα υψηλόβαθμα στελέχη της Ν.Δ. να μεταφέρουν το αίτημα παραμονής τόσο στον Πρύτανη του Πανεπιστημίου όσο και στην υπουργό Παιδείας, επισημαίνοντας πως βρισκόμαστε λίγο πριν την υπογραφή του Προεδρικού Διατάγματος και ότι αυτό θα είναι καταστροφή για το Τμήμα, για το Αίγιο αλλά και για το κόμμα…

Παύλος Μαρινάκης: ΄΄Συνοδοιπόροι θα παραμείνουμε με αυτούς που θα σεβαστούν τις αποφάσεις΄΄

Ο κ. Μαρινάκης ωστόσο καταδίκασε τα λεγόμενά του, τονίζοντας πως η κ. Αλεξοπούλου εκπροσωπεί όλη την Αχαΐα. Συγκεκριμένα, τόνισε: ΄΄Δεν υφίσταται επισκέπτης βουλευτής όχι μόνο στον τόπο που εκλέγεται αλλά σε όλη την Ελλάδα. Γιατί η κυβέρνηση αυτή βασίζεται στην κοινοβουλευτική ομάδα. Επειδή δεν μπορούμε να τα πούμε όλα σε μισή ώρα, τα γραφεία μας είναι ανοιχτά. Όπως είπε και ο κ. Φωτήλας ο στόχος είναι να γυρίσουμε σελίδα. Για να γίνει αυτό πρέπει να κάνουμε αμοιβαίες υποχωρήσεις, ειλικρινείς συζητήσεις, να καταγράψουμε τα δεδομένα και όποιος θέλει να προχωρήσει. Σίγουρα όλοι έχουν τα δίκια τους, έχουν γίνει λάθη, υπάρχουν αδικίες και εγωισμοί, το αντιλαμβάνομαι. Δεν είναι η πρώτη μας επίσκεψη στην περιοχή, ειδικά τα δημοτικά πολύ συχνά ανοίγουν πληγές. Αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι εφόσον υπάρχουν κάποιες αποφάσεις που λαμβάνονται από τον πρόεδρο, είναι δικαίωμα του καθενός το αν θα τηρήσει τις αποφάσεις γιατί η νέα Δημοκρατία είναι δημοκρατικό κόμμα. Κι έτσι θα παραμείνουμε. Αλλά συνοδοιπόροι θα παραμείνουμε με αυτούς που θα σεβαστούν τις αποφάσεις. Γι’ αυτό είναι η γραμματεία Οργανωτικού και η Γραμματεία Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Βασικός λόγος της επίσκεψης είναι η καταγραφή των κοινωνικών τοπικών προβλημάτων. Σας υπόσχομαι ότι θα συζητήσω το θέμα του ΑΕΙ και με τον Πρύτανη και με την αρμόδια Υπουργό. Πολύ σύντομα αλλά όχι στη λογική ποιος είναι καλύτερος και ποιος χειρότερος. Δεν χρειάζεται να ξεκινάμε με αυτό τον τρόπο γιατί αυτά θέλουμε να τα αφήνουμε πίσω΄΄.

Χρ. Γούτος: ΄΄Η επιτυχία της Ν.Δ. θα είναι εξασφαλισμένη εφόσον ομονοήσουν όλοι και αποδεχθούν τις οδηγίες΄΄

Ο κ. Γούτος από την πλευρά του τόνισε τα εξής: ΄΄Εκπροσωπώντας την πρώτη παράταξη στον δήμο Αιγιαλείας έχω να πω ότι έναν κίνδυνο έχει η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτός λέγεται «Νέα Δημοκρατία». Αν καταφέρετε να συσπειρώσετε τη βάση της Νέας Δημοκρατίας τότε δεν υπάρξει κανένα πρόβλημα. Αυτό είναι ένα βαρύ φορτίο που αναλάβατε τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή που είναι και προεκλογική περίοδος και η επιτυχία της Ν.Δ. θα είναι σίγουρα εξασφαλισμένη εφόσον ομονοήσουν όλοι και αποδεχθούν τις οδηγίες της Ν.Δ. Οφείλετε να ενημερωθείτε αναλυτικά για όλα τα θέματα της Αιγιάλειας και να κρίνετε σε κάποιο άλλο επίπεδο τις διαδρομές όλων αλλά και το ποιος μπορεί να εκπροσωπήσει καλύτερα τη Ν.Δ. σε τοπικό επίπεδο΄΄.

΄΄Έχετε τον λόγο μου ότι δεν θα παρακαμφθεί κανείς, άλλωστε κανείς δεν περισσεύει και ειδικά στον νομό Αχαΐας΄΄, ήταν η απάντηση του κ. Μαρινάκη.

Κλείνοντας τη σύσκεψη, ο κ. Κουνάβης, είπε: ΄΄Φεύγουμε αγαπημένοι και μονιασμένοι από αυτή την αίθουσα. Από εδώ και πέρα η Ν.Δ. πρέπει να δώσει συντεταγμένα τις μάχες και θα κερδίσει στον νομό Αχαΐας. Δεν γίνεται στην Αιγιάλεια να έχουμε 45% και να μην βγάζουμε δήμαρχο΄΄.

Ακολούθησε συζήτηση επί των τοπικών θεμάτων σε πιο χαλαρό κλίμα και καφές, στο κατάστημα «Μονόδρομος».


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr