background img
banner
banner

Απόφοιτοι του ΕΠΑΛ προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στον δήμο

ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ «ΜΕΤΑΛΥΚΕΙΑΚΟ ΕΤΟΣ – ΤΑΞΗ ΜΑΘΗΤΕΙΑΣ»

Σε πολύτιμο συνεργάτη του προγράμματος «Μεταλυκειακό έτος – Τάξη Μαθητείας» του ΕΠΑΛ μετατρέπεται ο δήμος Αιγιαλείας έχοντας εντάξει, το τελευταίο διάστημα, στο «δυναμικό του» αποφοίτους, οι γνώσεις και η θέληση των οποίων θεωρείται βέβαιο ότι θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό τις υπηρεσίες του, ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο όπου υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού.

Και τι καλύτερο για τον δήμο από το να έχει για εννέα μήνες στις τάξεις του ανθρώπους με κατάρτιση που όμως είναι έτοιμοι και να μάθουν και να προσφέρουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση δύο αποφοίτων του 1ου ΕΠΑΛ Αιγίου, των Γιάννη Καραγιωργάκη και Φανής Μητροπούλου, οι οποίοι, την περασμένη εβδομάδα, ανέλαβαν και διεκπεραίωσαν με απόλυτη επιτυχία τη συντήρηση του κλιματισμού στο Πολιτιστικό Κέντρο «Αλέκος Μέγαρης»!

Ο Γιάννης Καραγιωργάκης είναι Μηχανολόγος Εγκαταστάσεων και η Φανή Μητροπούλου Ηλεκτρολόγος Εγκαταστάσεων και εδώ και έναν μήνα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και έχουν ενταχθεί στην Τεχνική Υπηρεσία, έχουν επιδείξει μεγάλη όρεξη για να μάθουν και να προσφέρουν κι έχουν φανεί ιδιαιτέρως χρήσιμοι, όπως μετέφερε στo protionline.gr ο αντιδήμαρχος Νίκος Καραΐσκος, ο οποίος ανέβαλε να τους κατευθύνει.

Έκαναν συντήρηση  στον κλιματισμό του χώρου του Πολιτιστικού Κέντρου!

Συγκεκριμένα, όπως έκανε γνωστό ο κ. Καραΐσκος, ΄΄και οι δύο επιδεικνύουν ιδιαίτερο ζήλο ενώ λειτουργούν με επαγγελματισμό και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους είναι ορατό. Κατάφεραν να αλλάξουν τις μονώσεις στην ψυκτική μονάδα που θερμαίνει το Πολιτιστικό Κέντρο. Επίσης, ακολουθούν και τους ηλεκτρολόγους του δήμου, ενώ εργάζονται για την εξοικονόμηση υλικών στον δήμο. Για παράδειγμα, την περασμένη εβδομάδα «έλυσαν» ηλεκτρικούς πίνακες της ΔΕΥΑΑ, έβγαλαν καλώδια και προχώρησαν σε ταξινόμηση υλικών που μπορούν να χρησιμοποιηθούν αλλού. Αν μη τι άλλο, είναι πολύ ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς νέους ανθρώπους να έχουν τόσο μεγάλη θέληση΄΄.

Υπενθυμίζεται ότι φέτος η μαθητεία εξασφαλίζει περισσότερες αμοιβές στους συμμετέχοντες αλλά και μείωση της εισφοράς του εργοδότη, παρέχοντας τεράστιες δυνατότητες και ωφελώντας σε μεγάλο βαθμό την τοπική κοινωνία. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους απόφοιτους των ΕΠΑΛ να εργαστούν μαθητευόμενοι εφαρμόζοντας στην πράξη όσα είχαν διδαχθεί κατά τη φοίτησή τους στο σχολείο. Ταυτόχρονα, αποτελεί ευκαιρία και για τους εργοδότες (στην προκειμένη περίπτωση είναι ο δήμος) ώστε να απασχολούν προσωπικό εκπαιδευμένο πάνω στο αντικείμενό τους, με λίγες υποχρεώσεις.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr