background img
banner
banner

Γιόρτασε το Βούτσιμο τον Άγιο Χαράλαμπο παρουσία Ιερώνυμου

Tο πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Καλαβρύτων κι Αιγιαλείας, κ. Ιερώνυμος, βρέθηκε στην ανατολική Αιγιάλεια και συγκεκριμένα στην Τοπική Κοινότητα Βούτσιμου, για να τελέσει τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του Αγίου.

Την προηγούμενη, ο Μητροπολίτης ήταν στον Εσπερινό του Ιερού Ναού Αγίου Χαραλάμπους Ζαχλωριτίκων, δείχνοντας φέτος προτίμηση στις μικρές Κοινότητες, για να βρεθεί κοντά στο ποίμνιο του.

Μπορεί η Ακράτα να γιόρταζε τον Πολιούχο της, όμως ο Μητροπολίτης κράτησε την υπόσχεσή του προς τον πρόεδρο της Κοινότητας, Ντίνο Παγώνη, και στους πιστούς του χωριού.

Στο Βούτσιμο και η επικεφαλής της «Ποιοτικής Αιγιάλειας» Βάσω Ψυχράμη, με τους συμβούλους της παράταξης Παναγιώτη Μαρινόπουλο και Γιώτα Γκρέμου, οι οποίοι πρόλαβαν και το εκκλησίασμα στην Ακράτα.

Λίγο πριν το καθιερωμένο κέρασμα στο καφενείο του χωριού, έφτασαν στο Βούτσιμο ο βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Ιάσονας Φωτήλας και ο αντιπρόεδρος της ΠΕΣ Νίκος Μιχαλόπουλος, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Αιγιάλεια Αύριο», Γιώργος Γιοβάς και Πάνος Γιαννούλης.

Τη συζήτηση μονοπώλησε η έξαρση του covid, με τον Μητροπολίτη να θυμάται πρόσφατο ταξίδι του στην Κρήτη, όπου ήταν καλεσμένος σε γάμο, με 350 πιστούς που κανείς δε φορούσε μάσκα.

Αποκάλυψε ότι έμεινε στην ασφάλεια του Ιερού της Εκκλησίας και καυτηρίασε με δόση χιούμορ το γεγονός.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr