background img
banner
banner

«Είναι ένας σπουδαίος άνθρωπος»

ΕΙΧΕ ΠΕΙ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟ ΤΟ 2003 – ΣΥΓΚΙΝΗΜΕΝΟΣ ΘΥΜΗΘΗΚΕ ΤΗ ΣΤΙΧΟΜΥΘΙΑ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ

Τον θαυμασμό του στον λόγο του τ. Πρόεδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου εξέφρασε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή του, ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας κ. Ιερώνυμος προχθές στον Μητροπολιτικό Ναό Φανερωμένης.

Η εμπνευσμένη και επιστημονικά τεκμηριωμένη ομιλία του επίσημου προσκεκλημένου του δήμου, που κατέδειξε ότι η Μυστική Συνέλευση της Βοστίτσας «όχι μόνο δεν εμπόδισε την Εθνεγερσία, αλλά λειτούργησε, εν δυνάμει, ως καθοριστικός καταλύτης της, δεν θα μπορούσε να μην συγκινήσει τον τοπικό Ποιμενάρχη αλλά και όλους τους παριστάμενους…
Μάλιστα, ο κ. Παυλόπουλος έκανε γνωστό, απευθυνόμενος στον Μητροπολίτη, ότι θα παραστεί στις εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου στην Αγία Λαύρα, εκεί όπου υψώθηκε το Λάβαρο της Επαναστάσεως, ενώ ο κ. Ιερώνυμος θυμήθηκε ένα περιστατικό που ανέφερε από άμβωνος.

Συγκεκριμένα, ανέφερε πως το 2003, όταν ήταν γραμματέας της Ειδικής Συνοδικής Επιτροπής επί των Ευρωπαϊκών Θεμάτων, είχε εντυπωσιαστεί από τον δημόσιο λόγο του κ. Παυλόπουλου, κάτι που είχε μεταφέρει στον Μακαριστό Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο.

Ανέφερε μάλιστα, εμφανώς συγκινημένος, πως ο Μακαριστός του είχε πει πως πρόκειται για έναν σπουδαίο άνθρωπο!

Όπως τονίζεται και στο σχετικό δελτίο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως με αφορμή την Θεία Λειτουργία, τη Δοξολογία και την ομιλία, ΄΄μετά το πέρας της ιστορικής διάλεξης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας με εμφανή συγκίνηση συνεχάρη τον κ. Παυλόπουλο δια την μεστή επιστημονικών τεκμηρίων και ιστορικής αλήθειας ομιλία του και τον κάλεσε να βραβεύσει τους νέους, οι οποίοι κατά την εορτή των Θεοφανείων καταδύθηκαν με πίστη και τόλμη και ανέσυραν τον Τίμιο Σταυρό΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr