background img
banner
banner

Ερώτηση Αλεξοπούλου για την επανέναρξη των Σχολικών Αγώνων

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ

Η Βουλευτής Αχαΐας Χριστίνα Αλεξοπούλου κατέθεσε ερώτηση προς την υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως, για την επανέναρξη των Σχολικών Πρωταθλημάτων. Η επιστροφή των μαθητών στο φυσικό τους χώρο, το σχολείο, είναι πλέον γεγονός.

Λόγω της πανδημικής κατάστασης που υπήρξε, είχαν σταματήσει τα σχολικά πρωταθλήματα.

Από το έτος 2019-2020 έχουν διακοπεί οι σχολικοί αγώνες Λυκείων καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες σε Δημοτικά και Γυμνάσια.
Όπως επισημαίνεται σε σχετικό δελτίο Τύπου, ΄΄το Υπουργείο Παιδείας έχει δείξει άριστα αντανακλαστικά την περίοδο του κορωνοϊού, όσον αφορά στην προστασία της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών. Στη φάση της πανδημίας που βρισκόμαστε και σταδιακά επιστρέφει η κανονικότητα, θα πρέπει να εξεταστεί η επανέναρξη των σχολικών αγώνων΄΄.
Η κ. Αλεξοπούλου δήλωσε σχετικά: «Ο σχολικός αθλητισμός είναι αναγκαίο συστατικό της μαθητικής ζωής. Η άθληση των παιδιών γυμνάζει σώμα και πνεύμα διότι τους διδάσκει τις αρχές του ευ αγωνίζεσθαι. Ακόμη, αποκτούν τη φιλοσοφία της δια βίου άσκησης, κοινωνικές αρετές και δεξιότητες, όπως είναι ο σεβασμός σε κανόνες και η συνεργασία σε ομάδες.
Μέσα από τη συμμετοχή σε σχολικούς αγώνες, οι μαθητές μαθαίνουν τον υγιή πρωταθλητισμό και τους δίδονται τα κατάλληλα ερείσματα προκειμένου να συνεχίσουν στον σωματειακό αθλητισμό.
Για τους λόγους αυτούς κατέθεσα Ερώτηση προς την αρμόδια Υπουργό για το πότε σχεδιάζεται να γίνει επανέναρξη των σχολικών πρωταθλημάτων».


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ · ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr