background img
banner
banner

Ζέστη ξανά στο 2ο Δημοτικό

ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Δ. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ

Άμεση και αποτελεσματική ήταν η αντίδραση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Αιγιαλείας στο σοβαρό πρόβλημα που προέκυψε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου με το καλοριφέρ. Μέσα σε σύντομο χρόνο και χωρίς να υπάρξει η παραμικρή όχληση στο σχολείο, έγινε η αποκατάσταση, με το έργο να ολοκληρώνεται χθες Δευτέρα και το σημείο παρέμβασης να είναι έτοιμο να παραδοθεί από σήμερα στους μαθητές.

Όπως εξήγησε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Δημήτρης Ελευθεριώτης, ΄΄πριν από περίπου 10 μέρες διαπιστώθηκε διαρροή στο νέο κτίριο του 2ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου. Πραγματοποιήσαμε αυτοψία μαζί με τεχνικούς και διαπιστώσαμε πως προέρχεται από σωληνώσεις του καλοριφέρ.

Το έργο είχε αρκετή δουλειά, ενώ ήταν αναπόφευκτη η ηχορρύπανση καθώς έπρεπε να χρησιμοποιηθεί κομπρεσέρ για να σπάσει το τσιμέντο και να σκαφτεί το σημείο. Προσπαθήσαμε έτσι να συντονίσουμε το έργο και η παρέμβαση που θα δημιουργούσε όχληση στο σχολείο να γίνει Σαββατοκύριακο. Το σκάψιμο ολοκληρώθηκε προχθές Κυριακή, εγκαταστάθηκαν οι σωλήνες, ολοκληρώθηκε το έργο χθες Δευτέρα και σήμερα θα παραδοθεί΄΄.

Αξίζει να σημειωθεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Ελευθεριώτη, πως έπρεπε να υπάρξει άμεση παρέμβαση δεδομένου ότι εξαιτίας της βλάβης και το καλοριφέρ δεν ήταν αποδοτικό και ο χειμώνας… καλά κρατεί και υπήρχε διαρροή που θα προκαλούσε πρόβλημα υγρασίας στο νέο κτίριο, δεδομένου ότι το σημείο συνορεύει με τα θεμέλια και το κτίριο. Αναφορικά με το κόστος της όλης εργασίας, είπε: ΄΄Όπως εξελίχθηκε, το κόστος του έργου ξεπερνά τις 3.000 ευρώ καθώς το πρόβλημα ήταν πολλαπλό΄΄.

Μέριμνα για το Δημοτικό Σχολείο Σελινούντα

Για την αποκατάσταση του προβλήματος στο 2ο Δημοτικό είχε ληφθεί, όπως απαιτείται, σχετική απόφαση από τη Σχολική Επιτροπή, η οποία εκλήθη να λάβει αποφάσεις και για άλλα θέματα που αφορούν Δημοτικά Σχολεία της Αιγιάλειας. Συγκεκριμένα, αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση του Δημοτικού Σχολείου Σελινούντα, δείχνοντας μία ιδιαίτερη ευαισθητοποίηση καθώς πρόκειται για ένα ολιγοθέσιο σχολείο με μεγάλη προσφορά στην εκπαίδευση και την κοινωνία. Τα χρήματα θα διατεθούν για την προμήθεια υλικών για την κάλυψη των αναγκών του σχολείου.
Επιπλέον, απόφαση ελήφθη και για τον καθαρισμό φρεατίων, κήπου και υδορροών τόσο στο 3ο όσο και στο 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου.

Έκτακτη οικονομική ενίσχυση 40.000 ευρώ για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Εν τω μεταξύ, σε λήψη απόφασης για την υποβολή αιτήματος έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από τον Δήμο Αιγιάλειας για κάλυψη επιπλέον εξόδων για την αντιμετώπιση της πανδημίας covid 19, ποσού 40.000€, προχώρησε την περασμένη Πέμπτη η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας, ενώ αύριο πρόκειται να ληφθεί ανάλογη απόφαση και από την Οικονομική Επιτροπή του δήμου. Επιπλέον, απόφαση οικονομικής ενίσχυσης για τους ίδιους λόγους έχει ληφθεί και για τη Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Τη σχετική εισήγηση έκανε στη Δ.Ε.Π. και για την Πρωτοβάθμια, ο πρόεδρός της, δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, μεταφέροντας το περιεχόμενο εγγράφου του προέδρου της Επιτροπής Δημήτρη Ελευθεριώτη, στο οποίο ανέφερε πως βρισκόμαστε στην κορύφωση της πανδημίας του covid 19 και σύμφωνα με τις οδηγίες του υπουργείου Παιδείας και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ που πρέπει να ακολουθούνται, η σχολική επιτροπή καλείται να καλύψει επιπλέον έξοδα που προκύπτουν για την προστασία της εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας των σχολικών μονάδων. Είχε προηγηθεί απόφαση της Σχολικής Επιτροπής για την υποβολή του σχετικού αιτήματος, για την αντιμετώπιση των δαπανών της Σχολικής Επιτροπής και ειδικότερα σε ό,τι αφορά τα μέτρα πρόληψης κατά της διασποράς του Covid19 στις σχολικές μονάδες. Η απόφαση της Δ.Ε.Π. ήταν ομόφωνη.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr