background img
banner
banner

Η αστυνομία απέτρεψε τους αγρότες να βγουν στην Εθνική Οδό | ΦΩΤΟ

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΟΜΩΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Πορεία προς την Νέα Εθνική Οδό, διαπραγματεύσεις, ισχυρότατη αστυνομική δύναμη και ανυποχώρητους αγρότες που ζητούν επίλυση των ζωτικής σημασίας αιτημάτων τους περιελάμβανε η κινητοποίηση του Μεγανίτη, την Τετάρτη 16 Φεβρουαρίου. Η αστυνομία απέτρεψε τους συγκεντρωμένους να βγουν στον αυτοκινητόδρομο ωστόσο το μπλόκο πραγματοποιήθηκε για περίπου μισή ώρα στην Παλαιά Εθνική στο «γνωστό» πλέον σημείο…

Είχε προηγηθεί κάλεσμα του Αγροτικού Συλλόγου Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» από το πρωί της ίδιας ημέρας, που καλούσε σε μαζική κινητοποίηση στο μπλόκο, στις 4.00 το μεσημέρι. Συγκεκριμένα, το Δ.Σ. του Συλλόγου ανέφερε: «Μαζική κινητοποίηση στο ΜΠΛΟΚΟ! Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους τους συναδέλφους, στον λαό της Αιγιαλείας, σε σωματεία- φορείς -συλλόγους της πόλης. ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ! Καλούμε επίσης, τις Δημοτικές Παρατάξεις, τα Πολιτικά Κόμματα να πάρουν θέση για τα προβλήματα και το αγωνιστικό μας πλαίσιο! Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!».

Έτσι οι αγρότες έδωσαν για άλλο ένα απόγευμα το «παρών» ενώ στην κινητοποίηση παρευρέθηκαν για να τους συμπαρασταθούν ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιαλείας Λάμπης Παπαδόπουλος, η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης Λαϊκή Συσπείρωση Αιγιαλείας, δημοτική σύμβουλος Αγγελική Κουρή, μέλη της δημοτικής παράταξης «Μαχητική Προοδευτική Συμμαχία», εκπρόσωποι εργατικών σωματείων κ.ά.

Πεζή πορεία προς τον αυτοκινητόδρομο και διαπραγματεύσεις

Ακολούθησε σύσκεψη του Δ.Σ. του Συλλόγου μέσα στον πρόχειρο χώρο που έχει στηθεί στο ύψος της γέφυρας Μεγανίτη εκεί όπου ελήφθη η απόφαση να πραγματοποιηθεί πορεία πεζή με συνθήματα προς την Εθνική Οδό κάτι που ξεκίνησε περίπου στις 6.30 το απόγευμα. Προτάσσοντας τα πανό τους και βροντοφωνάζοντας το σύνθημα «αγρότη πολέμα δεν θα σου μείνει στρέμμα», οι συγκεντρωμένοι προχώρησαν προς τον κυκλικό κόμβο κάτω από την Εθνική εκεί όπου στήθηκε αυτοκίνητο «κλούβα» της Αστυνομίας. Να σημειωθεί ότι από το μεσημέρι αστυνομικοί βρίσκονταν και στη Νέα Εθνική, ενώ φυλάσσονταν όλοι οι δρόμοι. Όταν η πορεία έφτασε στο… «μπλόκο» της αστυνομίας, τους προέτρεψαν να γυρίσουν πίσω, αναφέροντάς τους πως δεν υπήρχε περίπτωση να κλείσουν την Εθνική Οδό. Ακολούθησαν διαπραγματεύσεις από τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου που ζητούσαν να τους επιτραπεί να περάσουν και να κλείσουν τον δρόμο μόνο για μισή ώρα και τους αστυνομικούς χωρίς να υπάρξει ένταση. Δεδομένων των ειρηνικών διαθέσεων των διαμαρτυρόμενων αγροτών, ελήφθη η απόφαση να επιστρέψουν στην Π.Ε.Ο. την οποία και απέκλεισαν συμβολικά για μισή ώρα.

Κάλεσμα προς συλλόγους και φορείς αλλά και προς τη δημοτική αρχή…

Οι αγρότες για άλλη μία φορά ξεκαθάρισαν πως δεν επιθυμούν να δημιουργήσουν προβλήματα στην κυκλοφορία τόνισαν όμως πως ο δρόμος είναι η μόνη λύση για να ασκήσουν πιέσεις για την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, καθώς είναι αμφίβολη η παραμονή τους στην αγροτική παραγωγή από τη στιγμή που οι τιμές των προϊόντων τους έχει καταβαραθρωθεί. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης ενημέρωσε τους παριστάμενους ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί, ενώ κάλεσε τη δημοτική αρχή να πάρει θέση. Επίσης κάλεσε όλους τους αγρότες αλλά και συλλόγους και φορείς να στηρίξουν τον αγώνα των αγροτών που είναι αγώνας όλης της Αιγιάλειας, όπως χαρακτηριστικά είπε.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr