background img
banner
banner

Η Κινηματογραφική Λέσχη στρέφει το κοινό στις ποιοτικές ταινίες

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΗΝΟΘΕΤΗ ΤΖΩΡΤΖΗ ΓΡΗΓΟΡΑΚΗ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΣΤΟΝ ‘‘ΑΠΟΛΛΩΝΑ’’

Με αξιόλογα έργα και ενδιαφέρουσες προβολές συνεχίζονται οι βραδιές Τέχνης της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου που πλέον πραγματοποιούνται ανά 15ημερο, δηλαδή ανά δεύτερη Δευτέρα. Η cult ταινία “Digger” η οποία προβλήθηκε τη Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου, ανήμερα της εορτής των ερωτευμένων, “μαγνήτισε” τα… βλέμματα όσων σινεφίλ παραβρέθηκαν και πολύ περισσότερο ο ίδιος ο σκηνοθέτης της ταινίας Τζώρτζης Γρηγοράκης.

Οι επιλογές των ταινιών που θα προβληθούν στο εξής, είναι μια πολύ προσεγμένη και συνειδητή επιλογή των ανθρώπων της Λέσχης, έχοντας πάντα σαν γνώμονα την ποιότητα του έργου, το κάστινγκ και κυρίως, το να έχει ενδιαφέρον σενάριο. Όλες οι ταινίες θα προβάλλονται στην αίθουσα του Δημοτικού Κινηματογράφου “Απόλλων” και η ώρα έναρξης θα είναι πάντα 9.30 το βράδυ, ενώ όλο το επόμενο διάστημα και μέχρι πριν το Πάσχα, οι προβολές των έργων θα συνεχίζουν ανελλιπώς κάθε δεύτερη εβδομάδα (Δευτέρα), λόγω κορωνοϊού. Να σημειωθεί ότι, το εισιτήριο εισόδου για το ευρύ κοινό είναι 5 ευρώ (δωρεάν για τα μέλη της Λέσχης) και βεβαίως, κατά την είσοδο στον χώρο του κινηματογράφου είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού κατά του ιού, καθώς και πιστοποιητικό ταυτοποίησης. Τα μέλη της Λέσχης, καταβάλλοντας το ποσό των 20 ευρώ, έχουν ελευθέρας για όλη τη σεζόν.

Το “Digger”… απορρόφησε τους θεατές

Βρισκόμαστε στην εποχή του εμφυλίου πολέμου και σε μια κατάσταση, άστατη οικονομικά και πολιτικά, ηθικά και διαπροσωπικά. Ένας 60χρονος μοναχικός και ιδιόμορφος άντρας, δέχεται την επίσκεψη του γιου του, ο οποίος καταφθάνει στην περιοχή με όχι και πολύ καλές… διαθέσεις, αφού προτίθεται να διεκδικήσει το μερίδιο ενός κτήματος που κληρονόμησε έπειτα από τον θάνατο της μητέρας του, το οποίο όμως έχει καρπωθεί και εκμεταλλεύεται ο 60χρονος ήρωας του έργου, ο οποίος τυγχάνει να είναι πατέρας του. Οι διαπροσωπικές σχέσεις και η επεκτατική ¨πολιτική¨ της εποχής που ακολουθεί την πλήρη βιομηχανοποίηση της φύσης, δημιουργούν ένα μοναδικό κράμα δυναμικότητας και συναισθημάτων. Η ταινία προτάθηκε από την Ελληνικό Σύλλογο Κινηματογράφου για την 94η διοργάνωση των βραβείων Oscar και έχει διακριθεί με βραβεία από την Ακαδημία Κινηματογράφου. Η σκηνοθεσία είναι του Τζώρτζη Γρηγοράκη και πρωταγωνιστούν οι Βαγγέλης Μουρίκης, Βασίλης Μπισμπίκης, Σοφία Κόκκαλη, Μιχάλης Ιατρόπουλος και άλλοι.

Ο σκηνοθέτης συνομίλησε με τους φίλους της Τέχνης που παραβρέθηκαν

Τα 80 άτομα που βρέθηκαν τη Δευτέρα (14 Φλεβάρη) το βράδυ στον εμβληματικό κινηματογράφο της πόλης, θεωρούνται αρκετά, αν ληφθεί υπόψη ότι η κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων και κυρίως λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού (αλλά και της οικονομικής αστάθειας) είναι μια εποχή… δύσκολη, για το σινεμά και την 7η Τέχνη γενικότερα, σε πανελλήνιο επίπεδο. Το κοινό “αφομοίωσε” εύκολα την ιδιαίτερη ιστορία της ταινίας και δεν δίστασε να “βομβαρδίσει” τους δημιουργούς της με έναν… καταιγισμό ερωτήσεων, πάσης φύσεως. Το κυριότερο ερώτημα που γεννήθηκε στο κοινό ήταν το βαθύτερο “μήνυμα” που αφήνει το ¨Digger¨ στον θεατή, με τον κ. Γρηγοράκη να απαντά για τις ισορροπίες που υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων και τα ήθη τους, σε συνδυασμό με την προστασία του περιβάλλοντος και την κλιματική αλλαγή.

“Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο διάστημα που ένας καταξιωμένος Έλληνας σκηνοθέτης επισκέπτεται την προβολή της ταινίας του στον Δημοτικό Κινηματογράφο “Απόλλων” και είμαστε πολύ χαρούμενοι γι’ αυτό. Ο Τζώρτζης Γρηγοράκης είναι ένας απλός άνθρωπος και με μεγάλο καλλιτεχνικό ταλέντο. Μετά το πέρας της προβολής ο σκηνοθέτης συνομίλησε με τους φίλους της 7ης Τέχνης που παραβρέθηκαν στον χώρο και που παρακολούθησαν το έργο, ενώ μαζί με τον διευθυντή φωτογραφίας της ταινίας ο οποίος πάρεση, αντάλλαξαν απόψεις και εκτιμήσεις για το σενάριο, την απόδοση των ηθοποιών και τα χαρακτηριστικά σημεία του έργου, ενώ ο καλλιτέχνης λίγο αργότερα απάντησε σε κάθε ερώτημα που δέχτηκε από το φιλοθεάμων κοινό για πολλά και ποικίλα θέματα” ήταν το σχόλιο του προέδρου της Κινηματογραφικής Λέσχης Αίγιου Θοδωρή Πανουτσόπουλου, για τα όσα διαδραματίστηκαν το βράδυ της Δευτέρας 14 Φεβρουαρίου στον “Απόλλωνα”.

Πλήρως επιτυχημένη η δεύτερη απόπειρα πρόσκλησης της Κινηματογραφικής Λέσχης

Η αλήθεια είναι ότι οι Αιγιαλείς κατά περιόδους δείχνουν να μην έλκονται από ποιοτικές ταινίες, όμως η εμφάνιση της Κινηματογραφικής Λέσχης και η καλή επιλογή ταινιών, έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον από πολλούς πολίτες, μετατρέποντάς τους σε σινεφίλ που δεν εγκαταλείπουν τη γλυκιά συνήθεια της Δευτέρας. Έτσι, υπάρχει ένα κοινό το οποίο, ενημερώνεται, ακολουθεί και επιλέγει το σινεμά σαν συχνή του αναψυχή και διασκέδαση. Μάλιστα, υπάρχει ένας αριθμός ανθρώπων που επιλέγει σταθερά και με συνέπεια, μια τέτοια δραστηριότητα. Αυτή η… δεύτερη απόπειρα της Κινηματογραφικής Λέσχης Αιγίου να καλέσει κάποιον από τους συντελεστές της ταινίας που παρουσιάζει, τείνει τελικά να “παγιωθεί”, καθώς το κοινό όχι μόνο γοητεύεται από την αμεσότητα με τον εκάστοτε καλλιτέχνη, αλλά κυρίως “μαθαίνει” και “καταγράφει” τον κόσμο της 7ης Τέχνης εκ των… έσω. Τα επόμενα βήματα της επιτυχημένης λέσχης της πόλης, φαίνεται πως θα είναι εξίσου σημαντικά, σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Πανουτσόπουλου: «Έχουμε υποδεχθεί μέχρι στιγμής τον Ζαχαρία Μαυροειδή και τώρα τον κ. Γρηγοράκη. Αλλά δεν θα μείνουμε σε αυτούς τους δύο μεγάλους σκηνοθέτες μόνο. Σκοπεύουμε να συνεχίσει αυτό το επιτυχημένο πρότζεκτ που δουλεύουμε μέχρι την άνοιξη και να εμφανιστούμε με ακόμα έξι αξιόλογες προτάσεις του ελληνικού κινηματογράφου στις προβολές μας».

Συνεργασία με τη ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. για Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους

Τέλος να σημειωθεί ότι, η Κινηματογραφική Λέσχη Αιγίου σκοπεύει να “ενεργοποιήσει” τα μηχανήματά της από τις αρχές Ιουνίου και μετά, με προβολές δεκάδων έργων και ταινίες μικρού μήκους σε όλο το φάσμα της Αιγιάλειας, σαν… συνέχεια της περσινής χρονιάς που παρ’ όλο του ότι ο κορωνοϊός “χαλούσε” τα σχέδια όλων, εντούτοις πρόλαβαν και έγιναν αρκετές επιτυχημένες βραδιές των σινεφίλ, όλου του δήμου. Μια επίσης επιτυχημένη συνεργασία της Λέσχης με την Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Αιγιάλειας που έχει ήδη γερές βάσεις σε επίπεδο συνεργασίας, κατά πως φαίνεται θα συνεχίσει να υφίσταται, καθώς ετοιμάζουν από κοινού ένα Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους το οποίο θα ξεχωρίσει με επισκέψεις από τα ηχηρά ονόματα του χώρου της Τέχνης, μουσικοχορευτικές παραστάσεις και προβολές ταινιών σε ειδυλλιακές τοποθεσίες ανά την Αιγιάλεια.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΞΟΔΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr