background img
banner
banner

Θα αναζητηθεί χώρος πάνω από 350τ.μ. για την Πρόνοια…

ΚΡΙΘΗΚΕ ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΘΩΣ «ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ» ΣΤΟΝ ΥΠΑΡΧΟΝΤΑ ΧΩΡΟ

Σε αναζήτηση νέου χώρου για τη στέγαση του Αυτοτελούς Τμήματος Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Πολιτικής θα βρεθεί οσονούπω ο δήμος Αιγιαλείας, καθώς ο υπάρχων χώρος στη συμβολή των οδών Ρήγα Φεραίου και Αράτου, κατά κοινή ομολογία, δεν εξυπηρετεί. Επιπλέον, στο τέλος του έτους λήγει η σύμβαση μίσθωσης και το ζητούμενο είναι να βρεθεί ένας χώρος τόσο μεγάλος ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τεσσάρων υπηρεσιών μαζί…

Πρόκειται για το Τμήμα Πρόνοιας, το Κέντρο Κοινότητας, το Τμήμα Παιδείας του δήμου και σε λίγο καιρό και τη δομή «Βοήθεια στο Σπίτι»… Το θέμα στάθηκε η αφορμή για αντικρουόμενες απόψεις στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την περασμένη εβδομάδα όπου τέθηκε προς συζήτηση η αναγκαιότητα μίσθωσης ενός νέου ακινήτου, με βασική προϋπόθεση να διαθέτει αποθήκη εντός του. Από τον προϊστάμενο του Τμήματος αναφερόταν στην εισήγηση ότι ο χώρος που θα αναζητηθεί θα πρέπει να είναι από 350τ.μ. έως 450τ.μ., γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Βάσως Ψυχράμη, η οποία ξεκαθάρισε πως είναι τόσο μεγάλες οι ανάγκες του Τμήματος πλέον που δεν θα χωράει σε τόσο λίγα τετραγωνικά, με την παράταξή της να ψηφίζει «λευκό».

Έχει πολλαπλασιαστεί ο αριθμός των πολιτών που προσέρχονται

Όπως εξήγησε η αντιδήμαρχος Πρόνοιας Διαμάντω Βασιλακοπούλου, ο υπάρχων χώρος στη συμβολή των οδών Αράτου και Ρ. Φεραίου είναι μόλις 148τ.μ. το ισόγειο και 112τ.μ. οι αποθήκες στο υπόγειο. ΄΄Όμως΄΄, όπως είπε, ΄΄επειδή η Πρόνοια απασχολεί πέντε άτομα προσωπικό συν έναν κοινωνικό λειτουργό, επειδή συστεγάζεται η δομή του Κέντρου Κοινότητας Δήμου Αιγιαλείας δηλαδή επτά άτομα συν δύο κοινωνικοί λειτουργοί ενώ αναμένεται και μία Ψυχολόγος, επειδή λειτουργεί και το Τμήμα Παιδείας και αναμένεται και το Βοήθεια στο Σπίτι με δέκα άτομα προσωπικό και τα αυτοκίνητά τους (στο υπάρχον σημείο δεν υπάρχει χώρος στάθμευσης) κρίνεται αναγκαία η μίσθωση ενός άλλου κτιρίου΄΄.

Σημείωσε ακόμη πως ΄΄εκεί που είναι τώρα δεν υπάρχει ούτε χώρος αναμονής με αποτέλεσμα οι πολίτες ή να στριμώχνονται μέσα ή να περιμένουν έξω στο κρύο, καθώς έχει αυξηθεί σημαντικά ο κόσμος που προσέρχεται. Μέχρι πρότινος δέχονταν 40 με 70 άτομα και τώρα κάθε μέρα αυξάνονται, λόγω οικονομικής δυσχέρειας και λόγω κορωνοϊού. Εκτός αυτού, η Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας έκρινε ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος πλέον γιατί είναι μικρός. Θα λήξει και η μίσθωση τέλος του χρόνου και πρέπει από τώρα να τρέξουν οι διαδικασίες για την αναζήτηση νέου χώρου΄΄.

«Προσοχή στον διαγωνισμό» είπε η αντιπολίτευση

Επιφυλάξεις εξέφρασε η μείζονα αντιπολίτευση, με τον σύμβουλο Περικλή Παπαγιαννακόπουλο να εκφράζει επιφυλάξεις μήπως είναι φωτογραφική η περιγραφή, ώστε η δημοτική αρχή να καταλήξει σε συγκεκριμένο κτίριο, επισημαίνοντας πως προκαλεί εντύπωση γιατί δεν ζητάει και πάρκινγκ που είναι αναγκαίο. Ζήτησε ακόμη, όταν γίνει ο διαγωνισμός να προσδιορίζοντα τα τετραγωνικά αλλά και μία μεγάλη ακτίνα του Αιγίου και όχι συγκεκριμένες οδοί.

Δεδομένου ότι η εισήγηση έκανε λόγο για τη στέγαση 15 γραφείων, η κ. Ψυχράμη τόνισε πως αποκλείεται να χωρούν σε τόσο λίγα τετραγωνικά και ο δήμαρχος πρότεινε να τεθεί ως προϋπόθεση στην αναζήτηση «πάνω από 350τ.μ.» χωρίς όριο, με αποτέλεσμα το θέμα να ψηφιστεί από την παράταξη του Χρήστου Γούτου.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr