background img
banner
banner

Μετακινήσεις μόνο για τα απαραίτητα στην Αιγιάλεια…

ΟΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΕΒΑΛΑΝ «ΦΩΤΙΑ» ΣΤΟ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η εκτίναξη της τιμής των βενζίνης στην περιοχή έχει περιορίσει κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό τις μετακινήσεις και όσο… τραβά την ανηφόρα, τόσο προκαλούνται αλυσιδωτές επιπτώσεις σε μία σειρά από κλάδους που βάλλονται επικίνδυνα. Πρώτος από όλους, πλήττεται ο κλάδος των βενζινοπωλών και εν συνεχεία και άλλοι επαγγελματίες της αγοράς που βλέπουν τους καταναλωτές να μην μπορούν να διαχειριστούν την «επίθεση» από το… ράλι των τιμών των καυσίμων και να προμηθεύονται μόνο τα άκρως απαραίτητα.

Χθες βράδυ στην Αιγιάλεια ίσχυαν οι κάτωθι τιμές από όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή: Από 1,23 έως 1,28 στο πετρέλαιο θέρμανσης. Από 1,80 έως 1,88 στην αμόλυβδη βενζίνη (με μέση τιμή το 1,84). Η ενισχυμένη αμόλυβδη έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ σε πολλά πρατήρια. Από 1,64 έως 1,68, βρισκόταν το πετρέλαιο κίνησης σε όλο τον δήμο.

Αναπροσαρμογή των τιμών από ώρα σε ώρα

Όπως ανέφερε στo protionline.gr, ερωτηθείς σχετικά, ο γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών Αιγιάλειας Βασίλης Σίδερης, ΄΄οι αυξήσεις αυτή τη στιγμή, δεν έχουν “ταβάνι” κατά πως φαίνεται. Μάλιστα, ανατιμήσεις υπάρχουν στα κράτη μέλη της Ε.Ε. και στις “δυνατές” οικονομίες, όπου το πετρέλαιο αυξάνεται δυστυχώς. Τις τελευταίες ημέρες έχει παρατηρηθεί μία επιπλέον αστάθεια στην τιμή των καυσίμων, με αυτές να μεταβάλλονται πλέον από ώρα σε ώρα και όχι από μέρα σε μέρα, λόγω της κρίσιμης κατάστασης που υπάρχει στην Ουκρανία και επιπλέον, επειδή επικρατεί μία τρομερή ανασφάλεια, καθημερινά ανεβαίνει η τιμή στο φυσικό αέριο και τις πρώτες ύλες. Αυτό, επηρεάζει άμεσα μια αλυσίδα προϊόντων και επαγγελματιών, δυστυχώς. Τα πράγματα έχουν αλλάξει και πολύ φοβάμαι μήπως τις επόμενες ημέρες δεν αποκλιμακωθεί η κρίσιμη κατάσταση, με συνέπεια δραματική για τα καύσιμα. Δυστυχώς, οι τιμές που έχουμε στα πρατήρια υγρών καυσίμων μας, είναι αφόρητες για τον καταναλωτή και δυσβάσταχτες για την τσέπη του΄΄.

Μείωση των μετακινήσεων στην Αιγιάλεια κατά 30%

Αποτυπώνοντας το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση με αυτά τα δεδομένα, ο κ. Σίδερης επισήμανε: ΄΄Στην Αιγιάλεια έχει παρατηρηθεί, ειδικά την τελευταία βδομάδα, να έχουν περιοριστεί πολύ οι μετακινήσεις του κόσμου σε ώρες μη οργανικές. Δηλαδή, οι Αιγιαλείς θα πάρουν το αυτοκίνητό τους μόνο για να μεταβούν στην εργασία τους ή να κάνουν τα απαραίτητα για το νοικοκυριό ψώνια. Πολλές ώρες μέσα στην ημέρα, ακόμα και σε κεντρικά σημεία της πόλης, μπορεί να δει κανείς την “ερημιά” που επικρατεί. Αυτό, δεν συμβαίνει λόγω του κορωνοϊού, συμβαίνει γιατί οι άνθρωποι έχουν περιορίσει τις εξόδους τους στο ελάχιστο΄΄. ΄΄Θα μπορούσα να πω με σιγουριά ότι ο μέσος δημότης έχει ελαττώσει κατά 30% τις οποίες μετακινήσεις του ή δεν δύναται να έρθει στο πρατήριο για να βάλει καύσιμα΄΄.

Παραγγέλνουν πετρέλαιο θέρμανσης φοβούμενοι νέα ανατίμηση ή έλλειψη…

Τέλος, αναφορικά με την προμήθεια του πετρελαίου θέρμανσης από τα νοικοκυριά, ο γραμματέας της Ένωσης Βενζινοπωλών, σημείωσε: ΄΄Για το πετρέλαιο θέρμανσης έχει παρατηρηθεί μια μικρή μεν, αλλά αύξηση της ζήτησης το καταναλωτικό κοινό. Αυτό εξηγείται ως εξής: Ο κόσμος φοβάται πολύ ότι στις επόμενες μέρες ίσως αυξηθεί ακόμα πιο πολύ η τιμή ή ότι θα υπάρξει εξάντληση καυσίμων. Δηλαδή σκέφτεται ότι, ή θα χρειαστεί να δώσει ακόμα περισσότερα χρήματα από αυτά που ήδη δίνει ή πως λόγω της παγκόσμιας κρίσης και της ουκρανικής αστάθειας θα υπάρχει πολύ μεγάλη έλλειψη καυσίμων και πρώτων υλών΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr