background img
banner
banner

Μια παράσταση με δυο κωμικά μονόπρακτα από το θέατρο Εκστάν

ΣΤΙΣ 9 ΜΑΡΤΙΟΥ ΣΤΟ «ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟ»

Δύο γαλλικά μονόπρακτα από τον κορυφαίο Γάλλο ηθοποιό και σκηνοθέτη Ζαν- Πωλ Ντενιζόν (Βλέπε Θέατρο Πήτερ Μπρουκ), συγκεντρώνει η παράσταση που θα δοθεί από το θέατρο Εκστάν, στο «Πολύκεντρο», την Τετάρτη 9 Μαρτίου στις 8.00 το βράδυ.

Τα δύο γαλλικά μονόπρακτα έχουν ανεβεί στη σκηνή του Εκστάν στην Αθήνα κατά τη χειμερινή περίοδο του 2021/22 και από τον Μάρτιο θα περιοδεύσουν σε κάποιες πόλεις. Στην περιοδεία η παράσταση συγκεντρώνει και τα δύο έργα. Ανοίγει με την Ιστορία της Μαρί (του διάσημου φωτογράφου του Παρισιού του Μεσοπολέμου, Ζωρζ Μπρασσάι) και συνεχίζει με το Ένα γέλιο η ζωή (του Ζαν – Πωλ Ντενιζόν).

Από το δωμάτιο υπηρεσίας στον έβδομο όροφο μιας πολυκατοικίας στο Παρίσι, όπου η καθαρίστρια Μαρί μένει με το γάτο της τον Πον – Πον, περνάμε στο χαρούμενο περιβάλλον του τσίρκου με τον ταπεινό κλόουν του. Ο σκηνοθέτης Ζαν- Πωλ Ντενιζόν διασταυρώνει το Θέατρο με το Τσίρκο και μαζί με τις ερμηνείες των τριών ηθοποιών του ( Με σειρά εμφάνισης Ελένη Παπαχρηστοπούλου, Γιάννης Σταματίου, Ντομένικα Ρέγκου) μας βυθίζουν στην πραγματικότητα της ανθρώπινης ύπαρξης και μας δείχνουν ότι το γέλιο, το χιούμορ, και η χαρά στη ζωή, μας σώζει.Δυο έργα βαθιά ανθρώπινα και συγχρόνως κωμικά.

Μια παράσταση όπου η απόλαυση της μίμησης, των κωμικών καταστάσεων, η μεταμόρφωση, η μαγεία του τσίρκου, πάνε μαζί μ’ ένα βλέμμα στοργής και σεβασμού προς στο ανθρώπινο ον. Τα έργα παρουσιάζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Απευθύνονται σ’ ένα ευρύ κοινό και είναι κατάλληλα για κάθε ηλικία. Τιμή εισιτηρίου 12 ευρώ και 10 ευρώ (γκρουπς, άνεργοι, φοιτητές). Προπώληση:WWW.ticketmaster.gr2111981535. https://www.ticketmaster.gr/showEventInfo.html?idEvent=2005580


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr