background img
banner
banner

Μπλόκο με συμμετοχή και στήριξη από τα δυτικά…

ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΑΠΟ ΑΓΡΟΤΕΣ ΤΗΣ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟΝ ΜΕΓΑΝΙΤΗ

Δυνάμεις από την Πάτρα ενίσχυσαν την Πέμπτη 10 Φεβρουαρίου, το μπλόκο των αγροτών της Αιγιάλειας που εκπροσωπούνται από τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας» και οι οποίοι για τέταρτη μέρα πραγματοποίησαν αποκλεισμό της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος του Μεγανίτη. Παρά το τσουχτερό κρύο άνθρωποι από διάφορα σημεία και κλάδους δήλωσαν συμπαράσταση στους αγωνιζόμενους αγρότες.

Ο δρόμος έκλεισε λίγο μετά τις 6.00 και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας και άνοιξε μετά από περίπου τρεις ώρες.

 

Ψήφισμα συμπαράστασης από το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων

Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πατρέων Παναγιώτης Μελάς, συνοδευόμενος από αντιδημάρχους δήλωσε συμπαράσταση και ανέγνωσε το ψήφισμα της Λαϊκής Συσπείρωσης του δήμου Πατρέων που ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Πατρέων, στο οποίο επισημαίνονται τα εξής: «Ακόμα μια φορά οι αγροτοκτηνοτρόφοι της Αχαΐας βγήκαν στους δρόμους. Άφησαν τα χωράφια τους και κατέβηκαν στα μπλόκα διεκδικώντας λύσεις για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να επιβιώσουν. Ο αγώνας τους για να υπάρχουν καλλιέργειες, να υπάρχει αγροτική παραγωγή, είναι αγώνας όλων μας. Η οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με αυτή την πολιτική, η μαζικοποίηση και η ενίσχυση των μπλόκων, το δυνάμωμα της εργατικής – λαϊκής αλληλεγγύης και η κοινή δράση των βιοπαλαιστών αγροτών με τους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα, μπορούν να δώσουν απάντηση στα σχέδια  κυβέρνηση – ΕΕ , ώστε να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα για την επιβίωσή του.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Πατρέων στέκεται στο πλευρό των αγροτών και των κτηνοτρόφων του νομού και στηρίζει τα δίκαια αιτήματά τους:-         Για μέτρα ενάντια αυξήσεις των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, των καυσίμων, των λιπασμάτων, των ζωοτροφών, των βασικών αγαθών. –         Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος των σταφιδοπαραγωγών. – Κατώτατες εγγυημένες τιμές για όλα τα αγροτικά προϊόντα. –  Καμιά περικοπή των ενισχύσεων. –                Μείωση του κόστους παραγωγής και επιδοτήσεις. –       Αφορολόγητο πετρέλαιο. –         Εξόφληση του συνόλου των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ».

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης κατήγγειλε ότι η αστυνομία εμπόδιζε ανθρώπους που ήθελαν να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση, να πλησιάσουν το μπλόκο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «η τρομοκρατία δεν θα περάσει»…

«Βολές» της ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ προς δημοτική αρχή και επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων

Εν τω μεταξύ, η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της χαιρετίζει τις μαζικές κινητοποιήσεις των αγροτών στην Αιγιάλεια που πρωταγωνίστησαν όλον αυτό τον καιρό για το στήσιμο του μπλόκου στην γέφυρα «Μεγανίτη» και αναφέρει: ΄΄Χαιρετίζουμε την ιδιαίτερη συμμετοχή των φορέων και σωματείων της Αιγιάλειας και της Πάτρας, που δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στον αγώνα των αγροτών. Τα μέλη  και οι φίλοι του Κόμματους , οι αγρότες,  να δυναμώσουν τον αγώνα και να πυκνώσουν το μπλόκο. Καταγγέλλουμε στο λαό της Αιγιάλειας την κυβέρνηση της ΝΔ και τα κόμματα της αντιλαϊκής πολιτικής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλους που καταδίκασαν στη φτώχεια, την εξαθλίωση και την απόγνωση όλο τον αγροτικό κόσμο της Αιγιάλειας ειδικά τους σταφιδοπαραγωγούς. Οι αγρότες και οι αγρότισσες δίνουν ένα γενναίο αγώνα να παραμείνουν στον τόπο τους. Γι’ αυτό η κυβέρνηση και οι πιστοί ακόλουθοι της ΕΕ και της ΚΑΠ έχουν βαρύτατες ευθύνες και θα το βρουν από το λαό! Το ΚΚΕ με τις δυνάμεις  που διαθέτει μέσα και έξω από το κοινοβούλιο, στις πόλεις και τα χωριά, θα δυναμώσει τον αγώνα για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών. Καλούμε τους αγρότες και τις αγρότισσες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους, τίποτα δεν έχουν να περιμένουν από τις ψεύτικες εξαγγελίες της κυβέρνησης που δεν λύνουν κανένα πρόβλημα τους. Ψεύτικες και υποκριτικές είναι και διακηρύξεις του ΚΙΝΑΛ- ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ που λένε στους αγρότες ότι τάχα δεν εφάρμοσαν εγκληματικές πολιτικές, ενώ είναι οι ίδιοι που κυβέρνησαν όλα αυτά τα χρόνια και καλούσαν τους αγρότες από τη μία να θάψουν την παραγωγή τους, ενώ  από την άλλη υποστήριζαν ότι η πολιτική της ΕΕ θα τους έλυνε το πρόβλημα΄΄.

Τέλος, επιρρίπτει ευθύνες στη δημοτική αρχή και τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων ότι συκοφαντούν και υπονομεύουν τον αγώνα των σταφιδοπαραγωγών και των λεμονοπαραγωγών, υποστηρίζοντας ότι τάχα θα βρεθεί λύση. Σημειώνει ακόμη τα εξής: ΄΄Για άλλη μία φορά είναι απούσες οι δυνάμεις που αυτοαποκαλούνται αριστερές, του ΝΑΡ και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ όπως τώρα,  αλλά και η παράταξη του αυτοαποκαλούμενου «Εργατικού Αγώνα» και του επικεφαλής του Τ. Παπακωνσταντινόπουλου που χάθηκε από προσώπου γης. Καλούμε τους αγρότες και τους αγρότισσες της περιοχής να συστρατευτούν με το ΚΚΕ, με το σύνθημα που γεννήθηκε από τους μεγάλους αγώνες του λαού, για να σώσουν τη ζωή και την περιουσία τους, αφού μόνο ο λαός μπορεί να σώσει το λαό. Να πιστέψουν τη δύναμή τους! Όλοι στον αγώνα, όλοι στα μπλόκα, διεκδικούμε τη ζωή που μας αξίζει! Εδώ βρίσκεται η ελπίδα!΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr