background img
banner
banner

Οι αγρότες ξανά στους δρόμους…

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΔΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΠΟΜΠΗ… ΑΠΟ ΤΟ ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ ΣΤΟ ΑΛΛΟ

Η επανεκκίνηση ενός αγώνα που αυτή τη φορά θα φτάσει ως τα άκρα, έγινε την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου από τους αγρότες της Αιγιάλειας που, με μπροστάρη τον Αγροτικό Σύλλογο Αιγίου «Μπακόπουλος Ντρίνιας», βγαίνουν ξανά στους δρόμους απαιτώντας να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα και οι διεκδικήσεις τους. Ενδεικτική της διάθεσης των αγροτών για δυναμικές κινητοποιήσεις ήταν η αυτοκινητοπομπή που ξεσήκωσε για λίγο το Αίγιο, δίνοντας το στίγμα για το τι θα ακολουθήσει, με αποκορύφωμα το προγραμματισμένο για την ερχόμενη Δευτέρα, μπλόκο στη Νέα Εθνική Οδό!

Κομβόι αγροτικών αυτοκινήτων…

Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», που συμμετείχε και στη μεγάλη πορεία με όλα τα μέσα Πάτρα – Αθήνα το Σάββατο, πραγματοποίησε το απόγευμα της Τρίτης 1/2 μία αιφνιδιαστική συγκέντρωση με αγροτικά αυτοκίνητα στον κόμβο Μεγανίτη στην Παλαιά Εθνική Οδό και ακολούθησε μηχανοκίνητη πορεία μέσα στο Αίγιο, η οποία κατέληξε στο άλλο ποτάμι του Αιγίου, τον Σελινούντα αρκετή ώρα αργότερα. Το κομβόι των αυτοκινήτων, με συνθήματα πανό και σημαίες μπήκε στο Αίγιο ανέβηκε την οδό Μητροπόλεως, έφτασε ως την οδό Κανελλοπούλου, διέσχισε τη Νικ. Πλαστήρα και διασχίζοντας την οδό Κορίνθου, έφτασε στη γέφυρα του Σελινούντα, στέλνοντας σαφές μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση.

Είχε προηγηθεί σύσκεψη την Κυριακή στο Αίγιο όπου τα μέλη του αποφάσισαν ρητά και κατηγορηματικά ότι ο αγώνας είναι μονόδρομος και η πιο σκληρή μορφή του επιτακτική ανάγκη, ώστε να μπει φραγμός στην αντιαγροτική πολιτική της κυβέρνησης που έχει εξαθλιώσει τις τιμές των αγροτικών προϊόντων καταδικάζοντας τον αγροτικό κόσμο να ζει με ψίχουλα ή να εγκαταλείψει την παραγωγή του…

«Ξεχύνονται» στα χωριά για ενημέρωση

΄΄Μετά τη χθεσινή επιτυχημένη κινητοποίηση, θα προχωρήσουμε, όπως λάβαμε απόφαση την Κυριακή, τις ενημερώσεις στα χωριά. Σήμερα Τετάρτη 2 Φλεβάρη θα βρεθούμε στην Κουνινά στις 6.00μ.μ., την Πέμπτη την ίδια ώρα στην Άβυθο και την Παρασκευή σε Μεσσηνέζη και Κουλούρα. Επειδή οι αρμόδιοι δεν δείχνουν να… ανησυχούν σκοπεύουμε να προβούμε σε πιο δυναμικές κινητοποιήσεις΄΄, ανέφερε στο protionline.gr ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Γιάννης Μποδιώτης, προσθέτοντας: ΄΄Θα μας βρίσκουν συνεχώς μπροστά τους΄΄.

Κάπως έτσι, έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση και αποκλεισμός της Νέας Εθνικής Οδού την προσεχή Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου. Σημειώνεται πως εκτός από τα άμεσα προβλήματα των αγροτών, στα αιτήματα του Συλλόγου εντάσσεται η ενίσχυση των δημόσιων δομών Υγείας, όπως και του νοσοκομείου της πόλης.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr