background img
banner
banner

Ο έρωτας… έγινε θύμα της κρίσης

ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ ΤΟΥ ΑΙΓΙΟΥ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΕΡΩΤΕΥΜΕΝΩΝ

Η ανταλλαγή δώρων μεταξύ των ερωτευμένων κάθε 14η Φεβρουαρίου, ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, όχι μόνο ήταν συνήθεια των τελευταίων τριών δεκαετιών, αλλά αποτελούσε αφορμή για τόνωση της κίνησης στα εμπορικά καταστήματα. Είδη δώρων και ανθοπωλεία είχαν την τιμητική τους, ενώ πολλοί ήταν αυτοί που ξόδευαν μεγάλα ποσά για να πάρουν δώρο στο ταίρι τους. Κάτι τέτοιο φαίνεται πως έχει περάσει στο παρελθόν, αφού τη χρονιά των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας, οι περισσότεροι προτίμησαν να εκδηλώσουν αλλιώς τον έρωτά τους…

Η αγορά του Αιγίου είχε μπει από νωρίς στο πνεύμα, με ανάλογο στολισμό στις βιτρίνες έτσι ώστε τα καταστήματα να προσελκύσουν το ενδιαφέρον. Μεγάλες καρδιές, κόκκινα ρούχα και εσώρουχα, χαριτωμένα αρκουδάκια, πανέμορφες συνθέσεις λουλουδιών έδιναν ένα άλλο κλίμα στην «παγωμένη» τοπική αγορά. Κατά πόσο όμως ο Βαλεντίνος ήταν αρκετός για να ισορροπήσει κάπως την κατάσταση και να καλύψει απώλειες των προηγούμενων ημερών;

Ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπης Παπαδόπουλος, απαντά στο protionline.gr: ΄΄Οι βιτρίνες φόρεσαν το πιο ερωτικό τους ένδυμα και τα καταστήματα της περιοχής είχαν την απόλυτη διάθεση δημιουργώντας το ανάλογο κλίμα ώστε να γιορταστεί ο Άγιος Βαλεντίνος με όλες τις… τιμές. Όμως δυστυχώς, αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά για την σημερινή (χθεσινή) ημέρα της αγάπης, είναι πως και ο έρωτας πλέον είναι ένα μεγάλο θύμα της κρίσης. Ο παλμός της αγοράς συμβάδιζε απόλυτα με το νόημα της ημέρας, αλλά οι δύσκολες συνθήκες και το οικονομικό του κόσμου έγιναν τροχοπέδη στις όποιες αγορές΄΄.

Αγορές προσαρμοσμένες στις οικονομικές δυνατότητες…

Από την πλευρά του, ο ιδιοκτήτης του ανθοπωλείου «Ορχιδέα» Γιώργος Μαστροκωστόπουλος, μεταφέροντας στo protionline.gr το κλίμα, αναφέρει: ΄΄Η κίνηση ήταν ακριβώς στα ίδια επίπεδα με την περσινή χρονιά. Η διαφορά ήταν ότι πέρυσι είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο ότι ο κόσμος είχε συνωστισμό, καθώς το ωράριο λειτουργίας μας ήταν ως τις 5.00 το απόγευμα λόγω των μέτρων, ενώ φέτος “άπλωσε” η δουλειά. Αλλά σε γενικές γραμμές, στα ίδια επίπεδα κυμάνθηκαν και ο τζίρος και η κίνηση΄΄.

Αναφορικά με τις προτιμήσεις των ερωτευμένων, είπε: ΄΄Στο κατάστημά μας οι συνθέσεις με τα φυσικά λουλούδια ήταν το πρώτο σε προτιμήσεις και οι μικρές συνθέσεις από γυαλί ή καλαθάκια με μπουκετάκια, κατά δεύτερο λόγο. Αν θα μπορούσα κατά προσέγγιση να πω πόσο κατά μέσο όρο θα κόστισε στους καταναλωτές μια αγορά τη σημερινή (χθεσινή) ημέρα, θα έλεγα ότι είναι περίπου 15 έως 20 ευρώ αυτό το ποσό.
Οι αγορές γενικά, ήταν φειδωλές και ο κόσμος ήταν συγκεντρωμένος στις οικονομικές του δυνατότητες΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr