background img
banner
banner

‘‘Ο δήμαρχος ψάχνει ‘‘πατερίτσες’’ για να στηρίξει τις επιλογές του’’

ΛΕΕΙ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΓΟΥΤΟΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ ΓΚΙΩΝΗ ΜΕ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟ

Η δήλωση συμπόρευσης του προέδρου της Κοινότητας Αιγίου, Γιώργου Γκιώνη, με τον Δημήτρη Καλογερόπουλο, δεν ήταν «κεραυνός εν αιθρία» στα δημοτικά δρώμενα, απλώς επισφράγισε τη στενή συνεργασία των δύο αντρών που ξεκίνησε με την ανάληψη καθηκόντων του δημάρχου Αιγιαλείας το 2019.

Θυμίζουμε ότι ο κ. Γκιώνης είχε εκλεγεί με την παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο», αλλά πολύ γρήγορα έδειξε τις προθέσεις του, αναγκάζοντας τότε τον επικεφαλής Χρήστο Γούτο να τον διαγράψει. Μάλιστα, με δήλωσή του στo protionline.gr, ο κ. Γούτος, νιώθει δικαιωμένος για την πράξη του αυτή, γιατί όπως τονίζει «δεν ήταν σε θέση να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας».

Γούτος: «Είχα διαγράψει τον κ. Γκιώνη γιατί…»

Συγκεκριμένα αναφέρει: «Η απόφαση του κ. Γκιώνη να δηλώσει τη συμπόρευσή του ενάμιση χρόνο πριν τις δημοτικές εκλογές του 2023, εκφράζει μόνο την αγωνία του δημάρχου να στρέψει αλλού την προσοχή της κοινής γνώμης και όχι στα κακώς κείμενα της θητείας του. Είχα διαγράψει τον πρόεδρο της Κοινότητας Αιγίου από το 2019 γιατί αποδείχθηκε, δυστυχώς εκ των υστέρων, ότι δεν ήταν σε θέση να υπηρετήσει τις αρχές και τις αξίες της παράταξής μας. Η συμπόρευση του με τον κ. Καλογερόπουλο, δεν κομίζει κάτι νέο, αντιθέτως είχε φροντίσει ο ίδιος αμέσως μετά την εκλογή του, από την παράταξη που τον τίμησε, να γίνει άνθρωπος του δημάρχου. Είναι φανερό ότι ο δήμαρχος ψάχνει ‘‘πατερίτσες’’ για να στηρίξει τις επιλογές του. Εμείς εκλεχθήκαμε για να τον ελέγχουμε και αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, κάτι που δε κατάλαβε ο κ. Γκιώνης που φρόντισε να συμπλεύσει από την πρώτη στιγμή».

Στην παράταξη «Αιγιάλεια Αύριο» δεν ανησύχησαν με τη δήλωση Γκιώνη, αφού γνώριζαν ότι δήμαρχος και πρόεδρος είχαν χαράξει κοινή πορεία εδώ και καιρό.
Ενδιαφέρον όμως έχει, γιατί ο Γκιώνης επέλεξε αυτή τη χρονική στιγμή να πει δημοσίως «Ο κ. Καλογερόπουλος εξ αρχής υπήρξε για μένα υποστηρικτικός και απόλυτα συνεργάσιμος για όλα τα ζητήματα της περιοχής αρμοδιότητάς μου» κάτι που δείχνει με κάθε ευκαιρία στη δημόσια συμπεριφορά του. Ο Χρήστος Γούτος με τη δήλωσή του εξηγεί μιλώντας για «κακώς κείμενα», με τον Γκιώνη να παίρνει ανοιχτά θέση στη διαμάχη για το έργο της πλατείας. Ο πρόεδρος δηλαδή, δίνει πολιτική στήριξη στη δημοτική αρχή, την ώρα που εξετάζεται η ένσταση από την Αποκεντρωμένη για την ανάθεση του έργου στην Intrakat. Από την άλλη με αυτό τον τρόπο, εγκαινιάζεται άτυπα η προεκλογική περίοδος, με την Κοινότητα Αιγίου των πολλών ψήφων, να αποτελεί το κατεξοχήν αγωνιστικό τερέν των υποψήφιων δημάρχων.


Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ · ΣΤΙΓΜΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr