background img
banner
banner

Σε απόγνωση οι οδηγοί ταξί της Αιγιάλειας

ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ Ο ΕΝΑΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΑΛΛΟ – ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΛΕΙΠΟΥΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ

Απελπιστικά υποτονική είναι η κίνηση στην αγορά του Αιγίου, γεγονός που έχει τεράστιες επιπτώσεις στον κλάδο των ταξί. Οι υπέρογκες αυξήσεις δε στις τιμές των καυσίμων καθιστούν για πολλούς ασύμφορο το επάγγελμα, αναγκάζοντας αρκετούς να στραφούν σε άλλες επαγγελματικές λύσεις, περισσότερο προσοδοφόρες.
Η απόγνωση είναι ζωγραφισμένη στα πρόσωπα των επαγγελματιών ταξί που αναφέρουν ότι ποτέ στο παρελθόν δεν είχαν αντιμετωπίσει τέτοια στασιμότητα. Είναι χαρακτηριστικό ότι κάποιοι αναφέρουν πως μπορεί να βρίσκονται δύο και τρεις ώρες σε μία πιάτσα περιμένοντας έναν πελάτη, οπότε σε πολλές περιπτώσεις προτιμούν να μην βγουν καθόλου για βάρδια.

Χειρότερα κι από τον περίοδο της οικονομικής κρίσης

Ως μία περίοδο lockdown με ανοιχτά μαγαζιά χαρακτήρισε αυτή που διανύουμε ο πρόεδρος του Σωματείου Ταξί Αιγίου και Περιχώρων Παναγιώτης Αγγελόπουλος περιγράφοντας μία κατάσταση χωρίς προηγούμενο. Όπως είπε, ΄΄τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα από το 2010 στην αρχή της οικονομικής κρίσης αλλά και με τα μνημόνια. Ο κόσμος δεν έχει χρήματα, δεν βγαίνει, δεν κυκλοφορεί. Το κράτος έδωσε επιστρεπτέες προκαταβολές και τώρα κοιτάζει να μαζέψει τα χρήματα. Και ταυτόχρονα «τρέχουν» οι αυξήσεις. Πώς να ανταποκριθεί στα έξοδα ένας επαγγελματίας οδηγός ταξί όταν οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει στα υψηλότερα επίπεδα; Είμαστε ο πιο άμεσα πληττόμενος κλάδος από αυτή την κατάσταση. Και κατ’ επέκταση ακριβαίνουν όλα. Από τα ελαστικά των αυτοκινήτων μας που φθείρονται και δεν έχουμε χρήματα να τα αντικαθιστούμε, από φίλτρα, λάδια, ανταλλακτικά και ό,τι χρειάζονται τα αυτοκίνητα. Δυστυχώς, είμαστε σε απελπιστική κατάσταση΄΄.

Δέκα ταξιτζήδες έχουν αλλάξει επάγγελμα

Αξίζει να σημειωθεί, όπως έκανε γνωστό ο κ. Αγγελόπουλος, ότι δέκα ταξιτζήδες από την περιοχή έχουν ήδη αλλάξει επάγγελμα ενώ καθημερινά 25 με 30 αυτοκίνητα λείπουν και δεν δουλεύουν καθόλου. ΄΄Παρόλα αυτά, ούτε οι εναπομείναντες έχουμε δουλειά΄΄, πρόσθεσε.
Αναφορικά με τη συνέχεια, ο πρόεδρος του Σωματείου δήλωσε απαισιόδοξος. ΄΄Βλέποντας όλη αυτή την κατάσταση θεωρώ ότι εάν δεν κινηθεί η αγορά, αν δεν πέσει χρήμα για να γίνει αυτός ο κύκλος της οικονομίας, θα παραμείνουμε στο ίδιο αποτέλεσμα. Εμείς θα μένουμε στις πιάτσες να περιμένουμε κι ο κόσμος φοβισμένος και χωρίς χρήματα μέσα στα σπίτια΄΄.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr