background img
banner
banner

Σε ‘‘θέση μάχης’’ οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

ΒΟΛΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΙΑ – ΕΒΟ – ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΣΤΑΦΙΔΑ – ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΡΚΟΥ: «Η ΑΙΓΙΑΛΕΙΑ ‘’ΠΝΙΓΕΤΑΙ’’ ΑΠΟ ΤΑ… ΑΠΟΝΕΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ»

Η πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε για την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας και τα αποτελέσματά της, αλλά και τα «απόνερα» της κυβερνητικής πολιτικής στην ελληνική κοινωνία καθώς και σε τέσσερα κομβικά προβλήματα που υποβαθμίζουν την Αιγιάλεια, μονοπώλησαν το ενδιαφέρον στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν τη Δευτέρα 31 Ιανουαρίου οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Αιγίου.

Οι βουλευτές έκριναν την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ως καταστροφική για τον τόπο, στηλιτεύοντας τη στάση των κυβερνητικών συναδέλφων τους πάνω σε καίρια ζητήματα, ενώ επανέλαβαν πως οι δικές τους παρεμβάσεις είναι σαν να απευθύνονται σε… ώτα μη ακουόντων.

Τμήμα Φυσικοθεραπείας ΑΕΙ, εργοστάσιο ΕΑΣ Αιγίου, Νοσοκομείο Αιγίου και αγροτικά προϊόντα, ήταν τα τέσσερα επιμέρους προβλήματα της περιοχής που αναπτύχθηκαν, με τους εκπροσώπους της Αχαΐας στη Βουλή από την αξιωματική αντιπολίτευση, να δηλώνουν ιδιαιτέρως απαισιόδοξοι για την επίλυσή τους και να προτείνουν γενικευμένη αντίδραση από την τοπική κοινωνία.

Μίλησαν για κυβέρνηση επικοινωνίας που παρουσιάζει πλασματικούς αριθμούς

Η Συντονίστρια του ΣΥΡΙΖΑ Αιγιάλειας Τασία Σταυροπούλου προλόγισε τη συζήτηση, αναφερόμενη συνοπτικά στα θέματα που θα αναλύονταν. Η κ. Αναγνωστοπούλου χαρακτήρισε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ως «κυβέρνηση επικοινωνίας και περισσότερο κατανομής και αναδιανομής του δημόσιου χρήματος σε λίγους και εκλεκτούς», τονίζοντας: ΄΄Η συζήτηση στη Βουλή ανέδειξε τα μεγάλα προβλήματα της κοινωνίας που η κυβέρνηση είναι ανίκανη να ανταποκριθεί. Εξού και το γεγονός ότι η πρόταση δυσπιστίας ψηφίστηκε από όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε σημείο που το κυβερνών κόμμα έμεινε πολιτικά απομονωμένο’’.

Ο κ. Μάρκου συμφώνησε πως τα σοβαρά προβλήματα της χώρας αναδείχθηκαν αυτές τις τρεις ημέρες στη Βουλή με τη συζήτηση για την πρόταση μομφής, αναφέροντας πως ΄΄έγινε γιατί δόθηκε η δυνατότητα στην ελληνική κοινωνία να έχει μία ολοκληρωμένη γνώμη για το πού βρισκόμαστε δυόμισι χρόνια διακυβέρνησης Μητσοτάκη’’.

Απαισιοδοξία για το Τμήμα Φυσικοθεραπείας

Πρώτης προτεραιότητας χαρακτήρισαν το θέμα του Τμήματος Φυσικοθεραπείας Αιγίου το Πανεπιστημίου Πατρών, υπενθυμίζοντας ότι στην προηγούμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ κυβέρνηση με υπουργό τον κ. Αρβανιτόπουλο είχε αποφασιστεί το κλείσιμο των δύο Τμημάτων του Αιγίου και λέγοντας: ΄΄Όταν αναλάβαμε αναγνωρίσαμε το γεγονός ότι τα τμήματα στηρίχθηκαν και αγκαλιάστηκαν. Ό,τι κλείνει δεν ανοίγει εύκολα ειδικά σε εκείνη την περίοδο που η χώρα ήταν υπό αυστηρή επιτροπεία, κάναμε μεγάλη προσπάθεια και προσωπικά και ως κυβέρνηση ήμασταν υπερήφανοι που καταφέραμε να μείνουν τα τμήματα.

Κι ενώ όλα κυλούσαν καλά βλέπουμε τώρα ότι μεταφέρεται το ένα και μοναδικό τμήμα, παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει. Βλέπουμε ότι το τμήμα θα φύγει παρότι πληροί όλες τις προϋποθέσεις και διαθέτει τις υποδομές’’.

«Η ΕΒΟ πάει για κλείσιμο»…

Για το εργοστάσιο της πρώην ΕΒΟ, η κ. Αναγνωστοπούλου τόνισε πως έδινε αναπνοή όχι μόνο στο Αίγιο και την Αιγιάλεια αλλά σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. ΄΄Αυτή την περίοδο η κυβέρνηση διαθέτει τεράστια ποσά για εξοπλιστικά προγράμματα, δαπανώντας τόσα χρήματα τη στιγμή που περιορίζεται ο προϋπολογισμός σε βασικούς τομείς της οικονομίας και της κοινωνίας και μάλιστα χωρίς προγραμματισμό.

Ποια η προστιθέμενη αξία αυτών των παραγγελιών για την αμυντική βιομηχανία της χώρας; Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που πρέπει να μας απασχολεί όλους γιατί πρόκειται για δημόσιο χρήμα.
Διαπιστώσαμε δε ότι ο σχεδιασμός για την αμυντική βιομηχανία είναι απευθείας αναθέσεις από τον υπουργό σε κάποια από αυτά τα προγράμματα με προοπτική σε βάθος χρόνου να περιοριστεί μέχρι να κλείσει η αμυντική βιομηχανία. Και τα προγράμματα που εξαγγέλθηκαν για το Αίγιο δεν έχουν έρθει ακόμη, άρα η ΕΒΟ πάει για κλείσιμο’’.

«Έκαναν τους υγειονομικούς πιόνια που μετακινούνται από τον ΥΠΕάρχη»

Για τον τομέα της Υγείας, ο κ. Μάρκου σημείωσε πως ΄΄στο Αίγιο, για κάποιους λόγους που έχουν να κάνουν με τη δομή της περιοχής, συσσωρεύονται πολύ περισσότερα από ό,τι στον μέσο όρο της ελληνικής κοινωνίας.
Το Νοσοκομείο Αιγίου ήταν αναπτυσσόμενο, με σταθερή και ανοδική πορεία και σπουδαίους επιστήμονες, μέχρι που ήρθε η Ν.Δ. Ο κατήφορος προκύπτει από τη συλλογική πολιτική της κυβέρνησης.
Οι απαιτήσεις επιχειρείται να καλυφθούν μετατρέποντας τους υγειονομικούς σε πιόνια στο σκάκι που μετακινούνται από εδώ κι από εκεί με παίκτη τον ΥΠΕάρχη. Όμως εξουθενώθηκαν οι υγειονομικοί, προσπαθούν πλέον να επιβιώσουν και πολλοί φεύγουν’’.

΄΄Για τη στήριξη μεγαλοεπιχειρηματιών η… κατρακύλα της τιμής της σταφίδας΄΄

Ο Αχαιός βουλευτής τοποθετήθηκε για τα αγροτικά προϊόντα, με έμφαση στο θέμα της σταφίδας που εδώ και δέκα μήνες ταλανίζει την περιοχή, εκφράζοντας την άποψη ότι είναι πολιτική επιλογή να στηριχθούν κάποιοι λίγοι μεγαλοεπιχειρηματίες του χώρου. ΄΄Έγιναν κινητοποιήσεις, συγκεντρώσεις, πορείες, διαβήματα, χωρίς να έχουμε αποτέλεσμα.
Προέχει η υποστήριξη των παραγωγών κι εμείς ήμασταν δίπλα σε κάθε ενέργεια όμως η τιμή έχει κατρακυλήσει στο 0,90 ευρώ. Δυστυχώς, δεν είμαι αισιόδοξος για το επόμενο διάστημα αν δεν υπάρξει ανατροπή πολιτικής΄΄, υπογράμμισε ο κ. Μάρκου μιλώντας και για τα προβλήματα των εσπεριδοκαλλιεργητών.

«Έριξαν το γάντι» στους κυβερνητικούς βουλευτές

Και οι δύο βουλευτές, ερωτηθέντες σχετικά, υπεραμύνθηκαν της άποψης ότι δεν πρόκειται για κάποιο στοχευμένο σχέδιο υποβάθμισης της Αιγιάλειας, κάνοντας λόγο για συγκυρίες που απορρέουν από την πολιτική της κυβέρνησης.

Ειδικότερα, ο κ. Μάρκου ανέφερε: ‘‘Υπάρχουν πολλά στοχευμένα χτυπήματα σε διάφορες περιοχές, από την πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση. Ένα από αυτά είναι η προσπάθεια να “χτυπηθεί” η ορθή ενημέρωση των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ένα δεύτερο είναι να χτυπηθεί η δημόσια παιδεία. Ένα ακόμα στοχευμένο χτύπημα, είναι να μην υποστηριχθεί το Ε.Σ.Υ. και βέβαια, η ιδιωτικοποίηση των Ε.Α.Σ. Έτσι, η “συγκυρία” που δείχνει να έχει η Αιγιάλεια με αυτά τα χαρακτηριστικά, την κάνουν να είναι μια στοχευμένη περιοχή, μια στοχοποιμένη επαρχία΄΄. ΄΄Η Αιγιάλεια συγκεντρώνει πολλά χαρακτηριστικά από αυτά που “χτυπάει” η τακτική και η πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Οι βουλευτές όταν εκλέγονται, γίνονται αυτόματα οι αντιπρόσωποι των απλών πολιτών στην κεντρική εξουσία. Οι βουλευτές της Ν.Δ. δεν έχουν “χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι”.

Οι δημοσκοπήσεις και τα νούμερα

Σχετικά τέλος με τις δημοσκοπήσεις που θέλουν τον ΣΥΡΙΖΑ να υπολείπεται της Ν.Δ. η κ. Αναγνωστοπούλου ανέφερε: ΄΄Σέβομαι τον κάθε επαγγελματία στην δουλειά που κάνει. Αρκεί αυτό που κάνει, να το πράττει με την μεθοδολογία που απαιτεί το επάγγελμά του, η τέχνη του ή η επιστήμη του.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η τελευταία δημοσκόπηση που είδαμε στον Alpha tv την ημέρα της κακοκαιρίας. Πήραν μέρος 303 νοικοκυριά. Το αποτέλεσμα λοιπόν, ήταν ότι ναι μεν υπάρχει μία δυσαρέσκεια γενικά, αλλά τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατίας ήταν πολύ υψηλά. Αυτά τα πράγματα είναι τόσο εξόφθαλμα και… γραφικά, που δεν μπορούν να γίνουν ποτέ πιστευτά. Προσβάλει την νοημοσύνη του κόσμου’’.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr