background img
banner
banner

Τι ζήτησε ο πρόεδρος της Τ.Κ. Ακράτας από τον Δημ. Καλογεροπουλο ανήμερα της εορτής του Αγίου Χαραλάμπους

Αμέσως μετά τη σύναξη στον προαύλιο χώρο του Ιερού Ναού του Πολιούχου της Ακράτας, το πρωί της Πέμπτης 10 Φεβρουαρίου, η οποία διήρκεσε περίπου 20 λεπτά, προσφέρθηκε καφές στο κατάστημα «Άκρατος Οίνος» στην πλατεία Ελευθερίας της Ακράτας, όπου εκεί επίσημοι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν σε χαλαρή διάθεση.

Μάλιστα, στο περιθώριο των εκδηλώσεων, ο πρόεδρος της Κοινότητας Θανάσης Στούμπος είχε την ευκαιρία να κουβεντιάσει από κοντά με τον δήμαρχο, θέτοντας τα αιτήματα της κοινότητάς του. Μιλώντας στο protionline.gr ο πρόεδρος της Κοινότητας Ακράτας, επισήμανε: «Ευχαριστώ για την παρουσία του κόσμου στην σημαντική εορτή μας. Ευχαριστώ τον Τάκη Ανδριόπουλο για τη μεγάλη βοήθεια που μας πρόσφερε στη Δημοτική Πινακοθήκη ήταν ένα “στοίχημα” για μένα, που το ξεκίνησα πριν πολλά χρόνια, όταν είδα πόσο επικίνδυνη ήταν η σκεπή… Έτοιμη να καταρρεύσει… Επίσης, η αντιδήμαρχος κ. Σταυροπούλου, βοήθησε πολύ κάθε μας προσπάθεια. Ο τεχνίτης – εργολάβος ήταν συνεργάσιμος και ο Νίκος Κωνσταντινόπουλος, μας βοήθησε και έγινε μία τέλεια δουλειά. Όταν κάνεις τη δουλειά σου σωστά δεν έχεις να φοβάσαι τίποτα.»

Κεντρικός δρόμος, παιδικός σταθμός στα αιτήματα του Θανάση Στούμπου

 Ο πρόεδρος συνέχισε λέγοντας: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο για όλα. Στο πρώτο συμβούλιό μας, τον είχαμε καλέσει για την παιδική χαρά που είχαμε ζητήσει και έγινε, όμως ζητάμε να γίνει και ο δρόμος που είναι δίπλα από την εκκλησία. Είναι ο κεντρικός δρόμος που χρίζει παρεμβάσεων. Αυτός ο πεζόδρομος, ξεκινά από την πλατεία και καταλήγει στο Γυμνάσιο – Λύκειο, τον χρησιμοποιούν πολλά παιδιά, όμως ο μισός είναι χωματόδρομος… μέσα στις λάσπες τον χειμώνα μέσα στη σκόνη το καλοκαίρι…

Ένα άλλο θέμα είναι ο Δημοτικός Παιδικός Σταθμός, ο οποίος είναι πεντακάθαρος και έχει πάνω από 70 παιδιά, όχι μόνο από την Ακράτα αλλά από την ευρύτερη περιοχή. Δυστυχώς όμως, έχει προβλήματα γιατί το οίκημα είναι εικοσαετίας και επάνω (κυρίως στο εξωτερικό του χώρο) έχει υγρασία. Χρειάζεται και βάψιμο. Θέλω να πιστεύω ότι και εκεί… ο κ. Ανδριόπουλος να βάλει την υπογραφή του».

Το κτίριο «Αγία Ελένη» και το εγκαταλελειμμένο δημαρχείο

Ένα άλλο θέμα που έθιξε ο πρόεδρος είναι το κτίριο που στεγάζει δημοτικές και άλλες υπηρεσίες. Όπως είπε “είναι το κτίριο “Αγία Ελένη” στην είσοδο της πόλης, εκεί όπου στεγάζεται η ΔΕΥΑΑ και το Κοινοτικό Γραφείο, οι αιμοδοτικοί και περιβαλλοντικοί σύλλογοι και άλλοι φορείς. Ήταν παλιά κλινική. Πρόκειται για ένα πολύ παλιό κτίριο και χρειάζεται γενναία παρέμβαση. Το είχε επισκεφθεί και ο δήμαρχος πριν από ένα έτος περίπου, ήρθαν και οι μηχανικοί από την Τεχνική Υπηρεσία. Δεν ξέρω γιατί δεν προχώρησε. Ένα άλλο μεγάλο έργο που θα μπορούσε να γίνει και θα έδινε μεγάλη ανάπτυξη στην οικονομική και κοινωνική ζωή της Ακράτας, είναι το υπό ανέγερση εγκαταλελειμμένο δημαρχείο, το οποίο σήμερα έχει γίνει καταφύγιο για αδέσποτα. Και εκεί, θα πρέπει κάτι να γίνει”.

Οι ευχές και τα σχέδια του δημάρχου για την Ακράτα και όχι μόνο

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, με αφορμή την επίσκεψή του στην Ακράτα και μιλώντας στo protionline.gr σημείωσε: “Με την ευκαιρία της παρουσίας μας στον Άγιο Χαράλαμπο στην Ακράτα, να ευχηθώ ό,τι καλύτερο για τον καθένα ξεχωριστά, αλλά και για τον τόπο μας. Ζούμε σε μία περίοδο κοινωνικής και πολλαπλών μορφών δοκιμασίας. Οι ευχές σε όλο τον κόσμο, πρωτίστως αφορούν την υγεία. Βεβαίως η Ακράτα είναι ένας τόπος που έχει ιδιαίτερες δυνατότητες να αναπτυχθεί και από την πλευρά της τοπικής αυτοδιοίκησης και τον δήμο Αιγιάλειας, υπάρχει η ηθική και νομική υποχρέωση να δώσουμε ό,τι καλύτερο. Άκουσα τον πρόεδρο και τον ευχαριστώ για τα καλά του λόγια. Εκείνο που πρέπει να πούμε είναι ότι προσπαθούμε όλοι και σε συλλογική βάση, να ανταποκριθούμε στα αιτήματα. Είδατε ότι ήδη έχουμε ικανοποιήσει κάποιες πρώτες προτεραιότητες, όμως για μένα τα βασικά στοιχεία είναι η ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Όχι μόνο από την Ακράτα αλλά και από όλη την Αιγιάλεια και βεβαίως, να ξεκινήσει και στην Ακράτα. Πιστεύω τον επόμενο μήνα θα έχει εγκατασταθεί ο εργολάβος για το γιγάντιο έργο της αποχέτευσης και τη σύνδεση με τον βιολογικό καθαρισμό που αφορά την υγεία το περιβάλλον την ανάπτυξη της περιοχής. Αυτό το έργο θα έχουμε την ικανοποίηση να το ξεκινήσουμε, και πιστεύω ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα – το πολύ σε 24 μήνες – θα παραδοθεί σε χρήση στους πολίτες. Θα δοθεί μεγάλη ανάσα στην περιοχή»

Καλογερόπουλος: «Σύγχρονη κοινωνική μονάδα φροντίδας το εγκαταλελειμμένο δημαρχείο»

«Έναν στόχο που ως δήμαρχος έθεσα, είναι το περίπου 15 χρόνια εγκαταλελειμμένο δημαρχείο, που όπως είπε ο πρόεδρος δυστυχώς και χωρίς την ευθύνη κάποιου, έχει γίνει τόπος συνάθροισης. Προσπαθούμε και έχουμε ήδη ξεκινήσει τη μελέτη για να το κάνουμε μία σύγχρονη κοινωνική μονάδα φροντίδας για τους ηλικιωμένους και εφόσον έχουμε ήδη προϋπολογίσει τη μελέτη θα προχωρήσουμε στην υποβολή της πρότασης για την ολοκλήρωση του έργου. Με μία πρώτη εκτίμηση φτάνει τα 2 εκατομμύρια ευρώ και θα το εντάξουμε σε πρόγραμμα. Είναι μία από τις πρώτες προτεραιότητες, γιατί σημασία έχει να διατηρήσουμε και να διαμορφώσουμε μία κοινωνική συνοχή που θα βοηθάει όλους τους συμπολίτες”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις του στo protionline.gr ο κ. Καλογερόπουλος, ανέφερε: “Αντιλαμβάνεστε, ότι μία μονάδα κοινωνικής φροντίδας υψηλών προδιαγραφών θα δώσει μία άλλη διάσταση στην περιοχή και θα δείξει τη βαρύτητα που επιθυμούμε να δώσουμε εμείς ως δημοτική αρχή αλλά και τη “γραμμή” που δίνει η τοπική κοινωνία με πρωτοστάτη τον πρόεδρο”.


Διαβάστε περισσότερα:
· · · · · · · · · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr