background img
banner
banner

Ψυχράμη: “Αναγκαία η ίδρυση σχολής Αμπέλου και Οίνου με έδρα το Αίγιο”

Αίτηση για ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αιγιαλείας με θέμα: «Λήψη απόφασης για την δημιουργία σχολής Αμπέλου και Οίνου ,με έδρα το Αίγιο, στα πλαίσια του μνημονίου συνεργασίας που υπογράφεται σήμερα, Παρασκευή 11-2-2022, μεταξύ του Πανεπιστημίου Πατρών ,του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και σπουδαίων φορέων Αγροτικής και Τουριστικής ανάπτυξης», κατέθεσε προς την πρόεδρο του Δ.Σ., Μαρία Γιδά, η επικεφαλής της Ποιοτικής Αιγιάλειας, Βάσω Ψυχράμη, για το μείζων θέμα, στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Κύριε Δήμαρχε, κυρία Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου Αιγιαλείας,

Είναι σε όλους γνωστό ότι επί τρία χρόνια η παράταξή μας έχει θέσει επανειλημμένα σε όλες τις δημόσιες συζητήσεις και συνεδριάσεις του Δημοτικού μας Συμβουλίου την επιτακτική για τον τόπο μας ανάγκη της ίδρυσης σχολής Αμπέλου και Οίνου, με έδρα το Αίγιο.

Εδώ και ενάμιση χρόνο ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών έχει ενημερώσει όλους μας για την θετική πρόθεση του Πανεπιστημίου προς την κατεύθυνση αυτή.

Έχουν επίσης  δημόσια υπερθεματίσει  και οι βουλευτές της κυβέρνησης και της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Συμφωνούν και οι τοπικοί μας φορείς και οι δημότες.

Κι εσείς, κύριε Δήμαρχε, αρνείστε επίμονα να συναντήσετε τον κύριο Πρύτανη, για να προωθήσετε τις απαιτούμενες ενέργειες. Το επιχείρημά σας είναι ότι δεν θέλετε την σχολή αυτή ως αντάλλαγμα για την ενδεχόμενη απώλεια του τμήματος Φυσικοθεραπείας Πρόσφατα δε είπατε στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι « μπορεί να φτιάξουμε την σχολή και μετά να μας την πάρουν και να την μεταφέρουν αλλού».

Είναι έωλα τα επιχειρήματα αυτά, δήμαρχε.

Είναι δύο ξεχωριστά ζητήματα αυτά και δεν πρέπει να τα συγχέετε ούτε να κάνετε «πόλεμο χαρακωμάτων». ΔΙΕΚΔΙΚΟΎΜΕ ΠΑΡΆΛΛΗΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΦΥΣΙΚΟΘΕΡΑΠΕΊΑ ΚΑΙΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΑΜΠΕΛΟΥ ΚΑΙ ΟΊΝΟΥ.

  • Σήμερα, 11-2-2022, υπογράφεται ένα πολύ σημαντικό μνημόνιο συνεργασίας του Πανεπιστημίου Πατρών, των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Παιδείας, της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και άλλων σημαντικών φορέων με στόχους, μεταξύ άλλων, 1)την βελτιστοποίηση των παραγωγικών διαδικασιών και μεθόδων στον πρωτογενή και δευτερογενή τομέα για τη διασφάλιση της ποιότητας των τροφίμων και της υγείας των καταναλωτών και 2)  την διασύνδεση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και έρευνας με την αγροτική παραγωγή και την τοπική οικονομία. 3) την μετάβαση στο νέο μοντέλο βιώσιμης ανάπτυξης των κοινωνιών, με  πυλώνες τον σεβασμό στο περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.
  • Κύριε δήμαρχε,  δεν μπορεί και ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ η Αιγιάλεια να χάσει και αυτήν την ευκαιρία.
  • Οι καιροί ού μενετοί.
  • Οφείλουμε να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά μια κοινωνία αντάξια των προσδοκιών της και αντάξια της μόρφωσής της. Αλλιώς τα παιδιά μας θα μεταναστεύσουν.
  • Είναι άδικο αυτός ο πανέμορφος τόπος μας να καταδικάζεται στην στασιμότητα .
  • Ως δημοτική αρχή ,έχετε χρέος να πράξετε τα δέοντα για την πρόοδο του τόπου.
  • Η παράταξή μας ΠΡΟΤΕΊΝΕΙ την άμεση διεξαγωγή ειδικής συνεδρίασης του δημοτικού μας συμβουλίου την ερχόμενη εβδομάδα, με προσκεκλημένο τον κύριο Πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών και τους φορείς του Δήμου μας, προκειμένου να θέσουμε από κοινού τις στέρεες βάσεις μιας έμπρακτης συνεργασίας για την πνευματική και οικονομική πρόοδο του τόπου μας.»

Διαβάστε περισσότερα:
· · ·
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr