background img
banner
banner

Kαμάρες και Καλαμιάς “φόρεσαν” τα γιορτινά τους

ΟΙ ΙΕΡΟΙ ΝΑΟΙ ΤΗΣ ΥΠΑΠΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΕΟΡΤΑΣΑΝ ΜΕ ΚΑΘΕ ΕΠΙΣΗΜΟΤΗΤΑ

Η “προσφορά” του Ιησού στο Ναό από την Παναγία, σαράντα ημέρες μετά τη γέννησή Του ή αλλιώς η Υπαπαντή του Χριστού, τιμήθηκε την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου με κάθε επισημότητα στους ομώνυμους ναούς της Αιγιάλειας. Δύο κοινότητες του δήμου, οι περιοχές των Καμαρών και του Καλαμιά, εόρτασαν με ντόπιους και επισκέπτες και έγιναν το επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ο κόσμος σε όλες τις περιπτώσεις, προσήλθε με κατάνυξη και διατήρησε τις απαιτούμενες αποστάσεις λόγω της πανδημίας, τηρώντας ταυτόχρονα και την ατομική υγειονομική ευθύνη, στο έπακρο.

Μεγάλη η συμμετοχή κόσμου στις Καμάρες

Της Θείας Λειτουργίας χοροστάτησε ο Επίσκοπος Κερνίτσης Χρύσανθος. Παρέστησαν οι βουλευτές της Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής και Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο εκπρόσωπος του υφυπουργού Ανδρέα Κατσανιώτη και διευθυντής του γραφείου του στην Αιγιάλεια κ. Πατσόπουλος, η εκπρόσωπος του γραφείου της Σίας Αναγνωστοπούλου και γραμματέας του γραφείου του ΣΥΡΙΖΑ Εύα Κολιοπάνου, η επικεφαλής της παράταξης “Ποιοτική Αιγιάλεια” Βασιλική Ψυχράμη, ο Διοικητής της Αστυνομίας Βασίλης Ροδόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γιώργος Ντίνος, Παναγιώτης Ανδριόπουλος, Νίκος Καραϊσκος και Ευστράτιος Βαρδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Γ. Γκρέμου, Π. Δημητρακόπουλος και Π. Μαρινόπουλος, μέλη τοπικών συλλόγων και φορέων και ο πρόεδρος της κοινότητας Π. Περλέγκας.

“Ευχαριστούμε πολύ όσους βρέθηκαν σήμερα στην μεγάλη γιορτή μας. Είναι πολύ τιμητικό για εμάς που παραβρέθηκαν τόσοι πολλοί άνθρωποι και πολύ περισσότερο, όσοι αγαπούν και κατανοούν την μεγάλη σημασία που έχει αυτή η μέρα για την χριστιανική πίστη. Ευχαριστούμε όλους και ελπίζουμε του χρόνου, οι εκδηλώσεις να είναι τριπλάσιες και χωρίς τον κίνδυνο του κορωνοϊού και την τήρηση υγειονομικών μέτρων”. είπε ο Παναγιώτης Περλέγκας, πρόεδρος της κοινότητας Καμαρών μιλώντας στο protionline.gr

Στον Καλαμιά τα… βλέμματα στην Ανατ. Αιγιάλεια

Στην μεγάλη θρησκευτική γιορτή της τοπικής κοινότητας, παραβρέθηκαν ο βουλευτής τησ Ν.Δ. Άγγελος Τσιγκρής, ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Πάνος Σακελλαρόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Θοδωρής Βασιλόπουλος, ο δήμαρχος Αιγιάλειας Δημήτρης Καλογερόπουλος και η αντιδήμαρχος Μαρία Σταυροπούλου, ενώ επίσης εθεάθησαν οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Γιαννούλης και Γιώργος Γιοβάς και διάφοροι πρόεδροι όμορων τοπικών κοινοτήτων, καθώς και τοπικοί φορείς και εκπρόσωποι συλλόγων. Στον Εσπερινό το παρών έδωσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης του δήμου Χρήστος Γούτος. Το κεντρικό πρόσωπο βέβαια, ήταν ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιάλειας κ. Ιερώνυμος ο οποίος τέλεσε την Ακολουθία, ενώ μετά το πέρας, μίλησε για λίγο στους πιστούς και ευχήθηκε χρόνια πολλά. Έπειτα, έγινε μια μικρή συνάντηση – καφές στην αίθουσα του τοπικού συλλόγου της περιοχής και εκεί, δόθηκε η δυνατότητα σε πολλούς να ανταλλάξουν απόψεις για την καθημερινότητα και τα θέματα που αφορούν την περιοχή και να γίνουν νέες προτάσεις για την βελτίωση της, σε όλα σχεδόν τα θέματα.
Μάλιστα, υπήρξαν και εδέσματα από ιδιωτική εταιρεία κέτερινγκ, ενώ παραβρέθηκαν και πολλοί κληρικοί της περιοχής. Μιλώντας στo protionline.gr ο πρόεδρος της κοινότητας κ. Πέρρας, τόνισε: “Η συνάντηση μας, στην αίθουσα του συλλόγου ήταν σε απόλυτα καλό κλίμα και είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι που τόσος κόσμος, τίμησε με την παρουσία του την σημερινή μεγάλη γιορτή του χωριού μας. Είναι μια από τις 12 πιο σημαντικές γιορτές της χριστιανοσύνης και η λαμπρότητα της ημέρας, κάνει τους ντόπιους να επιβεβαιώνουν την συμβολική σημασία της” ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμιά.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr