background img
banner
banner

Nέος πρόεδρος, νέα σχέδια στον Σύλλογο Κομμωτών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων

ΤΙ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΣΤO PROTIONLINE.GR Ο 40ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ‘’ΠΟΛΕΜΟ’’ ΠΟΥ ΤΑΛΑΝΙΖΕΙ ΤΟΝ ΚΛΑΔΟ

Με στόχο την αναβάθμιση του κλάδου σε όλους τους τομείς και προπάντων την προάσπιση των συμφερόντων και της οικονομικής ισορροπίας των επαγγελματιών της ευρύτερης περιοχής, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Φεβρουαρίου η διαδικασία των εκλογών για το νέο Δ.Σ. του ¨Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων¨ μέσα σε ένα αρκετά ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα.

Θέτοντας υψηλούς στόχους με το… καλημέρα, το νέο πρόσωπο του κλάδου, ο Παντελής Μαρινόπουλος από την θέση του καινούριου προέδρου, κάλεσε τα μέλη του συλλόγου να είναι συστρατευόμενοι και ενωμένοι, ξεκαθαρίζοντας ότι εκτός από τις δυσκολίες που υπάρχουν σε γενικές γραμμές, τα θέματα της επιβίωσης του κλάδου σε οικονομικό πλαίσιο και οι κατ’ οίκων κομμωτές που δουλεύουν εις βάρος της πραγματικής οικονομίας και των επιχειρήσεων της πόλης, θα είναι τα σοβαρότερα θέματα στην ατζέντα του συλλόγου, που απαριθμεί πάνω από 60 μέλη – καταστήματα σε όλη την περιοχή και με τους εργαζόμενους σε αυτά, να ξεπερνούν τα 180 άτομα συνολικά.

Έχοντας ως στόχο το να υπάρχει “δυνατή φωνή” στην Πανελλήνια Ομοσπονδία

Η καινούρια ομάδα που συστάθηκε εκ του αποτελέσματος των προ διημέρου εκλογών, έχει να αντιμετωπίσει αρχικά τρία μεγάλα και… άλυτα ως τώρα θέματα, που αφορούν τον τοπικό κλάδο.
Το πρώτο θέμα, έχει να κάνει με τη δημιουργία ενός χώρου που θα στεγάσει τις δραστηριότητες, τις συναντήσεις και τις μελλοντικά συμβούλια του συλλόγου.
Το δεύτερο, αφορά την θωράκιση της βιωσιμότητας των μελών, καθώς σε οικονομικό επίπεδο είναι ένας ακόμα κλάδος που έχει πληγεί και… βοηθηθεί πολύ λίγο από την κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια της πανδημίας. Το τρίτο θέμα, αφορά τον εσωτερικό “πόλεμο” που συνεχίζεται και τελείται εδώ και πολλές δεκαετίες, από τους ίδιους τους συναδέλφους τους οι οποίοι δεν έχουν καταστήματα και εργάζονται με το λεγόμενο “βαλιτσάκι” και με τις παράνομες επισκέψεις σε σπίτια πελατών.

Η αύξηση πρώτων υλών και ρεύματος, επιπλέον… πονοκέφαλοι για τον κλάδο

Την τελευταία πενταετία και σε όλο τον ευρύτερο χώρο στο συγκεκριμένο επάγγελμα, έχουν χαθεί ουκ ολίγες θέσεις εργασίας. Τα έξοδα που έχει μια ανάλογη επιχείρηση τέτοιων παροχών είναι πολλά και ποικίλα: Η ασφάλιση, το ενοίκιο, τα σκευάσματα της δουλειάς, οι υπάλληλοι και εν τέλει… ένα σωρό ακόμα ζητήματα, που σίγουρα κάθε επαγγελματία του χώρου, τον προβληματίζουν και τον ανησυχούν. Όμως, οι άνθρωποι του χώρου έχουν να αντιμετωπίσουν (επιπλέον) την τεράστια “εκτίναξη” των στατιστικών τους λογαριασμών σε ρεύμα και ύλες πρώτης ανάγκης και προτεραιότητας που χρησιμοποιούν, κάνοντας την κρίση των τελευταίων ετών στον κλάδο ακόμα πιο μεγάλη και αγχωτική.

Το ‘’φαινόμενο’’ με τις επισκέψεις κομμωτών στα σπίτια

«Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε από τον περασμένο Ιούλιο και το αποκορύφωμά της, ήταν οι συλλογικές εκλογές μας και η συσπείρωση του κλάδου. Είμαι πρόεδρος, έπειτα από έναν “δρόμο” αρκετών μηνών, με τις καθημερινές δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε ως επαγγελματίες να είναι ήδη αρκετές, καθώς οι εποχές είναι πολύ δύσκολες ούτως ή άλλως» ήταν τα πρώτα λόγια του νέου προέδρου του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων Παντελή Μαρινόπουλου.

Όπως σε κάθε επαρχιακή πόλη και σε μικρές κοινωνίες όπως είναι η Αιγιάλεια, οι επαγγελματίες – ερασιτέχνες που εργάζονται με τις κατ’ επιλογή επισκέψεις στα σπίτια, είναι λίγο – πολύ γνωστοί. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχουν πάρα πολύ άνθρωποι – πελάτες που επιλέγουν τέτοιες λύσεις, είτε γιατί υπάρχει διαπροσωπική επαφή, είτε γιατί “βολεύει” χρονικά το εκάστοτε ραντεβού, είτε γιατί πιστεύουν πως το τελικό ποσό είναι λιγότερο από όσο θα πλήρωνε κάποιος σε ένα κατάστημα τέτοιου είδους.

Ο 40χρονος επιχειρηματίας, ερωτώμενος από το protionline.gr για το ποιοι είναι οι στόχοι που θα τεθούν στο επικείμενο πρώτο συμβούλιο της ερχόμενης Πέμπτης 17 Φεβρουαρίου και οι πρώτες ενέργειες του συλλόγου, τόνισε: “Σκέφτομαι να έρθω σε επαφή με τους κομμωτές αυτούς, κάνοντας τους έναν υγιή διάλογο και ίσως κάποιες φιλικές συστάσεις, προκειμένου να εξαλειφθεί σιγά – σιγά το φαινόμενο αυτό. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ που θα τρέξει περί αυτού, περιλαμβάνει μια σειρά επαφών και σε δεύτερο χρόνο, η συσπείρωση των απλών μελών και του συμβουλίου σε αυτό το κομμάτι, που “ταλαιπωρεί” τον κλάδο πολλές δεκαετίες τώρα”.

Λίγα λόγια για τον καινούριο πρόεδρο του Συλλόγου

Ο Παντελής Μαρινόπουλος είναι ένας νέος άνθρωπος με μεγάλη δεκτικότητα και οξυδέρκεια και κατά πως φαίνεται (εκ του αποτελέσματος και όχι μόνο) αγαπητός στον χώρο της Κομμωτικής. Παλαιότερα ανήκε σε εντελώς άλλον επαγγελματικό τομέα, αλλά η Τέχνη του τελικά, “έκλεψε την καρδιά” τα τελευταία 7 χρόνια και αφιερώθηκε σε αυτό αποκλειστικά.

Σπούδασε σε μεγάλο ιδιωτικό ινστιτούτο των Πατρών την Κομμωτική Τέχνη, κάνοντας ταχύρυθμα μαθήματα και αποφοίτησε με βαθμό άριστα. Είναι παντρεμένος με την επίσης κομμώτρια Δήμητρα Παπακωνσταντίνου, η οποία είναι ιδιαιτέρως γνωστή στον χώρο της και στην Αιγιάλεια εδώ και αρκετά χρόνια και έχουν δύο μικρά παιδάκια. “Τα πιο μεγάλα μυστικά της δουλειάς δεν τα έμαθα στην σχολή. Τα έζησα μαθαίνοντας από την σύζυγό μου!” ήταν τα λόγια του κ. Μαρινόπουλου στo protionline.gr, με την οποία διατηρούν κομμωτήριο στο κέντρο της πόλης του Αιγίου.

Επόμενες κινήσεις από την νέα διοίκηση για την εξυγίανση του κλάδου

Τέλος, να σημειωθεί ότι το νέο Δ.Σ. του Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, σχεδιάζει άμεσα να αντιδράσει… ηχηρά, στο πρόσφατο “φαινόμενο” των διαφόρων ειδών κομμωτηρίου που πωλούνται σε σούπερ μάρκετ, προϊόντα επαγγελματικά τα οποία δεν θα έπρεπε να έχουν, καθώς λογίζονται ως “εργαλεία κομμωτηρίων” και προϊόντα που θα έπρεπε να χρησιμοποιούν αποκλειστικά και μόνο οι διάφοροι κουρείς και κομμωτές.

Το επόμενο βήμα έγινε από την ίδια την κυβέρνηση, η οποία με τροπολογία ενός νομοσχεδίου που ισχύει πλέον το τελευταίο διάστημα, οι επαγγελματίες επιτρέπεται να πωλούν μέχρι δύο professional προϊόντα σε κάθε καταναλωτή. Επίσης να επισημανθεί ότι, για τους ανθρώπους του κλάδου και των επαγγελματιών κομμωτών, δεν έχει βγει το τελευταίο (αρκετό) διάστημα, κάποιο πρόγραμμα ΕΣΠΑ και επιπλέον, η κυβέρνηση και η Ομοσπονδία των εν λόγω επιχειρήσεων, δεν έχουν μεριμνήσει να “τρέξουν” κάποια ευρωπαϊκά προγράμματα και οικονομικά βοηθήματα, καθώς τα καταστήματα του κλάδου ήταν από τα επαγγέλματα που τράβηξαν παρατεταμένο “λουκέτο” κατά την διάρκεια των lock down και των περιοριστικών μέτρων κατά του covid-19, τα τελευταία δύο έτη.

Ποιοι εκλέγονται

Το διοικητικό συμβούλιο του νεοσύστατου ¨Συλλόγου Κουρέων – Κομμωτών Αιγιαλείας και Καλαβρύτων¨, έπειτα από τις πρόσφατες εκλογές της περασμένης Κυριακής, διαμορφώθηκε ως εξής:
Πρόεδρος: Παντελής Μαρινόπουλος, Γραμματέας: Αγγελική Γρηγορόπουλου, Ταμίας: Κική Τζίκα, Μέλη: Βασίλης Τσεκούρας και Σπύρος Παπασταθόπουλος, Αναπληρωματικά Μέλη: Μιχάλης Μοιραλιώτης και Στυλιανός Δρόσης. Ως Ελεγκτική Επιτροπή βάσει ψήφων, εκλέχθηκαν οι επαγγελματίες Δήμητρα Παπακωνσταντίνου, Κωνσταντίνος Αυλωνίτης και Ναταλία Κουτσούκου. Τέλος, εκπρόσωπος του συλλόγου στην Κ.ΟΚ.Κ.Ε (Πανελλήνια Ομοσπονδία) ορίστηκε ο πρόεδρος Παντελής Μαρινόπουλος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr