background img
banner
banner

Για τη Γιορτή της Γυναίκας

Τα δυσάρεστα προβλήματα που δυσκολεύουν τη ζωή μας και μας γεμίζουν ανασφάλεια, όπως ο κορωνοϊός και γενικά οι ασθένειες, η ακρίβεια, η φορολογία, η εγκληματικότητα και πολλά ακόμα με κάνουν να νιώθω κουρασμένος και απελπισμένος.

Τίποτα όμως δεν μπορεί να με αποτρέψει από το να τιμήσω και να ευχηθώ για την παγκόσμια ημέρα της γυναίκας, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 8 του Μάρτη, σε ανάμνηση μιας μεγάλης αιματοβαμμένης εκδήλωσης διαμαρτυρίας από εργάτριες της κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη που έγινε για καλύτερες συνθήκες εργασίας και οι οποίες με το θάρρος και την αποφασιστικότητα τους έγραψαν ιστορία.

Χρονιά Πολλά γυναίκες! Να είστε γερές, δυνατές και περήφανες για τη γιορτή σας, αλλά και ευγνώμων στο θεό και στη φύση που σας έδωσαν το θείο δώρο της δύναμης και της ικανότητας για την αντιμετώπιση κάθε εμποδίου.

Περήφανοι όμως να είμαστε όλοι, γυναίκες και άνδρες για την μητέρα, τη γυναίκα, την αδελφή μας και όλες τις γυναίκες που είναι η χαρά και το στολίδι του κόσμου.
Όσο για τις γυναίκες του σήμερα και τις μικρές κοπέλες που θα ενταχθούν στην κοινωνία να είναι αισιόδοξες και δυνατές και να μην τρομάζουν από τα μεμονωμένα και λυπηρά φαινόμενα της βίας και των δολοφονιών που παρατηρούνται τελευταία εναντίον των γυναικών. Αυτά τα προκαλούν αυτοί που αδυνατούν να αγαπήσουν και να αγαπηθούν, που δεν έχουν ευγένεια και κόσμια συμπεριφορά και που αντί να προσφέρουν λουλούδια, όμορφα λόγια και προστασία στις γυναίκες προβαίνουν στη βία και σε άλλα δυσάρεστα και πολλές φορές φρικτά γεγονότα.

Ας ελπίσουμε η πολιτεία που είναι αρμόδια με την κατάλληλη νομοθεσία να εξαλείψει την όποια μορφή βίας εναντίον των γυναικών, ώστε να μην απειλείται η τιμή, η αξιοπρέπεια και η ζωή τους.
Γυναίκες μην παραιτείστε από τίποτα και να είστε βέβαιες ότι αν χρειαστεί θα γράψετε και πάλι τη δική σας ιστορία, όπως έκαναν παλαιότερα σεβαστές μορφές γυναικών όπως η γριά Τζαβέλαινα, η Μπουμπουλίνα, οι Σουλιώτισσες και πολλές άλλες.

Χρόνια Πολλά και του χρόνου να χαιρετήσουμε ξανά αυτή τη μεγάλη γιορτή προς τιμήν όλων των γυναικών σε κάθε γωνιά της γης.

Σταθακόπουλος Χρ. Ανδρέας
Σελινούς Αιγίου


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΠΟΨΗ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr