background img
banner
banner

Προγραμματισμός προσλήψεων ανθρώπινου δυναμικού για τα έτη 2023-2026

ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ ΟΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΑΣΦΥΚΤΙΟΥΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΕΙΨΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

Προβλήματα και δυσλειτουργίες προκαλεί στις υπηρεσίες του δήμου Αιγιαλείας η έλλειψη προσωπικού, από τη στιγμή που υπάλληλοι σε καίρια πόστα συνταξιοδοτούνται ενώ δεν πραγματοποιούνται προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Το θέμα έχει έρθει πολλάκις στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, ενώ την περασμένη Πέμπτη συνεδρίασε εκτάκτως η Οικονομική Υπηρεσία του δήμου, εγκρίνοντας ομόφωνα τον προγραμματισμό προσλήψεων για τα έτη 2023-2026.

Ο κατεπείγων χαρακτήρας της συνεδρίασης προέκυψε από εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών που προβλέπει ότι οι σχετικοί πίνακες με τις θέσεις που αιτείται ο δήμος, πρέπει να αποσταλούν ως την Τρίτη 8 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε ο δήμαρχος κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, οι ΟΤΑ θα πρέπει να αποτυπώσουν τις ανάγκες τους όσον αφορά στον τετραετή προγραμματισμό τακτικού προσωπικού για τα έτη 2023-2026. Επισημαίνεται ότι για τις διαδικασίες πρόσληψης τακτικού προσωπικού, δεν απαιτείται η συμπερίληψή τους στον στρατηγικό προγραμματισμό προσλήψεων. Επίσης κρίνεται σκόπιμο και αναγκαίο κατά την υποβολή των αιτημάτων να ληφθεί υπόψη η τήρηση των δημοσιονομικών δεσμεύσεων και ιδίως του λόγου µια αποχώρηση προς µια πρόσληψη για το τακτικό προσωπικό.

Στην κατάρτιση των πινάκων ελήφθησαν υπόψη οι κενές θέσεις του ΟΕΥ του δήμου Αιγιαλείας και βέβαια οι εκτιμώμενες ανάγκες των υπηρεσιών του Δήμου και η ανάγκη επαρκούς στελέχωσης των υπηρεσιών με προσωπικό ώστε να καλυφθούν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των υπηρεσιών, σε συνάρτηση με τις αυτοδίκαιες αποχωρήσεις τακτικού προσωπικού ανά έτος. Είναι χαρακτηριστικό ότι το έτος 2023 θα αποχωρήσουν 4 υπάλληλοι (2 ΔΕ Διοικητικού, 1 ΤΕ Μηχανικών Έργων Υποδομής και 1 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών). Το 2024 πρόκειται να αποχωρήσουν 3 (1 ΔΕ Διοικητικού, 1 ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, 1 ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών), το 2025 4 άτομα (1 ΥΕ Εργατών βοηθητικών εργασιών, 1 ΔΕ Τεχνιτών, 1 ΔΕ Διοικητικού και 1 ΤΕ Τεχνολόγων Μηχανικών) και το 2026 θα αποχωρήσουν 3 άτομα (ΔΕ Διοικητικού).

Αναλόγως με την κάλυψη των αντίστοιχων θέσεων, έγιναν και οι εισηγήσεις του δημάρχου για τη κάλυψη με τακτικό προσωπικό μέσω πρόσληψης ανά έτος και κατηγορία στο πλαίσιο του Πολυετούς Προγραμματισμού Προσλήψεων Ανθρώπινου Δυναμικού 2023-2026 του Δήμου Αιγιαλείας.

Οι θέσεις στον δήμο με βάση τον Ο.Ε.Υ.

Έτσι, με βάση τον Οργανισμό Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου, οι θέσεις έχουν ως εξής:

Από τις 5 θέσεις ΠΕ Αρχιτεκτόνων και οι 5 είναι κενές, από τις 10 θέσεις ΠΕ Γεωπόνων υπηρετούν 2 και οι οκτώ είναι κενές, οι 5 θέσεις ΠΕ Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών είναι καλυμμένες, από τις 15 θέσεις ΠΕ Διοικητικού οι 10 είναι καλυμμένες και οι 5 κενές, οι 2 θέσεις ΠΕ Διοικητικού Οικονομικού είναι καλυμμένες, από τις 2 ΠΕ Οικονομικού Λογιστικού η 1 είναι καλυμμένη, από τις 3 ΠΕ Ηλεκτρολόγων Μηχανικών η 1 είναι καλυμμένη, από τις 3 θέσεις ΠΕ Κοινωνικών Λειτουργών δεν είναι καμία καλυμμένη, η 1 θέση Κοινωνιολόγων είναι κενή, όπως και η 1 θέση ΠΕ Μηχανικών Περιβάλλοντος και η 1 θέση ΠΕ Μηχανολόγων. Η 1 θέση ΠΕ Μηχανικών Η/Υ είναι καλυμμένη όπως και η 1 θέση ΠΕ Παραγωγής και Διοίκησης. Από τις 2 θέσεις ΠΕ Πληροφορικής δεν είναι καμία καλυμμένη, ενώ από τις 12 θέσεις ΠΕ Πολιτικών Μηχανικών είναι καλυμμένες οι 7 και οι 4 κενές. Από τις 6 θέσεις ΠΕ Τοπογράφων Μηχανικών οι 2 είναι καλυμμένες και οι 4 κενές, η 1 θέση ΠΕ Ψυχολόγων είναι κενή, όπως και οι 2 θέσεις ΠΕ Ειδικό Ένστολο Προσωπικό. Κενή είναι και η 1 θέση ΠΕ Χημικών Μηχανικών καθώς και η 1 θέση ΠΕ Νομικών.

Από την ΤΕ, η 1 θέση Διοικητικού είναι καλυμμένη όπως επίσης οι 5 θέσεις Διοικητικού Λογιστικού και η 1 θέση Οικονομικού Λογιστικού. Αντίθετα, οι 2 θέσεις Εποπτών Δημόσιας Υγείας παραμένουν κενές. Από τις 2 θέσεις Πληροφορικής η μία είναι καλυμμένη, από τις 10 θέσεις Πολιτικών Μηχανικών (Έργων Υποδομής – Δομικών Έργων) οι 7 είναι καλυμμένες και οι 3 κενές, από τις 10 θέσεις Πολιτικών Μηχανικών οι 8 είναι καλυμμένες και οι 2 κενές, από τις 2 θέσεις Διοίκησης Μονάδων Τοπικής Αυτοδιοίκησης η 1 είναι κενή, από τις 4 θέσεις Διεκπεραίωσης  Υποθέσεων Πολιτών οι 3 είναι καλυμμένες και η 1 κενή. Κενή είναι και η 1 θέση Εργοδηγών, αλλά και η 1 από τις 2 θέσεις Δασοπόνων. Επίσης, κενή είναι η 1 θέση Δημοτικής Αστυνομίας, καθώς και οι 2 θέσεις Ειδικού Ένστολου Προσωπικού. Από τις 4 θέσεις Τεχνολόγων Μηχανολόγων Μηχανικών οι 3 είναι καλυμμένες και η 1 κενή και η 1 θέση Τεχνολόγων Τοπογράφων Μηχανικών είναι καλυμμένη.

Από την ΔΕ, από τις 64 θέσεις Διοικητικού, οι 30 είναι καλυμμένες και οι 34 κενές. Κενή είναι και η 1 θέση Τηλεφωνητών. Καλυμμένη είναι η 1 θέση Διεκπεραίωσης Υποθέσεων Πολιτών. Από τις 3 θέσεις Διοικητικού Λογιστικού η 1 είναι καλυμμένη και οι 2 κενές, από τις 2 θέσεις Εισπρακτόρων η 1 είναι κενή, ενώ καλυμμένη είναι η 1 θέση Ελεγκτή Εσόδων Εξόδων. Από τις 4 θέσεις Ηλεκτρολόγων οι 2 είναι καλυμμένες και οι 2 κενές. Κενή είναι η 1 θέση Ηλεκτροτεχνιτών Αυτοκινήτων, ενώ καλυμμένες είναι οι 2 θέσεις Μηχανοτεχνιτών Αυτοκινήτων αλλά και οι 2 θέσεις Χειριστών Μηχανημάτων Έργων (Σάρωθρο)-. Από τις 8 θέσεις Χειριστών Μηχανημάτων Έργων οι 3 είναι καλυμμένες και οι 5 κενές. Από τις 17 θέσεις Οδηγών Αυτοκινήτων Καθαριότητας (απορριμματοφόρα) οι 15 είναι καλυμμένες και οι 2 κενές, από τις 19 θέσεις Οδηγών Αυτοκινήτων οι 8 είναι καλυμμένες και οι 11 κενές, ενώ η 1 θέση Οδηγών Λεωφορείων είναι καλυμμένη. Η 1 θέση Οδηγών είναι καλυμμένη, ενώ από τις 10 θέσεις Τεχνιτών οι 7 είναι καλυμμένες και οι 3 κενές. Κενές είναι και οι 3 θέσεις Κηπουρών – Δενδροκόμων – Ανθοκόμων – Δενδροκηπουρών, καθώς και η 1 Τεχνικού Εφαρμογών Πληροφορικής, Δικτύων και Αυτοματισμού. Καλυμμένη είναι η 1 θέση Χειριστών Η/Υ. Από τις 3 θέσεις Δημοτικών Αστυνομικών καλυμμένη είναι η 1 και οι 2 κενές. Κενές είναι και οι 5 θέσεις Ειδικού Προσωπικού, ενώ καλυμμένες είναι οι 3 θέσεις Εργοδηγών αλλά και οι 3 θέσεις Εποπτών Καθαριότητας. Καλυμμένη είναι η 1 θέση Δομικών Έργων.

Από την ΥΕ, καλυμμένες είναι οι 3 θέσεις Επιστατών Καθαριότητας. Από τις 16 θέσεις Προσωπικού Καθαριότητας/ Εργατών Καθαρισμού Εξωτερικών Χώρων (οδοκαθαριστών) οι 6 είναι καλυμμένες και οι 10 κενές. Καλυμμένες είναι οι 4 θέσεις Προσωπικού Καθαριότητας/ Εργατών Επιμέλειας Κήπων και Δενδροστοιχιών και οι 2 θέσεις Προσωπικού Καθαριότητας/ Εργατών Οδοποιίας. Από τις 3 θέσεις του Προσωπικού Καθαριότητας/ Εργατών Νεκροταφείου καλυμμένη είναι 1 από τις 3 θέσεις, ενώ από τις 3 θέσεις Κλητήρων- Θυρωρών- Γενικών Καθηκόντων οι 2 είναι καλυμμένες και η 1 κενή. Κενή είναι και η 1 θέση Κλητήρων αλλά και οι 8 θέσεις Εργατών Οδοκαθαριστών. Από τις 40 θέσεις Εργατών Καθαριότητας, οι 33 είναι καλυμμένες και υπάρχουν και 7 κενές. Από τις 6 θέσεις Εργατών Κήπων οι 2 είναι καλυμμένες και οι 4 κενές. Από τις 7 θέσεις Εργατών Διαφόρων Βοηθητικών Εργασιών, οι 4 είναι καλυμμένες και οι 3 κενές. Από τις 2 θέσεις Εργατών Ύδρευσης η 1 είναι καλυμμένη, ενώ από τις 3 θέσεις Καθαριστριών Δημοτικού Καταστήματος – εσωτερικών χώρων οι 2 είναι καλυμμένες. Τέλος, και οι 2 θέσεις Εργατών Νεκροταφείων είναι κενές.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr