background img
banner
banner

Άννα Μαρία Παπανικολάου: Μια Αιγιώτισσα με τον δικέφαλο αετό στην καρδιά!

ΑΠΟ ΤΟ ΣΕΡΙΦΑΤΟ ΜΕΤΑΠΗΔΗΣΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΑΕΚ

Το Σεριφάτο χάντμπολ, μετά τα προβλήματα που έχει προκαλέσει η πανδημία την τελευταία διετία, δεν δήλωσε φέτος συμμετοχή στα πρωταθλήματα χάντμπολ ανδρών και γυναικών προτιμώντας να ρίξει το βάρος στις ακαδημίες και να επιστρέψει όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες. Αυτό σημαίνει ότι οι αθλητές και οι αθλήτριες της ομάδας αν το επιθυμούσαν μπορούσαν να μεταπηδήσουν σε άλλους συλλόγους προκειμένου να συνεχίσουν να αγωνίζονται, ή να σταματήσουν προσωρινά το άθλημα. Στην πρώτη περίπτωση ανήκει και η Άννα Μαρία Παπανικολάου, η οποία δεν “μετακόμισε” απλά σε άλλον σύλλογο, αλλά από το προηγούμενο καλοκαίρι ανήκει στο δυναμικό της μεγάλης ΑΕΚ! Το γυναικείο τμήμα χάντμπολ της Ένωσης μπορεί να είναι νεοσύστατο αλλά η κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο αετό στο στήθος έχει το ίδιο ειδικό βάρος σε όλα τα αθλήματα και η νεαρή Αιγιώτισσα αθλήτρια αισθάνεται δικαιολογημένα υπερήφανη που αποτελεί μέρος ενός από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας. Να σημειώσουμε ότι η Άννα Μαρία ουσιαστικά ανήκει στο Σεριφάτο, το οποίο έχει και τον πρώτο λόγο αν ο σύλλογος του Αιγίου δηλώσει συμμετοχή στο επόμενο πρωτάθλημα.

Η Ένωση μέχρι πρότινος αγωνιζόταν μόνο στα ηλικιακά πρωταθλήματα και το τμήμα των γυναικών συστάθηκε πέρυσι το καλοκαίρι. Στις νεαρές κοπέλες που υπήρχαν στο ρόστερ προστέθηκαν συνολικά έξι νέα πρόσωπα, ανάμεσά τους και η Άννα Μαρία Παπανικολάου. Για την 25χρονη πίβοτ η παρουσία της στην Ένωση αποτελεί όνειρο ζωής που μέχρι πριν λίγο καιρό δεν μπορούσε να φανταστεί ότι μπορούσε να γίνει πραγματικότητα.

ΑΕΚ από… κούνια

Η Άννα Μαρία από τότε που θυμάται τον εαυτό της είναι ΑΕΚ. Αυτός και μόνο ο λόγος είναι αρκετός για να αντιληφθεί κανείς πως νιώθει που τώρα αγωνίζεται στον σύλλογο της καρδιάς της. “Ακόμη δεν μπορώ να συνειδητοποιήσω ότι φορώ την κιτρινόμαυρη φανέλα με τον δικέφαλο. Της ομάδας που υποστηρίζω από παιδί. Όταν έγινε η πρόταση δεν χρειάστηκε να το σκεφτώ δεύτερη φορά. Θα συνεχίσω να αγωνίζομαι στο άθλημα που αγαπώ με την ΑΕΚ! Μοιάζει με όνειρο αλλά είναι πραγματικότητα! Όλοι στην ομάδα με έχουν αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και είμαστε μία μεγάλη οικογένεια”, μας λέει.

Συμπαίκτριες και στην Ένωση με τη Θανοπούλου

Στην ΑΕΚ μάλιστα βρήκε και τη Βασιλική Θανοπούλου, την πατρινή ίντερ που αγωνίστηκε στο Σεριφάτο μέχρι πρόπερσι που διακόπηκαν τα πρωταθλήματα χάντμπολ και θα είναι ξανά συμπαίκτριες. Η 24χρονη Θανοπούλου την περίοδο 2019-20 πέτυχε, αγωνιζόμενη με το Σεριφάτο, ένα μεγάλο ρεκόρ στο πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής. Σκόραρε 18 φορές στον αγώνα απέναντι στην Ηλιούπολη, κάτι που δεν κατάφερε καμία άλλη αθλήτρια μέσα στη σεζόν στην κατηγορία. “Η παρουσία της Βασιλικής αποτελεί έναν επιπλέον λόγο για να αισθάνομαι διπλά χαρούμενη. Ένιωσα πιο άνετα στην ομάδα από την πρώτη κιόλας ημέρα”, συμπληρώνει

Επιστροφή μετά τον σοβαρό τραυματισμό

Η Άννα Μαρία Παπανικολάου επέστρεψε φέτος στους αγώνες μετά από σχεδόν 2,5 χρόνια. Ο σοβαρός τραυματισμός (ρήξη χιαστού) την είχε οδηγήσει στο χειρουργείο, αλλά πλέον έχει αναρρώσει πλήρως και ήδη ανταποκρίνεται από την αρχή της σεζόν σε αυτή τη νέα πρόκληση. Έχει πάρει αρκετό χρόνο συμμετοχής στη νέα της ομάδα και όσο περνάει ο καιρός εμφανίζεται όλο και καλύτερη. Γεννημένη στο Αίγιο στις 22 Δεκεμβρίου 1997 γνώρισε το άθλημα του χάνμπολ από πολύ μικρή ηλικία. Ήταν μαθήτρια του δημοτικού ακόμη όταν το 2008 γράφτηκε στον Πήγασο Αιγίου. Όταν ο σύλλογος απενεργοποιήθηκε, μεταπήδησε στο Σεριφάτο στο οποίο ανήκει μέχρι σήμερα.

Ιστορική πρεμιέρα

H ΑΕΚ έδωσε τον πρώτο της επίσημο (και ιστορικό) αγώνα το Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021 αντιμετωπίζοντας τον Ολυμπιακό Κερατσινίου για την 2η αγωνιστική του Β’ Υποομίλου του 1ου Ομίλου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας (την 1η αγωνιστική είχε αναβληθεί). Οι «κιτρινόμαυρες» στην ιστορική αυτή πρεμιέρα έπαιξαν στο κλειστό του Κερατσινίου με στόχο να ξεκινήσουν με το… «δεξί» την πορεία τους, όπως και έγινε (σκορ 13-29).

Η πρώτη ομάδα της ΑΕΚ αποτελείται από τις: Αγγελική-Μαρσιάνα Τσικνή, Βασιλική Κίτσιου, Δέσποινα Ζάγκα, ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ, Αμαλία Μανδαμαδιώτη, Ειρήνη Ψαριώτη, Βασιλική-Ιωάννα Βουκλαρή, Χριστίνα Κουτροδήμου, Χαρίκλεια Κατσικά, Αντωνία Τέτου, Ροζαλία Παπαϊωάννου, Βασιλική Θανοπούλου, Αϊσέ Βέλεμ, Μαρία Παύλου, Τρισεύγενη Λυτρίβη, Αλκίντα Μετάι, Χριστίνα Μπρεάνου, Μαγδαληνή Μπανάση, Μαρία Μπρεάνου, Στέλλα Μαυρίδου, Δανάη Παπαϊωάννου, Μαρίνα Μπανάση, Αδαμαντία-Μαρία Πατρώνη. Προπονητής είναι ο Κώστας Κότσιρας.

“Περίπατος” στην πρώτη φάση

Τα κορίτσια της Ενωσης έκαναν επίδειξη δύναμης στον β΄ υποόμιλο του Α΄ομίλου της Α2 Εθνικής πετυχαίνοντας οκτώ σαρωτικές νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια. Νίκησαν τον Ολυμπιακό Κερατσινίου 29-13 και 36-25, τα Χανιά 42-11 και 39-10, τον Άρη Νίκαιας 37-10 και 37-11 και την Ηλιιούπολη 39-22 και 36-21. Πέρασαν στην επόμενη φάση σε όμιλο με Ηλιούπολη, Δόξα Βύρωνα και Λεωνίδα Αγίων Αναργύρων και για την 1η αγωνιστική πριν από λίγες ημέρες συνέτριψαν την Ηλιούπολη με 32-15 και ουσιαστικά βρίσκονται με το… ένα πόδι στην Α1 Εθνική. Η Άννα Μαρία Παπανικολάου ετοιμάζεται να πανηγυρίσει την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία συνδυάζοντας τη συμμετοχή της στην ομάδα της καρδιάς της με μία μεγάλη επιτυχία…


Κατηγορίες Άρθρου
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr