background img
banner
banner

Έκτακτη επιχορήγηση ύψους 180.000 ευρώ στο Νομικό Πρόσωπο από τον δήμο

Η ΜΕΙΩΣΗ ΕΣΟΔΩΝ ΛΟΓΩ COVID ΚΑΤΕΣΤΗΣΕ ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΗ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ

Στην έγκριση έκτακτης επιχορήγησης του Ν.Π.Δ.Δ. «Πολιτισμός, Παιδεία, Αθλητισμός & Κοινωνική Προστασία Δήμου Αιγιαλείας», προχώρησε στην τελευταία συνεδρίασή της η Οικονομική Επιτροπή του δήμου, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Διεύθυνσης Διοικητικών & Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αιγιαλείας.

Όπως παρουσιάστηκε στην Οικονομική Επιτροπή, με βάση τα απολογιστικά στοιχεία του οικονομικού έτους 2021, προκύπτει ότι τα έσοδα του Ν.Π.Δ.Δ. για το 2021 ανήλθαν στο ποσό των 1.701.524.85€. Για το 2022 τα έσοδα αναμένεται να ανέλθουν στο ποσό των 1.424.861,91€. Στον προϋπολογισμό εξόδων του Ν.Π.Δ.Δ. οικονομικού έτους 2022 στον οποίο έχουν εγγραφεί πιστώσεις για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών και την υλοποίηση δραστηριοτήτων δράσεων αρμοδιότητας του, από την έναρξη του έτους 2022 έως και σήμερα, έχουν προκύψει και συνεχώς προκύπτουν νέες ανάγκες, οι οποίες κρίνονται απολύτως έκτακτες και επιτακτικές λόγω της αντιμετώπισης της διασποράς του covid 19. Τονίστηκε δε πως οι δράσεις και οι επεμβάσεις αυτές είναι αδύνατον να πραγματοποιηθούν χωρίς την συνδρομή του δήμου καθώς υπάρχει υστέρηση εσόδων λόγω της μη προσέλευσης πολιτών στις δομές του Νομικού Προσώπου.

Η επιχορήγηση που εγκρίθηκε ανέρχεται σε 180.000 ευρώ και αποδίδεται στην αύξηση των αναγκών τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε έμψυχο δυναμικό, για την αντιμετώπιση της πανδημίας. Ως εκ τούτου, προς το σκοπό αντιμετώπισης των πολλαπλών αναγκών που δημιουργήθηκαν και δημιουργούνται για την προστασία της δημόσιας υγείας έναντι του κορωνoϊού covid 19, στις διευρυμένες δομές του Ν.Π.Δ.Δ, κρίθηκε αναγκαία η ενίσχυση της ρευστότητας, λόγω της αύξησης των οικονομικών υποχρεώσεων και της μείωσης των εσόδων, ως απόρροια των μέτρων που εφαρμόζονται για την αντιμετώπιση των αρνητικών συνεπειών για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr