background img
banner
banner

Ήπια και αντιμετωπίσιμα τα προβλήματα από τον… «Φίλιππο»

ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Ο «Φίλιππος» δεν… βρήκε την Αιγιάλεια, τουλάχιστον όχι μέχρι τώρα. Το κύμα κακοκαιρίας έφερε ιδιαιτέρως χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ωστόσο δεν στάθηκαν αρκετές ώστε να δημιουργήσουν προβλήματα. Παρόλα αυτά, η Πολιτική Προστασία του δήμου Αιγιαλείας παραμένει… υπ’ ατμόν, καθώς ουδείς γνωρίζει την εξέλιξη του χειμερινού φαινομένου μέσα στην άνοιξη…

Χθες το πρωί, υπήρξε χιονόπτωση στα ορεινά σε ορισμένα σημεία της Αιγιάλειας, με αποτέλεσμα να υπάρξει δυσχέρεια κυκλοφορίας και να κρίνεται απαραίτητη η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων. Συγκεκριμένα, αλυσίδες χρειάζονταν στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου), στην επαρχιακή οδό Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Πτέρης) και στη διαδημοτική οδό που συνδέει την Τοπική Κοινότητα Περιστέρας Δήμου Αιγιαλείας με το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων. Επίσης, στην Παρασκευή Αιγίου, Επ.Ο. Αιγίου – Δαφνών – Παρασκευής στην Χ/Θ 12,00, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται με δυσχέρεια, και εκ περιτροπής της κυκλοφορίας, λόγω καθίζησης του οδοστρώματος στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Παρασκευή Αιγιαλείας.

Ν. Καραΐσκος: ‘‘΄Επιληφθήκαμε εγκαίρως σε ό,τι προέκυψε΄΄

Ερωτηθείς από τo protionline.gr για τυχόν προβλήματα στην κυκλοφορία, ο αντιδήμαρχος αρμόδιος για θέματα Πολιτικής Προστασίας Νίκος Καραΐσκος, επισήμανε το βράδυ της Τετάρτης: ΄΄Μέχρι στιγμής, το κύμα κακοκαιρίας δεν έχει προκαλέσει δυσχέρειες παρά μονάχα αντιμετωπίσιμα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων στα πολύ ορεινά σημεία του δήμου μας. Βρισκόμαστε σε διαρκή επικοινωνία με τους προέδρους των κοινοτήτων, είχαμε χιόνι σε κάποια σημεία αλλά όχι σε βαθμό που να έχουν προκληθεί έντονα προβλήματα. Σε ό,τι προέκυψε επιληφθήκαμε εγκαίρως΄΄.

Επίσης, τόνισε πως ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε ετοιμότητα και θα βρίσκεται και σήμερα, εκτιμώντας πως δεν θα υπάρξει έντονη χιονόπτωση παρά μόνο χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες ενδεχομένως προκαλέσουν προβλήματα τις επόμενες ημέρες. ΄΄Ο φετινός χειμώνας είναι μακρύς, χρειάζεται ετοιμότητα από μέρους μας αλλά και μεγάλη προσοχή από τους πολίτες, ιδίως από αυτούς που κινούνται στο ορεινό επαρχιακό οδικό δίκτυο΄΄, κατέληξε ο αντιδήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr