background img
banner
banner

ΔΗΜ. Τ.Ο. ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τον πρόεδρο Β. Σταθακάρο

Η 8η Μαρτίου είναι ημέρα τιμής στους αγώνες της γυναίκας για ισότητα, δικαιοσύνη, ελευθερία. Ανακοίνωση σχετικά με τη σπουδαιότητα της σημερινής ημέρας, εξέδωσε η Δημοτική Τοπική Οργάνωση Αιγιαλείας της Ν.Δ.

Στο μήνυμά του, ο πρόεδρος Βασίλης Σταθακάρος, επισημαίνει: ΄΄Όλοι μας οφείλουμε, με αφορμή αυτή την ημέρα, να προβληματιστούμε και να συνειδητοποιήσουμε ότι η ισοτιμία ανδρών και γυναικών είναι πρωταρχική προϋπόθεση για την πρόοδο κάθε κοινωνίας. Γι’ αυτό είναι και συνταγματικά κατοχυρωμένη. Οι ανδροκρατούμενες κοινωνίες ανήκουν στο παρελθόν. Οι σύγχρονες δημοκρατικές κοινωνίες αναγνωρίζουν στο πρόσωπο της γυναίκας τη χαρισματική πολιτική φυσιογνωμία, τη δυναμική επαναστάτρια, την άξια συνεργάτιδα, την ικανή διευθύντρια, την εμπνευσμένη λογοτέχνη, τη γλυκιά μάνα, όχι του ανθρώπου αλλά και του ίδιου του Χριστού, την Παναγία. Χρωστάμε στη γυναίκα πολλά. Χρωστάμε αυτό που είμαστε, ίσως κι αυτό που θα γίνουμε.

Σήμερα, η σύγχρονη γυναίκα έχει κατακτήσει πολλά περισσότερα από τις γυναίκες της Νέας Υόρκης και από τις Ελληνίδες του 1953, που μετά από αγώνες κατοχύρωσαν το δικαίωμα ψήφου αλλά και από την πρώτη Ελληνίδα βουλευτή, την Ελένη Σκούρα.

Σίγουρα έχουν γίνει βήματα πολλά και σημαντικά, όσο υπάρχουν όμως νοοτροπίες και διακρίσεις που στερούν από τις γυναίκες δικαιώματα και ευκαιρίες, οφείλουμε να προασπίζουμε αλλά και να τιμούμε τους διαχρονικούς αγώνες των γυναικών για τη χειραφέτησή τους και την ισότιμη θέση τους στην κοινωνία΄΄.

Προσθέτει δε τα εξής: ΄΄Η 8η Μαρτίου είναι μία ημέρα υπενθύμισης των πολλαπλών ρόλων που έχει να επιτελέσει μία γυναίκα (μητέρα, εργαζόμενη, νοικοκυρά) και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει στο διάβα της ζωής της. Οφείλουμε να στηρίζουμε όλους τους θεσμούς και τις δομές προστασίας που υποστηρίζουν τη γυναίκα και την ισότιμη συμμετοχή της στον κοινωνικό και πολιτικό βίο και κυρίως στον τομέα της κοινωνικής μέριμνας. Ο ρόλος τους στη διαδικασία λήψης αποφάσεων είναι πρωταρχικής σημασίας για την πρόοδό τους σ’ ολόκληρο τον κόσμο καθώς και για την πρόοδο της ανθρωπότητας στο σύνολό της. Χρόνια πολλά σε όλες τις γυναίκες τής Αιγιάλειας, της Αχαΐας, της Ελλάδας, όλου του κόσμου!΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr