background img
banner
banner

Διακρίθηκαν οι δρομείς του “Αθηνόδωρου” στον ημιμαραθώνιο της Αθήνας

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ Η ΣΑΠΙΟΥ ΠΟΥ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΔΕΚΑΔΑ

Η Βηθλεέμ Σαπίου εντυπωσίασε στον 10ο διεθνή ημιμαραθώνιο της Αθήνας που διεξήχθη χθες και με επίδοση 1.27.36 τερμάτισε μέσα στην πρώτη δεκάδα των γυναικών ενώ ήταν 2η στην ηλικιακή της κατηγορία. Εξαιρετική εμφάνιση όμως πραγματοποίησαν και οι υπόλοιποι δρομείς του συλλόγου που συμμετείχαν. Ο Δημήτρης Τασσόπουλος πάντα σταθερός σε υψηλές επιδόσεις κατέκτησε την 6η θέση στην ηλικιακή του κατηγορία με χρόνο 1.17.51. Ο Διονύσης Παπαηλιόπουλος ήταν 10ος στην ηλικιακή του κατηγορία με πολύ καλή επίδοση: 1.30.14 και ο Ηλίας Θειφυλακτόπουλος 54ος στην ηλικιακή του κατηγορία με επίδοση 1.44.41.

Ο χειμωνιάτικος καιρός του Μαρτίου δεν πτόησε τους δρομείς και όλα ήταν έτοιμα στις 08:30 το πρωί που δόθηκε η πρώτη εκκίνηση των δρομέων. Ελάχιστα λεπτά πριν την επίσημη εκκίνηση, την οποία έδωσαν η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα και η πρόεδρος του ΟΠΑΝΔΑ, Νίκη Αραπατζή, ξεκίνησαν τον αγώνα τους οι δρομείς με τροχήλατα αμαξίδια. Ακολούθησε αμέσως μετά το πρώτο από τα έξι μπλοκ 1.000 δρομέων, στο οποίο είχαν ενταχθεί και οι αθλητές που συμμετείχαν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, το οποίο διεξήχθη παράλληλα με τον 10ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας.

Ρεκόρ διαδρομής από τον νικητή

Ο Αλεξάντρου Κορνέσκι από τη Ρουμανία – που σημείωσε ρεκόρ διαδρομής με 1.07.26 – και η Κατερίνα Ασημακοπούλου ήταν οι νικητές στον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας, που είναι αφιερωμένος από πέρυσι στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα συνθέτη, Μίκη Θεοδωράκη. Το πολυαναμενόμενο γεγονός, που αποτελεί μία από τις πλέον δημοφιλείς διοργανώσεις στην κατηγορία του, στο πλαίσιο της οποίας συμπεριλαμβάνεται και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή του ΣΕΓΑΣ και του Δήμου Αθηναίων/ΟΠΑΝΔΑ σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής.

Ο αθλητής του Πανελληνίου Παναγιώτης Καραϊσκος ήταν ο πρώτος από τους Έλληνες και στέφθηκε νικητής για τέταρτη φορά στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και τερμάτισε δεύτερος στον αγώνα του Ημιμαραθωνίου. Κάλυψε την απόσταση σε 1.07.45, βελτιώνοντας τη δική του προηγούμενη επίδοση. Κανονικά έγινε και ο παράλληλος δρόμος των 5 χιλ. ενώ φέτος και για λόγους ασφαλείας και τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων δεν εντάχθηκαν στο πρόγραμμα οι αγώνες των 3χλμ. και παιδιών και ΑμεΑ 1000 μ.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr