background img
banner
banner

«Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία – Προσβασιμότητα για όλους»

ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΗ ΗΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ – ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΜΕΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΕΛΛΑΔΑΣ

Η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, η Περιφερειακή Ομοσπονδία ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος διοργανώνουν σήμερα Δευτέρα και ώρα 19:00, διαδικτυακή ημερίδα με θέμα «Δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρία– Προσβασιμότητα για όλους».

Η ημερίδα συνδιοργανώνεται υπό την αιγίδα της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, με την υποστήριξη του Πανελλήνιου Συλλόγου Παραπληγικών Παράρτημα Αχαΐας και της Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων. Στόχος της ημερίδας είναι η ευαισθητοποίηση φορέων και πολιτών σε ότι αφορά τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, την προσβασιμότητα των ΑμεΑ στις πόλεις και γενικότερα σε προτάσεις με κεντρικό σημείο αναφοράς την βελτίωση της καθημερινότητας των ΑμεΑ.

Κατά την έναρξη της ημερίδας, θα απευθύνουν χαιρετισμούς οι: Γενικός Περιφερειακός Αστυνομικός Δ/ντης Δυτικής Ελλάδας, Υποστράτηγος Απόστολος Μαρτζάκλης, Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας, Χαράλαμπος Μπονάνος, Δήμαρχος Πατρέων, Κωνσταντίνος Πελετίδης και ο Πρόεδρος Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ), Ιωάννης Βαρδακαστάνης.

Ενδιαφέρουσες βιωματικές τοποθετήσεις

Κατά την ημερίδα θα πραγματοποιηθούν ομιλίες ως εξής: κ. Χαράλαμπος Γερώνυμος, Πρόεδρος Εθνικής Ομοσπονδίας Κινητικά Αναπήρων (Ε.Ο.Κ.Α.)., ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Τα εμπόδια που υπάρχουν στην καθημερινότητα των βαριά κινητικά αναπήρων». Αστυνόμος Α΄ Δημήτριος Αντωνιάδης, Τμήμα Τροχαίας Πατρών, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Ανεμπόδιστη Κυκλοφορία Ατόμων με Αναπηρία». κ. Νικόλαος Χουλιάρας, Πρόεδρος Πανελληνίου Συλλόγου Παραπληγικών- Παράρτημα Αχαΐας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Η προσβασιμότητα στην πόλη της Πάτρας». κ. Εμμανουήλ Σουρής, Ψυχολόγος MSc, Phdc., Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ο οποίος θα αναπτύξει το θέμα : «Η διαφορά ως δικαίωμα, που υπάρχει από την παροχή ίσων ευκαιριών και τη διαφύλαξη της ψυχικής υγείας». κα Φένια Χόρμπα, Πρόεδρος Περιφερειακής Ένωσης Τυφλών Δυτικής Ελλάδας, η οποία θα αναπτύξει το θέμα : «Η καθημερινότητα ενός τυφλού ατόμου στην πόλη». κα Αδαμαντία Γεωργαντά, η οποία θα αναπτύξει το θέμα: «Βιωματική ομιλία ατόμου με παραπληγία σε αμαξίδιο».

Συντονιστές της Ημερίδας είναι οι: Αντώνιος Χαροκόπος, Πρόεδρος Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων, Αστυνόμος Β΄ Ιγνάτιος Τριανταφύλλου, Προϊστάμενος Γραφείου Δημοσίων Σχέσεων και Ενημέρωσης Δημοσιογράφων Δυτικής Ελλάδας.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά και και η παρακολούθησή της είναι ελεύθερη μέσω του συνδέσμου https://youtu.be/qxBSthEOPAg, ενώ θα προβληθεί στους επίσημους λογαριασμούς των μέσων κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Youtube) της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων,της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Ελλάδας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr