background img
banner
banner

Εξαιρείται η Αστυνομική Διεύθυνση Αιγιάλειας

«ΑΓΓΕΛΙΑ» ΣΤΙΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΕΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΘΕΙ Η ΟΠΚΕ ΣΤΟ ΑΙΓΙΟ

Η διαταγή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Μιχαήλ Καραμαλάκη για τη δημιουργία Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας στο Αίγιο, ήταν πάγιο αίτημα της σημερινής δημοτικής αρχής, αλλά και των προηγούμενων για να αντιμετωπιστεί η έξαρση της εγκληματικότητας στην περιοχή.

Δεν ήταν λίγες οι φορές που η Αστυνομική Διεύθυνση Αιγιάλειας προσέτρεχε σε βοήθεια στην ΟΠΚΕ στην Πάτρα για να αντιμετωπιστούν κυρίως οι εξεγερμένοι Ρομά της περιοχής, με τις κλοπές να είναι καθημερινό φαινόμενο τα τελευταία χρόνια. Μόνο οι δολιοφθορές στις γεωτρήσεις της ΔΕΥΑ, στα γήπεδα και κτίρια της Δ.Ε. Συμπολιτείας τις τελευταίες δύο εβδομάδες ξεπέρασαν τις 30.000€.

Το αίτημα ήταν διαρκές ωστόσο ήταν ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου, Γιώργος Μπέσκος, που πιστώνεται την επιτυχία της δημιουργίας ΟΠΚΕ στο Αίγιο, αφού για τους γνωρίζοντες ήταν ο άνθρωπος που πίεσε τη διοίκηση της ΕΛ.ΑΣ. όσο κανένας άλλος «λύνοντας» τον γόρδιο δεσμό και ενισχύοντας με αυτό τον τρόπο το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών.

Πρόσκληση ενδιαφέροντος σε αστυνομικούς της Αχαΐας

Με τη διαταγή του αρχηγού της ΕΛΑΣ την Τετάρτη 16 Μαρτίου, που είχε αποκαλύψει η «Πρώτη της Αιγιάλειας» μία ημέρα νωρίτερα, ουσιαστικά γίνεται πρόσκληση ενδιαφέροντος στις Αστυνομικές Διευθύνσεις του νομού Αχαΐας, με εξαίρεση την Αστυνομική Διεύθυνση Αιγιάλειας, που είναι υποστελεχωμένη, για συμμετοχή στο δυναμικό της ΟΠΚΕ με έδρα το Αίγιο.
Ζητούνται εννέα αστυνομικοί και ένας διοικητής για να στελεχώσουν την Ομάδα και αν δε βρεθούν από την Αχαΐα, η «αγγελία» θα επεκταθεί και στις Αστυνομικές Διευθύνσεις της Ν/Δ Ελλάδας και μέχρι να βρεθούν οι δέκα που ενδιαφέρονται να μετακομίσουν επαγγελματικά στο Αίγιο.

Για την Αστυνομική Διεύθυνση Αιγιάλειας η είδηση της δημιουργίας ΟΠΚΕ που θα υπάγεται στην Ασφάλεια Αιγίου, αποτελεί σημαντική ενίσχυση αφού στο δυναμικό των είκοσι μόλις αστυνομικών θα προστεθούν άλλοι δέκα δίνοντας τη δυνατότητα να προσφέρει μεγαλύτερη ασφάλεια σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του δήμου.

Όσο αναφορά τη στελέχωση της ΟΠΚΕ, υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει το ανάλογο ενδιαφέρον και μέχρι το Πάσχα η Ομάδα θα είναι έτοιμη για δράση.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ήδη αναζητούνται τα απαραίτητα οχήματα, προκειμένου η Ομάδα να μπορεί να επεμβαίνει άμεσα για την καταστολή της εγκληματικότητας, δίνοντας ανάσα και στους επτά αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που δεν προλάβαιναν να επιλαμβάνονται περιστατικών.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr