background img
banner
banner

Η αναβάθμιση του G3… περνάει από το εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου

ΤΙΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΓΝΩΣΤΟΠΟΙΕΙ Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΙΑΣΟΝΑΣ ΦΩΤΗΛΑΣ

Μία ευοίωνη προοπτική για το εργοστάσιο των ΕΑΣ Αιγίου έδωσε το βράδυ της Τετάρτης 9 Μαρτίου με ανακοίνωσή του, ο βουλευτής Αχαΐας της Ν.Δ. Ιάσονας Φωτήλας, γνωστοποιώντας την αναβάθμιση του εθνικού τυφεκίου G3 με σημείο αναφοράς το εργοστάσιο των ΕΑΣ (πρώην ΕΒΟ) Αιγίου. Το ενδεχόμενο, εφόσον γίνει πράξη, θα δώσει ώθηση στην τοπική παραγωγική μονάδα που για την ώρα έχει περιοριστεί σε μικρές παραγγελίες που τελειώνουν αλλά και σε περιορισμένο πεδίο δράσης, ένεκα του κλεισίματος του κεντρικού κτιρίου παραγωγής για λόγους ασφαλείας.

Σύμφωνα με τα όσα επισημαίνει ο Αχαιός βουλευτής, ο εκσυγχρονισμός του G3 είναι ταυτόσημος με την αναβάθμιση των ΕΑΣ και του εργοστασίου τους στο Αίγιο. Μάλιστα, επισημαίνει πως έχει τη σχετική διαβεβαίωση τόσο του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου όσο και του διευθύνοντος συμβούλου των ΕΑΣ Νίκου Κωστόπουλου.

Ικανοποίηση για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος

Συγκεκριμένα, σημειώνει: ΄΄Η αναβάθμιση των ΕΑΣ και του εργοστασίου τους στο Αίγιο ήταν ένα πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για το οποίο αγωνίστηκα με σταθερότητα και πίστη. Σήμερα είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω, μετά από άοκνες και συνεχείς επαφές μου τόσο με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παναγιωτόπουλο όσο και με τον διευθύνοντα σύμβουλο των ΕΑΣ κ. Κωστόπουλο, ότι η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη υλοποίησε ένα ακόμη πάγιο και δίκαιο αίτημα του Ν. Αχαΐας. Μέσα στη γενική αναβάθμιση του Ελληνικού Στρατού αποφασίστηκε και θα δρομολογηθεί ο εκσυγχρονισμός του συνόλου του ελληνικού τουφεκιού G3 με κύριο σημείο του το εργοστάσιο του Αιγίου΄΄.

Επιπλέον, ο κ. Φωτήλας αναφέρεται και στο κτιριακό που ως τώρα είναι σε εκκρεμότητα, τονίζοντας: ΄΄Σύντομα θα ανακοινωθούν από τους αρμόδιους φορείς οι αποφάσεις για την αποκατάσταση των βλαβών στα κτίρια αλλά και οι νέες δυνατότητες του εργοστασίου στο Αίγιο, σε μία προσπάθεια της Κυβέρνησης να στηρίξει παράλληλα με τον ελληνικό στρατό και την εργασία στην περιοχή μας΄΄.

Και καταλήγει: ΄΄Συνεχίζουμε να θέτουμε τις βάσεις για ένα καλύτερο μέλλον. Η Αχαΐα αλλάζει, η Ελλάδα αλλάζει!΄΄.

Ενημέρωση από τη διοίκηση θα ζητήσουν την Τετάρτη οι εργαζόμενοι

Αναφορικά με την πληροφόρηση που έχουν οι εργαζόμενοι αλλά και τις συνθήκες που επικρατούν, ερωτήθηκε από το protionline.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΑΣ Αιγίου Γιώργος Σαζακλής, ο οποίος επισήμανε πως για τον εκσυγχρονισμό του εθνικού τυφεκίου δεν υπάρχει η παραμικρή επίσημη τουλάχιστον ενημέρωση. Όπως είπε, ΄΄είναι γεγονός πως έχουν ακουστεί διάφορα περί αναβάθμισης του G3, πλην όμως δεν έχουμε κάποια επίσημη ενημέρωση. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής συμβασιοποιήσεις προς αυτή την κατεύθυνση. Παρόλα αυτά, θα ζητήσουμε ενημέρωση την προσεχή Τετάρτη, οπότε και έχουμε συνάντηση στην Αθήνα με τη διοίκηση της εταιρείας, στο πλαίσιο των διαδικασιών για την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας΄΄.

Τέλος, σε ό,τι αφορά το θέμα του κτιρίου που έχει τεθεί εκτός, ο κ. Σαζακλής είπε πως η πληροφόρηση των εργαζομένων αναφέρει ότι βρίσκονται εν αναμονή της μελέτης στατικής επάρκειας του κτιρίου ώστε να διαπιστωθεί το ποιες εργασίες πρέπει να εκτελεστούν ώστε να τεθεί και πάλι λειτουργικό.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr