background img
banner
banner

Μετέφεραν τον αγωνιστικό παλμό της Αιγιάλειας στην Αθήνα

ΑΚΑΡΠΗ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΗΓΕΣΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ – ΠΑΡΩΝ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ Ο Α.Σ. «ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ – ΝΤΡΙΝΙΑΣ»

Δυναμικό ήταν το συλλαλητήριο που πραγματοποίησε την Παρασκευή 18 Μαρτίου στην Αθήνα η Πανελλαδική Επιτροπή των αγροτικών Μπλόκων, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα αγωνιστικής διεκδίκησης των αιτημάτων επιβίωσης, αλλά και αντίστασης στην πολιτική που τους ξεκληρίζει. «Παρών» και ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου «Μπακόπουλος – Ντρίνιας», μέλη του οποίου μετέβησαν μαζικά με λεωφορείο, μεταφέροντας τον αγωνιστικό παλμό των αγροτών της Αιγιάλειας.

Τα όσα άκουσαν από τον υπουργό όμως, κάθε άλλο παρά τους ικανοποιούν, παραμένοντας στις επάλξεις… Το αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών ήταν στην πλατεία Βάθη, όπου πραγματοποιήθηκαν οι ομιλίες αγροτών εκπροσώπων Ομοσπονδιών Αγροτικών Συλλόγων, Παραγωγών Λαϊκών Αγορών και Τροφίμων. Ο Αγροτικός Σύλλογος Αιγίου έκανε αισθητή την παρουσία του, με πανό και συνθήματα, συνεχίζοντας έτσι τον αγώνα που ξεκίνησε φέτος με εικοσαήμερη παρουσία στο μπλόκο της παλαιάς εθνικής οδού στον Μεγανίτη. Πραγματοποιήθηκε δε πορεία προς το ΥΠΑΑΤ, όπου αντιπροσωπεία αγροτών συναντήθηκε με τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά, ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τους δρόμους που οδηγούσαν στην πλατεία Συντάγματος και τη Βουλή. Οι αγροτοσυνδικαλιστές της Αιγιάλειας, μαζί με τους συναδέλφους τους κι από άλλες περιοχές, καταδίκασαν «την αδιάλλακτη στάση της Κυβέρνησης στα αιτήματά τους, αλλά και τον αυταρχισμό που επέδειξε, για μία ακόμα φορά, καθώς επιστράτευσε αστυνομικές δυνάμεις και κλούβες, αποκλείοντας τους γύρω δρόμους για να μη γίνει η πορεία με τα τρακτέρ μέχρι το Σύνταγμα».

Το υψηλό κόστος παραγωγής κυρίαρχο αίτημα

Κυρίαρχος λόγος της διαμαρτυρίας ήταν η κατακόρυφη αύξηση του κόστους παραγωγής. Όπως ανέφεραν στις ομιλίες τους, «η παραγωγική δραστηριότητα είναι πλέον πολύ δύσκολη, καθώς τα κόστη έχουν αυξηθεί υπέρογκα» και επισήμαναν ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν προσφέρουν ουσιαστική βοήθεια για την καλλιέργεια της γης. Οι αγρότες ζήτησαν μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, αλλά και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.

Τι είπε ο υπουργός

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΑΑΤ μεταξύ του υπουργού και αντιπροσωπείας αγροτών, αφού ο πρώτος παρέλαβε τα αιτήματά τους δήλωσε τα εξής: «Ενημερώσαμε τους αγρότες ότι έγινε δεκτό το αίτημα της Ελλάδας και άλλων χωρών και ήδη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αποφάσισε την ενεργοποίηση 500 εκατομμυρίων από το αποθεματικό κρίσης. Είναι ένα πρώτο πολύ σημαντικό βήμα, που αποδεικνύει ότι η Ε.Ε. αντιλαμβάνεται την ανάγκη να στηριχθεί ο αγροτικός τομέας αυτήν την περίοδο. Θα συνεχίσουμε να προβάλουμε σε κάθε ευρωπαϊκό θεσμό την ανάγκη περαιτέρω στήριξης των αγροτών μας. Θα θέσουμε όλα σχετικά ζητήματα στο Συμβούλιο Υπουργών της Δευτέρας και αξιοποιώντας τους εθνικούς πόρους που ήδη διατίθενται, αλλά και την ευρωπαϊκή στήριξη, θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε τους παραγωγούς μας στη δύσκολη αυτήν περίοδο».


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr