background img
banner
banner

Με γρήγορους ρυθμούς οι διαδικασίες

ΓΙΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΠΡΟΣΒΑΣΗΣ ΣΤΟΝ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ – ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΟΝΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΕΡΓΟΣΕ ΠΟΥ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΑΙΓΙΟ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕ ΑΥΤΟΨΙΑ

Στην αναγκαιότητα επίσπευσης των διαδικασιών για να προχωρήσουν οι απαιτούμενες απαλλοτριώσεις ώστε να εκτελεστεί το τεχνικό έργο που θα βελτιώνει την πρόσβαση στον σιδηροδρομικό σταθμό Αιγίου, κατέληξαν χθες, δήμαρχος Αιγιαλείας και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του δεύτερου στο Αίγιο. Ο Χρήστος Βίνης ενημέρωσε τον κ. Καλογερόπουλο ότι έχουν σταλεί οι ειδοποιήσεις για τις απαλλοτριώσεις και στις υπόλοιπες υπηρεσίες, πέραν του δήμου, ενώ επί τάπητος τέθηκαν κι άλλα τεχνικά θέματα της περιοχής που σχετίζονται με τη σιδηροδρομική γραμμή.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα της προσβασιμότητας στον σταθμό είχε τεθεί από τον δήμαρχο Δημήτρη Καλογερόπουλο και κατά τα εγκαίνια της νέας γραμμής Κιάτο – Αίγιο το καλοκαίρι του 2020, λαμβάνοντας τις διαβεβαιώσεις ότι θα διευθετηθεί, δεδομένου ότι οι υπάρχουσες οδικές αρτηρίες, στη μορφή που είναι σήμερα, δεν εξυπηρετούν, αφού, εξαιτίας της στενότητάς τους, δεν μπορούν καν να χρησιμοποιηθούν από λεωφορείο.

Ακολούθησαν κι άλλες επισημάνσεις από πλευράς δήμου ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο, για να καταφθάσει τελικώς χθες στο Αίγιο ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΓΟΣΕ, χάρη και στη μεσολάβηση του ειδικού συμβούλου του δημάρχου για τεχνικά έργα Ανδρέα Αθανασόπουλου ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις μαζί του.
Να σημειωθεί ότι αρχικά ο κ. Βίνης και οι συνεργάτες του επισκέφθηκαν τον σταθμό βλέποντας τους δρόμους και τις δυσκολίες που παρουσιάζουν και εν συνεχεία, είχαν γόνιμη συνεργασία με τον δήμαρχο και τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Βασίλη Χριστόπουλο, στο Δημαρχείο.

Εποικοδομητική συνεργασία με δήμαρχο – αντιδήμαρχο

Όπως τονίζεται και σε σχετικό δελτίο Τύπου από το γραφείο του δημάρχου, ΄΄η κατ’ εξαίρεσιν επίσκεψη του κλιμακίου της ΕΡΓΟΣΕ αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς δείχνει το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της εταιρείας για τη λειτουργικότητα του σιδηροδρομικού σταθμού στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της. Μετά από επαφές του κ. Ανδρέα Αθανασόπουλου, ειδικού συμβούλου του δημάρχου σε θέματα τεχνικών έργων, ο κ. Βίνης συνοδευόμενος από υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΡΓΟΣΕ, ήρθε να δει ιδίοις όμμασι την κατάσταση που επικρατεί σε όλες τις οδούς πρόσβασης στον σταθμό, που αντιμετωπίζουν σειρά προβλημάτων τα οποία χρήζουν άμεσης αποκατάστασης, με κυριότερα τα ζητήματα απαλλοτριώσεων συγκεκριμένων ιδιοκτησιών΄΄.

Πιο συγκεκριμένα, ΄΄κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος και ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Βασίλης Χριστόπουλος ενημερώθηκαν πως η ΕΡΓΟΣΕ έχει ήδη αποστείλει σχετικά έγγραφα στον Δήμο, στο Δασαρχείο και στην Κτηματική Υπηρεσία σχετικά με τις απαραίτητες διαδικασίες για τις απαλλοτριώσεις, που θα βελτιώσουν τις οδούς πρόσβασης, ζητώντας από τον Δήμο να συνδράμει στην αμεσότητα των απαντήσεων, για να μη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Παράλληλα, εκ μέρους του Δήμου ζητήθηκε από την ΕΡΓΟΣΕ να γίνει σύντομα ασφαλτόστρωση σε τμήμα ήδη υπάρχοντος χωματόδρομου ώστε να μην αντιμετωπίζουν προβλήματα τα οχήματα που κατευθύνονται από και προς τον σταθμό΄΄.

Κι άλλα θέματα που αφορούν δρόμους παράλληλα με τη σιδηροδρομική γραμμή

Επί τάπητος τέθηκαν κι άλλα τεχνικά θέματα όπως η στασιμότητα στο έργο της αποχέτευσης ομβρίων υδάτων στην περιοχή του Ελαιώνα, με τους αρμοδίους της ΕΡΓΟΣΕ να αναφέρουν πως σύντομα θα υπάρξει επανεκκίνηση των εργασιών και ολοκλήρωση του σημαντικού αυτού έργου. Επίσης, τέθηκαν θέματα που αφορούν και σε άλλα σημεία όπως στην περιοχή της Τέμενης και αλλού.

«Δεν σταματάμε τις επαφές και τις παρεμβάσεις ώστε να δώσουμε λύσεις σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα που αφορά στην καθημερινότητα των δημοτών μας. Είμαστε πάντα σε εγρήγορση, με ιδέες και προτάσεις και κυρίως με καίριες κινήσεις, σχεδιάζοντας το μέλλον του Δήμου μας» σημειώνει σε δηλώσεις του ο κ. Καλογερόπουλος.

Ερωτηθείς από το protionline.gr, ο κ. Χριστόπουλος είπε πως ΄΄είχαμε μία εποικοδομητική συνεργασία με τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΓΟΣΕ και προτιθέμεθα να επισπεύσουμε τις διαδικασίες και να απαντήσουμε άμεσα ώστε να προχωρήσουν οι απαλλοτριώσεις και να εκτελεστεί το έργο για τη βελτίωση της πρόσβασης στον σταθμό. Επίσης, θέσαμε κι άλλα θέματα που αφορούν σημεία της Αιγάλειας που σχετίζονται κυρίως με παράπλευους της σιδηροδρομικής γραμμής, δρόμους΄΄.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr