background img
banner
banner

Ξεκινά η καταγραφή των σταφιδαποθηκών της παραλίας

ΕΝΙΑΙΑ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΘΕΛΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΟΡΦΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΛΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ

Κινητικότητα ως προς την αξιοποίηση των παλαιών αποθηκών της παραλίας παρατηρείται το τελευταίο διάστημα, ενώ τις επόμενες ημέρες πρόκειται να πραγματοποιηθεί μία καταγραφή αλλά και διερεύνηση του ιδιοκτησιακού των σταφιδαποθηκών. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι η αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου που θα στηρίζεται στη διατήρηση μεν των παλαιών αρχιτεκτονικών στοιχείων αλλά με μία σύγχρονη προσέγγιση, με αισθητική ομοιομορφία και την κατάλληλη αξιοποίηση.

Ενημέρωση ζήτησε η Β. Ψυχράμη

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Το θέμα έθεσε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ποιοτική Αιγιάλεια» Βάσω Ψυχράμη, ζητώντας ενημέρωση για το τι γίνεται με τις παλιές αποθήκες της Ένωσης και το εάν θα αξιοποιηθούν και πώς. Μάλιστα, έκανε γνωστό πως είχε μία επαφή με την Περιφέρεια για το θέμα απ’ όπου, όπως είπε, της κατέστησαν γνωστό πως αναμένουν το επόμενο βήμα από τον δήμο.

Οι απαντήσεις της δημοτικής αρχής

Ενημερώνοντας το Σώμα, η πρόεδρος της ΔΗ.Κ.ΕΠ.Α. Μαρία Τσουκαλά υπενθύμισε πως για την πρώτη αποθήκη υπάρχει σχεδιασμός για τη δημιουργία Μουσείου Σταφίδας, τονίζοντας: ΄΄Είμαστε σε καλό δρόμο, φτάνει να προκύψει κάποιο πρόγραμμα και η Περιφέρεια είναι θετική και ο ΟΣΕ ώστε να λάβουμε χρηματοδότηση και να προχωρήσει η δημιουργία του. Στο μεταξύ, περιμένουμε τα στατικά και κάποιες γεωλογικές μελέτες΄΄. Επιπλέον, η κ. Τσουκαλά ανέφερε πως γύρω στις 10 Μαρτίου θα έχει γίνει καταγραφή όλων των ιδιόκτητων των σταφιδαποθηκών της παραλιακής ζώνης και από εκεί και πέρα ο δήμος θα κινηθεί ώστε να βρει τι ισχύει από τη νομοθεσία.

Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος, τοποθετούμενος για το θέμα, είπε πως βρίσκεται σε επικοινωνία με την Περιφέρεια για τις αποθήκες. ΄΄Ήδη έχει ανατεθεί σε ειδικό μία πρώτη καταγραφή των αποθηκών που θα αφορά και το ιδιοκτησιακό καθεστώς και τα περιουσιακά στοιχειά. Το σχέδιο για την αναμόρφωση του παραλιακού μετώπου θέλουμε να περιλαμβάνει τη συνολική εικόνα. Θέλουμε, δηλαδή, το παραλιακό μέτωπο να έχει ενιαία διαχείριση και κινούμαστε προς αυτή την κατεύθυνση΄΄, τόνισε ο δήμαρχος.


Κατηγορίες Άρθρου
ΤΟΠΙΚΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr