background img
banner
banner

Ουκρανία: Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο – Οι Ρώσοι χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών – TV, 5 νεκροί

Ξεκίνησε ο βομβαρδισμός στο Κίεβο, καθώς ρωσικές δυνάμεις χτύπησαν πύργο τηλεπικοινωνιών και τηλεόρασης στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

Από τις πρώτες πληροφορίες που έρχονται, έχουν διακοπεί τα σήματα των καναλιών στο Κίεβο. Το πρακτορείο Interfax κάνει λόγο για 5 νεκρούς και πέντε τραυματίες από την επίθεση αυτή.

Ο πύργος της τηλεόρασης βρίσκεται στην ίδια γειτονιά με την τοποθεσία Μπάμπι Γιαρ, μια χαράδρα όπου οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 30.000 Εβραίους σε δύο ημέρες το 1941. Η τοποθεσία είναι ένας σημαντικός τόπος μνήμης.

«Αυτοί οι βάρβαροι σφαγιάζουν τα θύματα του Ολοκαυτώματος για δεύτερη φορά», κατήγγειλε στο Twitter ο επικεφαλής της προεδρικής διοίκησης της Ουκρανίας, Αντρέι Γερμάκ.

Απευθυνόμενος «στον κόσμο», ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι είπε σε μια νέα, δραματική ανάρτηση, τα εξής: «Τι νόημα έχει να λέμε “ποτέ ξανά” για 80 χρόνια, εάν ο κόσμος μένει σιωπηλός όταν μια βόμβα πέφτει στο ίδιο σημείο, στο Μπάμπι Γιαρ; Τουλάχιστον 5 σκοτώθηκαν. Η ιστορία επαναλαμβάνεται…»

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντίμτρο Κουλέμπα, είπε πως «τον Σεπτέμβριο του 1941, οι Ναζί σκότωσαν περισσότερους από 33.000 Εβραίους εδώ. 80 χρόνια μετά, οι Ρώσοι Ναζί χτυπούν το ίδιο σημείο για να εξολοθρεύσουν Ουκρανούς. Διαβολικό και βάρβαρο».

Με ανάρτησή του στο Facebook, το υπουργείο Εσωτερικών της Ουκρανίας επιβεβαιώνει την επίθεση, σημειώνοντας ότι για λίγη ώρα τα τηλεοπτικά κανάλια δεν θα λειτουργούν. Προσθέτει, ακόμη, ότι αμέσως θα ενεργοποιηθεί η εφεδρική μετάδοση ορισμένων καναλιών.

Ουκρανική κυβέρνηση: Ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται

Σε ανακοίνωσή της η ουκρανική κυβέρνηση, για το χτύπημα στον πύργο τηλεπικοινωνιών του Κιέβου αναφέρει:

«Όλος ο πολιτισμένος κόσμος βλέπει και τρομοκρατείται. Πριν μια ώρα στον πύργο του Κιέβου υπήρχαν ζωντανοί άνθρωποι. Ήταν οι άνθρωποι που ήταν πατέρες, μητέρες και παιδιά κάποιου».

Η ανακοίνωση συνοδεύεται με φωτογραφίες πτωμάτων, από τον βομβαρδισμό του πύργου.

Χτυπήθηκε τετραώροφο κτήριο γραφείων – Σε εξέλιξη επιχείρηση διάσωσης

Σύμφωνα με ανακοίνωση των ουκρανικών αρχών, ένα τετραώροφο γραφείων στο Κίεβο χτυπήθηκε στις 17:18 από άγνωστο οπλικό σύστημα.

Στο σημείο επιχειρούν διασώστες. Μέχρι τώρα έχουν διασωθεί πέντε άτομα.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προειδοποιήσει για τον βομβαρδισμό στο Κίεβο

Νωρίτερα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους του Κιέβου ότι θα χτυπήσει στόχους στην ουκρανική πρωτεύουσα. Οι Ρώσοι αξιωματούχοι είχαν αναφέρει ότι οι δυνάμεις τους ετοιμάζονται να εξαπολύσουν «πλήγματα υψηλής ακρίβειας» εναντίον «τεχνολογικών κέντρων της Ουκρανικής Υπηρεσίας Ασφαλείας και του 72ου κύριου κέντρου PsyOps στο Κίεβο».

«Προτρέπουμε τους Ουκρανούς πολίτες που χρησιμοποιούνται από εθνικιστές για να προβούν σε προκλήσεις κατά της Ρωσίας, καθώς και τους κατοίκους του Κιέβου που διαμένουν κοντά σε σταθμούς αναμετάδοσης να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους», είχε δηλώσει ο επίσημος εκπρόσωπος του στρατιωτικού τμήματος, υποστράτηγος Igor Konashenkov.

Πηγή


Κατηγορίες Άρθρου
ΚΟΣΜΟΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr