background img
banner
banner

Ο Ν. Φαρμάκης στην 9η Διάσκεψη Κορυφής Δήμων και Περιφερειών της Ευρώπης

ΜΕ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΝΘΗΜΑ «ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ»

Στην 9η Ευρωπαϊκή Διάσκεψη Κορυφής των Δήμων και των Περιφερειών, που θα πραγματοποιηθεί στη Μασσαλία, το διήμερο 3 και 4 Μαρτίου, θα συμμετέχει ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Νεκτάριος Φαρμάκης.

Η Διάσκεψη Κορυφής Δήμων και Περιφερειών, στην οποία συμμετέχουν αιρετοί εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης από όλη την Ευρώπη, διοργανώνεται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Δήμων και Περιφερειών, στο πλαίσιο της Γαλλικής Προεδρίας στην Ε.Ε και διεξάγεται σε μία ιδιαιτέρως κρίσιμη όσο και κομβική στιγμή για την Ευρώπη και το μέλλον της. Είναι η πρώτη μετά το ξέσπασμα της πανδημίας και μάλιστα, σε μία χρονική συγκυρία στην οποία ο πόλεμος στην Ουκρανία έρχεται να πολλαπλασιάσει την ανασφάλεια που προκαλεί η ενεργειακή κρίση.

Με κεντρικό σύνθημα, «Οι πολίτες στην καρδιά της Ευρώπης», η Διάσκεψη θα εκφράσει τη συμπαράστασή της στον λαό της Ουκρανίας, απαιτώντας τον τερματισμό του πολέμου και τη διασφάλιση μίας Ευρώπης ασφάλειας και ευημερίας για το σύνολο των πολιτών της, που ως βασικές προϋποθέσεις θα έχει τον σεβασμό των συνόρων, τον διασυνοριακό διάλογο και την αλληλεγγύη. Οι Περιφέρειες και οι Δήμοι ως τα όργανα που εκπροσωπούν το εγγύτερο προς τους πολίτες επίπεδο διακυβέρνησης, μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωσης της επόμενης ημέρας, της ανθεκτικότητας της ΕΕ και κατ’ επέκταση στον επαναπροσδιορισμό της ευρωπαϊκής ασφάλειας.

Παράλληλα, με τη συμμετοχή του, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας φιλοδοξεί να ισχυροποιήσει την ελληνική παρουσία και να εδραιώσει την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως ισότιμο συνομιλητή των ευρωπαϊκών Περιφερειών και ως περιοχή με σημαντικές ευκαιρίες προσέλκυσης επενδύσεων αλλά και συνεργασιών σε οικονομικό και πολιτιστικό επίπεδο.


Κατηγορίες Άρθρου
ΠΡΟΣΩΠΑ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr