background img
banner
banner

Προτροπή της Ιεράς Μητροπόλεως προς τους πιστούς

ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ «ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ –Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821» ΣΤΟ ΒΥΖΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΧΡΙΣΤΑΝΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ

Η Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, μέσω ανακοίνωσής της, γνωστοποιεί στο πλήρωμα της Θεοσώστου αρχιερατικής περιφερείας της ότι η Ειδική Συνοδική Επιτροπή επί της Ακαδημίας Εκκλησιαστικών Τεχνών της Εκκλησίας της Ελλάδος, σε συνεργασία με το Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο, διοργάνωσε και παρουσιάζει την Έκθεση Κειμηλίων “ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΟΣ – Η ΣΥΜΒΟΛΗ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ 1821”, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για την επέτειο των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821. Εκτίθενται ιστορικά κειμήλια φυλασσόμενα σε Ιερούς Ναούς, Ιερές Μονές και εκκλησιαστικά Μουσεία της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, στην Ιερά Μονή Ιβήρων του Αγίου Όρους, στις συλλογές του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου καθώς και σε ιδιωτικές συλλογές.

Όπως τονίζει, ΄΄η Έκθεση, η οποία εγκαινιάστηκε στις 8/2/ε. έ. από την Εξοχωτάτη Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Αικατερίνη Σακελλαροπούλου και τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμον Β’ και θα παραμείνει ανοικτή για το ευρύ κοινό μέχρι και την 30ή Μαΐου ε.έ., έχει ως στόχο την ανάδειξη της συμβολής της Εκκλησίας στην Εθνεγερσία του 1821 και του ρόλου Αυτής ως σημαντικού παράγοντα διαφύλαξης της εθνικής ταυτότητας των Ελλήνων. Κατόπιν τούτων η Ιερά Μητρόπολη, διά του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ιερωνύμου, προτρέπει τον ευσεβή λαό να επισκεφθεί και ξεναγηθεί στην προαναφερθείσα σημαντική, για την Εκκλησία και το Έθνος, Έκθεση προς τόνωση της ιστορικής μνήμης, αλλά και ως ελάχιστη ένδειξη σεβασμού στον αγώνα και την θυσία των ηρώων και μαρτύρων της Πίστης και της Πατρίδας΄΄. Σημειώνει τέλος τα εξής: 1.Τηρουμένων όλων των ενδεδειγμένων υγειονομικών μέτρων η είσοδος επιτρέπεται μόνο με την επίδειξη του σχετικού πιστοποιητικού εμβολιασμού ή νόσησης, σύμφωνα με τις ισχύουσες σχετικές εγκυκλίους. 2. Επικοινωνία με το Μουσείο: 2132139517-14-00.


Κατηγορίες Άρθρου
ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σχετικα αρθρα


ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr