background img
banner
banner

Στα… πρόθυρα «εμφυλίου» για την παραβατικότητα των μειονοτικών

ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ… ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΣΕ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΙ ΡΟΔΟΔΑΦΝΗ – ΝΕΕΣ ΔΟΛΙΟΦΘΟΡΕΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΝΕΡΟ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΔΗΜΟΤΕΣ

Πρωτοφανείς διαστάσεις έχουν πάρει οι δολιοφθορές από μειονοτικούς σε υποδομές ύδρευσης, γεγονός που έχει ως αποτέλεσμα και να μένουν χωρίς νερό οικισμοί και κοινότητες ολόκληρες αλλά και να ζημιώνονται δήμος και ΔΕΥΑΑ με πολλές χιλιάδες ευρώ. Η δημιουργία ΟΠΚΕ στην περιοχή υπό το Αστυνομικό Τμήμα Αιγίου, αναπτέρωσε κάπως το ηθικό, ωστόσο, όπως φαίνεται, η δραστηριοποίησή της θα καθυστερήσει αρκετά ελλείψει ενδιαφέροντος για τη στελέχωσή της. Κι όλα αυτά ενώ οι κάτοικοι, αγανακτισμένοι ετοιμάζονται να… πάρουν τον νόμο στα χέρια τους με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Στόχος οι γεωτρήσεις Ροδοδάφνης, Αγ. Κωνσταντίνου

Το μεσημέρι της Παρασκευής 25 Μαρτίου έγινε ένα ακόμη «χτύπημα» στη δεξαμενή της κοινότητας Άγ. Κωνσταντίνος, το οποίο ολοκληρώθηκε το ίδιο βράδυ. Οι «γνωστοί –άγνωστοι» έκοψαν τα καλώδια της ΔΕΗ από το κουτί διακλάδωσης, έριξαν στο έδαφος τον πίνακα της γεώτρησης που είχε αντικατασταθεί μόλις το περασμένο καλοκαίρι και αφαίρεσαν ό,τι τους… φάνηκε χρήσιμο. Όπως εξηγεί στο protionline.gr  ο πρόεδρος της κοινότητας Ανδρέας Κουνάβης, ΄΄η γεώτρηση βρίσκεται εντός της κοινότητας αλλά όχι σε κατοικημένη περιοχή και έχει γίνει στόχος επανειλημμένως. Υπάρχει συναγερμός αλλά δυστυχώς δεν έγιναν εγκαίρως αντιληπτοί. Υπάρχει υποβρύχιο μοτέρ το οποίο από τη γεώτρηση γεμίζει τη δεξαμενή του οικισμού, περίπου 300 κυβικά και το νερό που δεν χρησιμοποιείται για την ύδρευση αξιοποιείται για την άρδευση. Πριν ένα μήνα είχαν καταστρέψει ξανά τον πίνακα και το μοτέρ. Έχουμε μία μικρότερη γεώτρηση που εξυπηρετεί τις ανάγκες ύδρευσης του χωριού όμως δεν επαρκεί΄΄.

Κουνάβης: ΄΄Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει ανοιχτεί’’

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις κλοπές σε σπίτια της περιοχής, επισημαίνοντας: ΄΄Δεν υπάρχει σπίτι που να μην έχει ανοιχτεί. Ειδικά δε εξοχικές κατοικίες, δεν έχει μείνει καμία απαραβίαστη. Όμως και σε αυτά που κατοικούνται έχουμε απανωτά «χτυπήματα». Προχθές πάλι μπήκαν στη 1.45 τη νύχτα σε σπίτι ηλικιωμένου. Η κατάσταση έχει φτάσει στο απροχώρητο. Οι άνθρωποι αυτοί είναι πολύ προκλητικοί. Έχουμε επισημάνει το πρόβλημα επανειλημμένως στην ασφάλεια, όμως η υπομονή των κατοίκων έχει εξαντληθεί και φοβόμαστε για τα χειρότερα. Δεν μπορεί τόσοι οικισμοί, τόσοι άνθρωποι να είμαστε έρμαιο μίας ομάδας ανθρώπων. Ζητάμε αστυνόμευση της περιοχής αλλά και αλλαγή του ποινικού κώδικα ώστε οι παραβάτες να υφίστανται τις απαραίτητες κυρώσεις για να σταματήσουν να προβαίνουν σε τέτοιες πράξεις΄΄.

Και βέβαια, οι… συνήθεις ύποπτοι δεν έμειναν στη γεώτρηση του Αγ. Κωνσταντίνου. Προχώρησαν σε ανάλογες πράξεις και στις γεωτρήσεις της Ροδοδάφνης (ξανά) με αποτέλεσμα από τις τρεις δεξαμενές οι δύο να έχουν βανδαλιστεί και η περιοχή να τροφοδοτείται με λιγοστό νερό από την εφεδρική. Μέχρι και χθες βράδυ, Ροδοδάφνη, Άβυθος και το πάνω μέρος του Πανοράματος δεν είχαν νερό. Και βέβαια, όπως επισημαίνουν οι άνθρωποι της ΔΕΥΑΑ, είναι αδύνατον να αποκατασταθούν οι βλάβες σήμερα – αύριο…

Δημ. Καλογερόπουλος: «Να πρυτανεύσει η λογική»

Μιλώντας στo protionline.gr για το θέμα, ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος επισήμανε: ΄΄Η κατάσταση έχει φτάσει σε επικίνδυνα όρια, η τοπική κοινωνία του Αγ. Κωνσταντίνου αλλά της Ροδοδάφνης και οι γύρω οικισμοί, δεν αντέχουν άλλο αυτή την παραβατική συμπεριφορά και είναι βέβαιο πως κάτι πρέπει να γίνει. Από την άλλη, οι κάτοικοι οφείλουν να αντιληφθούν πως πρέπει να εφαρμοστεί ο νόμος και δεν πρέπει να σκεφτούν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους, όσα παράπονα και να έχουν, αλλά να πρυτανεύσει η λογική΄΄.

To βράδυ της Κυριακής 27 Μαρτίου, στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας, συνεκλήθη σύσκεψη φορέων, προέδρων και κατοίκων και τη συμμετοχή και αστυνομικών, ώστε να εκτιμηθεί η κατάσταση και να καθοριστούν περαιτέρω κινήσεις ή και αντιδράσεις.

Εν τω μεταξύ, σε δελτίο Τύπου που εξεδόθη από τον εντεταλμένο σύμβουλο Δ.Σ. Συμπολιτείας Παναγιώτη Ανδριόπουλο, επισημαίνονται τα ακόλουθα: «Συνεχίζεται το μπαράζ διαρρήξεων με εκτεταμένες φθορές στην ευρύτερη περιοχή των Δ.Ε. Συμπολιτείας και Ερινεού, με αποτέλεσμα μεγάλου κόστους φθορά και απώλεια της δημοτικής περιουσίας αλλά και ταλαιπωρία των συμπολιτών μας. Προ ημερών υπέστη δολιοφθορά η μία εκ των τριών γεωτρήσεων ύδρευσης στην Τ.Κ. Ροδοδάφνης ενώ τη νύχτα της 25ης Μαρτίου είχαμε νέο περιστατικό σε μία ακόμα γεώτρηση. Ως εκ τούτου η υδροδότηση σε Ροδοδάφνη, Άβυθο και μέρος του Πανοράματος που τροφοδοτούνται από τις παραπάνω γεωτρήσεις θα γίνεται αναγκαστικά από την «εφεδρική» γεώτρηση, με αποτέλεσμα τη δραματική μείωση ή και διακοπή νερού για τα επόμενα εικοσιτετράωρα δεδομένου ότι οι ζημιές στις γεωτρήσεις είναι αρκετά σοβαρές.

Επίσης τις προηγούμενες μέρες είχαμε νέα δολιοφθορά στην γεώτρηση της Τ.Κ. Αγίου Κωνσταντίνου. Σημειωτέον η γεώτρηση πρόσφατα είχε αποκατασταθεί με κόστος περί τις 15.000€, πριν δύο εβδομάδες σε «επιδρομή» προφανώς από «κυνηγούς χαλκού» υπέστη σοβαρότατες ζημιές, άμεσα αποκαταστάθηκε και προχθές εκ νέου είχαμε νέα δολιοφθορά και κλοπή».

Φοβούνται να καταγγείλουν τα περιστατικά…

Με αφορμή τα νέα περιστατικά ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα της Συμπολιτείας και πρόεδρος τους ΝΠΔΔ Παναγιώτης Ανδριόπουλος τονίζει: «Ζητάμε την κατανόηση των συμπολιτών μας για τα προβλήματα που είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν στην υδροδότηση της περιοχής. Από την ΔΕΥΑ και τις υπηρεσίες του δήμου γίνονται προσπάθειες για την επίλυση των ζημιών το συντομότερο δυνατό με παράλληλη τροφοδοσία νερού από γεώτρηση που δεν αποτελεί πρώτη προτεραιότητα και χρησιμοποιείται ως «εφεδρεία».

Παράλληλα ο κ. Ανδριόπουλος τονίζει: «Εκτός από τις δολιοφθορές στη δημοτική περιουσία, το διήμερο υπήρξαν εκτεταμένες διαρρήξεις και κλοπές σε αγροικίες οικισμών της Συμπολιτείας. Ωστόσο σε επικοινωνία που είχαμε με την ΕΛΑΣ μας ενημέρωσαν ότι οι συμπολίτες δεν καταγγέλλουν τα περιστατικά με αποτέλεσμα να μην φτάνει αρμοδίως το μέγεθος του προβλήματος που υπάρχει στην περιοχή μας».

Στη συνέλευση στο πρώην δημαρχείο Συμπολιτείας, συμμετείχαν ο δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος, ο αντιδήμαρχος Ερινεού και αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΑ Γιώργος Ντίνος, ο εντεταλμένος σύμβουλος Συμπολιτείας Παναγιώτης Ανδριόπουλος, οι διοικητές Αστυνομικού Τμήματος Αιγίου και Τμήματος Ασφαλείας Αιγιαλείας, ο τεχνικός διευθυντής της ΔΕΥΑΑ Παναγιώτης Νικολόπουλος, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αιγίου Γιώργος Μπέσκος, πρόεδροι κοινοτήτων και θιγόμενοι κάτοικοι.


Διαβάστε περισσότερα:
Κατηγορίες Άρθρου
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Your email address will not be published. Required fields are marked *

protionline.gr